1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Motorola modem

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door MeTaXz, 29 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo,

  Ik heb sinds 2 dagen internet van ziggo. Het werkt op zich goed, totdat ik mijn reboot. Als ik mijn pc reboot, moet ik ook het modem resetten. Het lijkt erop dat het modem mijn pc geen ip ect toewijst. Ik heb DHCP wel aan staan, op het modem en op mijn pc.

  Het modem is een motorola surfboard. Welk type weet ik niet. Ik heb wel het volgende uit de help (van het adminpanel) kunnen halen:
  Software Version: SB5101E-2.6.2.0-SCM00-NOSH
  Hardware Version: 1
  MIB Version: II
  GUI Version: 1.0

  Ik zou toch graag mijn pc rebooten zonder ook het modem te hoeven resetten. Als iemand een oplossing heeft hoor ik dat graag.

  Alvast bedankt,
  Rick
   
 2. Bedoel je dat je dan een andere pc aangesloten hebt ??
  Want je kunt maar met 1 computer op het modem aanloggen, sluit je daarna een andere netwerk-kaart aan (met een ander "MAC-adres") dan moet je het modem resetten zodat hij een ander mac-adres kan accepteren.

  Doe je dat niet, dan lijkt het alsof je computer van mac-adres wisselt waardoor het modem hem niet meer herkent.

  (met een router ertussen heb je dat probleem met wisselen van computers niet)
   
 3. Ik wissel niet van pc.
  Volgens mij kan mijn pc niet zomaar van mac-adres wisselen? Anders is hij heel erg kapot lijkt mij :S

  Kan ik dat ook controleren?
   
 4. Je kunt de instelling van de netwerk-kaart bekijken, maar wat je daar ziet hoeft (als hij niet goed werkt) niet de waarheid te zijn.
  Handigste is via een "dos-box" of opdrachtprompt, die kun je starten via bureauaccesoires via de startknop.
  In het dos-scherm type je dan in :
  ipconfig /all
  Daar zie je dan onder andere je ethernet kaart tussen staan, daarbij staat 'fysiek adres' genoemd, dat is het MAC adres.

  Heb je eventueel nog een andere computer of laptop waarmee je het kunt proberen ? Na de eerste keer rebooten van je modem (omdat je dan echt een andere pc aansluit) zou het niet meer moeten hoeven te gebeuren. Heb je het zelfde dan nog, dan is er misschien iets niet in orde met je modem of de ethernet kabel (maar dat laatste is niet zo waarschijnlijk)
   
 5. Mijn mac-adres veranderd dus telkens :S
  voor reboot 00-20-ED-8C-5B-47
  na reboot 00-20-ED-0C-5F-C6

  edit:
  Ik heb het al opgelost. Er stond bij Network Adress: niet aanwezig. Ik heb deze gewoon vast gezet op het adres dat ik op dat moment had.

  Het is dus nu opgelost, bedankt voor de tip.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 30 sep 2008
 6. Heb je het MAC-adres vastgezet of je IP-adres ??

  Je IP-adres vastzetten moet je NIET doen, want als je het ip-adres niet toegewezen gekregen hebt en ook de lease niet meer vernieuwd, dan wordt het na enige tijd opnieuw toegewezen aan iemand anders en zul je straks een wegvallende verbinding hebben, net als die andere persoon die het IP-adres wel heeft toegewezen gekregen.

  Als je het MAC adres hebt vastgezet (dat kan bij sommige ethernetkaarten via de hardware instellingen) is er natuurlijk geen enkel probleem, dat mag wel, zolang je het IP adres maar automatisch laat toewijzen.

  Als je MAC adres blijft wijzigen kun je het oplossen door gebruik te maken van een router tussen je modem en de PC. Dat is ook nog veiliger omdat je dan gelijk een firewall gemaakt hebt. Je router heeft er geen problemen mee dat je computer steeds een ander MAC adres heeft.
   
 7. Ik had gister even mijn vriend google gevraagd, hoe ik het mac adres handmatig verander. Dit was rechtermuisknop je verbinding, eigenschappen, configureren, geavanceerd, network adress.
  Hier stond een puntje voor "Niet aanwezig". Ik heb het ingevulde puntje voor de waarde gezet, en het adres ingevuld dat ik op dat moment via "ipconfig -all" had verkregen. Hij pakt dus nu dat macadres ipv dat hij zelf een maakt, of wat hij dan ook mocht doen voorheen.

  De tip dat het macadress anders was, was dus een goede tip. Bedankt.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina