1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Webspace ziggo / multikabel

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Dokie, 30 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Wie kan mij helpen? Ik heb mijn webspace geactiveerd en klikte daarna op de link eronder waar dan te vinden zou zijn hoe het werkt. Ik kreeg echter alleen Tess die vertelt dat je er bestanden op kunt slaan of een pagina kunt plaatsen. Nergens kan ik vinden hoe ik webspace kan gebruiken, hoe het werkt.
  Weet iemand dat wel te vinden of uit te leggen?
  Gebied Hoorn/ multikabel/quicknet.
  Bij voorbaat dank.

  Dokie
   
 2. Log in met je hoofdaccount (hele e-mail adres + bijhorende wachtwoord) op home.quicknet.nl (via FTP) en je kan beginnen met het beheren van je webspace.
   
 3. Bedankt voor de reactie. Hellas ben ik er nog niet verder mee gekomen.

  Als ik home.quicknet.nl probeer te bereiken krijg ik de foutmelding dat de webpagina niet gevonden kan worden.
  Mogelijk doe ik iets fout. Ik heb in IE ingetypt: ftp://home.quicknet.nl
  Dan krijg ik de foutmelding en geen inlogvenster.
  Ook geprobeerd er mijn email adres na een/ achter te zetten zonder @quicknet.nl en met dit. Geen pagina te vinden.
  Bovendien heb ik gezien dat webpagina's ingedeeld zijn in catagorieen, maar ik heb nergens aan kunnen geven welke voor mij van toepassing is.

  Hopelijk kan iemand mij verder helpen.

  Dokie
   
 4. Gebruik een FTP programma als WS ftp of FileZilla. Hiermee zou het wel moeten lukken :pompom:
   
 5. Ik heb nu geprobeerd met Frontpage 2003. Krijg inderdaad een verbinding met ftp://home.quicknet.nl en zie daar 1 bestand staan index.html.

  Ik heb even een tekstje in mijn index.html gezet en probeer het te plaatsen. Krijg nu een venster waarin om wachtwoord gevraagd wordt. Als inlognaam staat mijn volledige hoofd- emailadres.

  Wachtwoord wordt niet geaccepteerd en ik weet zeker dat ik het goed heb ingevoerd. Zit ik in een verkeerde directory?

  Als dit gaat werken, heb ik in ieder geval de mogelijkheid om een pagina te plaatsen, maar moeten bestanden anders dan een webpagina ook op deze wijze geplaatst worden?
   
 6. Nog ter aanvulling. Ik krijg dat verzoek om wachtwoord steeds als ik de publiceerknop probeer te gebruiken, niet als ik gewoon via pijltje naar rechts bestand plaats. Dan staat het zonder gedoe om wachtwoord in het rechter venster.
  Nu heb ik geprobeerd de proefpagina te bekijken door in IE te typen: home.quicknet.nl/emialadreszonder@quicknet.nl maar dan krijg ik de www.ziggo.nl pagina. Dus als het werkelijk geplaatst is, hoe kan ik het dan terug vinden?
   
 7. Kan je met dezelfde gebruikersnaam - wachtwoord combinatie wel inloggen op de webmail? Je gebruikt wel je hoofdemail account?

  Frontpage is natuurlijk niet een echt FTP programma, maar je zal inderdaad alles via deze weg over moeten gaan zetten.

  EDIT: ik heb het net even via de webbrowser (FireFox) geprobeerd en deze pakt het, ondanks het email adres als gebruikersnaam, ook gewoon!

  Code:
  [URL="ftp://username:password@home.quicknet.nl/"]ftp://username:password@home.quicknet.nl[/URL]
  EDIT2: Je webpagina kan je gewoon via http://home.quicknet.nl/qn/prive/eigennaam terug vinden!
   
 8. Ja, webmail werkt prima met deze gegevens. Ik heb volgens frontpage nu ook verbinding met ftp://home.quicknet.nl en mijn bestanden staan er nu ook in. Ik heb een paar woorden in index.htm gezet. Ik zou verwachten dat die dan toch zouden moeten verschijnen.
  Bij deze mijn dank voor de snelle reacties. Ik ga nu even van de lijn. Hoop dat je me nog met de laatste stap kunt helpen. Lees het later. Nogmaals dank.

  Dokie
   
 9. Bingo, dat werkt. Ik kan de site nu ook zien inderdaad. Wel jammer dat deze informatie niet (duidelijk) op de site van Ziggo te vinden is.
  Blijf ik nu alleen nog met de vraag zitten of het ook makkelijker mogelijk is om bestanden op te slaan om vanaf andere lokatie te kunnen benaderen. Zonder een ftp programma. Immers de site van Ziggo vermeldt:

  Privémap

  Daarnaast heeft u een privémap, uw Homedrive, waar u allerlei persoonlijke bestanden in kunt zetten. Deze kunt u vervolgens overal gebruiken waar u toegang hebt tot het internet. Om toegang te krijgen tot uw privémap, moet u inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Uw privémap is dus niet openbaar.


  Deze toepassing wil ik namelijk meer gebruiken dan een site plaatsen.

  Kan iemand hier meer over vertellen?

  Dokie
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina