1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Kabel opsplitsen

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door Rocco, 30 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb nog eens nagedacht over hoe ik het ga installeren en ben tot de volgende conclusie gekomen:
  Allereerst ga ik de huidige 2-gat contactdoos vervangen door een 1-gats contactdoos. Hier sluit ik via een zeer korte coax-kabel een doorrijg 2-gats contact doos op aan waarin ik de splitter voor de kabel-modem op aansluit. Via die doorrijg doos sluit ik via wederom een zeer korte coax kabel een Hirschmann versterker met meerdere uitgangen op aan. Op 1 uitgang hiervan sluit ik een coax kabel van ongeeveer 7 mtr aan met hierop een 2-gats contactdoos met tv en radio hierop aangesloten. Op de 2e uitgang sluit ik via een coax-kabel van +- 20 mtr een doorrijg 2-gats contactdoos met hierachter weer een coax-kabel van +- 6 mtr en daar een eind 2-gats contactdoos.
  Kan iemand mij vertellen of dit goed gaat werken?
   
 2. Neem liever een versterker met 3 of meer uitgangen en bekabel elke 2-gats contactdoos apart op een uitgang. Dat werkt bij mij uitstekend.
  Zie ook eens op http://www.pdfdownload.org/pdf2html...nternet_hardware20070301133630.pdf&images=yes
   
 3. Dat begrijp ik. Maar de situatie is dat ik een coax heb lopen van de woonkamer door de kruipruimte en die gaat aan de andere kant van het huis naar boven naar de 1e verdieping. Hier recht boven deze kamer is de volgende ruimte waar ik tv/radio wil hebben. Ik vind het een beetje gedoe om nog een 2e coax onder het huis door te trekken naar de 2e verdieping. Enig idee hoeveel signaalverlies ik krijg als ik het toch op de doorrijg methode doe met dus een kabel van 6 mtr achter het doorrijg contactdoosje?

  PS: Heeft iemand enig idee waar je zo'n signaalverdeler kan kopen voor je kabelmodem?
   
 4. De Gamma schijnt deze te verkopen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina