1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Internet en tv op zolder

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door pvdm!, 29 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Wij hebben een Family bundel!

  In de meterkast heb ik de binnenkomede coax-kabel gesplit. Een gaat naar de huiskamer (reeds bestaand) en een gaat omhoog naar zolder (nieuw). Op zolder wil ik voor onze zoon een internet- en tv-aansluiting maken. Nu kan ik geen wandcontactdoos vinden waar ook een data aansluitng op zit.
  Indertijd heeft Multikabel op de bestaande wandcontactdoos (in de woonkamer) een soort contactdoos gedrukt die was voorzien van een radio-, tv-, en data-aansluiting. Op deze laatste aansluiting is een (coax?) kabel aangesloten die is verbonden met het kabelmodem.

  Waar kan ik een wandcontactdoos kopen met een data-aansluiting?
  En heb ik net als voor de PC in de woonkamer, ook op zolder een kabelmodem nodig?
  :giveup:


  Hoor graag en groeten Peter.
   
 2. Via je coax kan je tv op zolder kijken. Voor internet heb je een 'verdeler' (router) nodig welke het signaal van je modem over meerdere computers kan verdelen.
  Je kan een wireless router kopen en die beneden erbij zetten, boven een wireless PCI kaartje of wireless USB stick in pc en je bent klaar.
  Indien je slechte ontvangst op zolder verwacht vanwege betonnen tussenvloeren zou je ook een "Homeplug" zoals bijv. deze: http://www.wehkamp.nl/w2/Winkelen/KenmerkAdviseurArtikel.aspx?CC=C09&SC=I0A&KAC=IA1&ArtikelNummer=824297&AI=11 kunnen gebruiken.
  In het geval je dit niet wenst kan je een (niet wireless) router kopen een een netwerkkabel naar zolder trekken (CAT5).

  Eric
   
 3. Bedankt vooor de reactie.

  Ik snap het verhaal. Kun je me ook uitleggen, waarom ik boven uit de coax-kabel allen tv (en radio) kan halen en geen data, zoals beneden. :frons:

  Groeten Peter.
   
 4. Omdat je dan boven ook een kabelmodem zou moeten gebruiken. Ik weet niet eens of dat technisch kan, maar al zou het kunnen, moet je daar weer een abonnement voor afsluiten.
  Juist daarvoor zijn routers uitgevonden om de data achter het modem te "splitten". Vervolgens kan je op de router alleen 8 aderige LAN kabels aansluiten.
   
 5. En voor de 8-aderige UTP (LAN) kabels zijn in elke bouwmarkt wandcontactdozen te koop.
   
 6. Technisch gezien is het mogelijk, maar vaak erg lastig. Het retoursignaal van het modem zit in een erg laag frequentiegebied en wordt bij verlenging van de coax-kabel vaak te erg verzwakt. Ziggo zelf adviseert om het modem bij de hoofdaansluiting te plaatsen.
   
 7. Dat vraag ik mezelf af. Met gebruik making van een hoge kwaliteit coax zou het toch niet zoveel moeten uitmaken? De groene kabel welke vanuit de wijkkast je huis binnenkomt is in principe ook niets anders dan een dikke coax.

  Ik zat zelfs nog verder te denken. De (on)mogelijkheid van 2 abonnementen/ 2 modems op 1 adres. Ik geloof nooit dat de administratieve systemen van Ziggo daartoe in staat zijn.

  @Tja, idd. UTP, ik kon er even niet op komen. :)
   
 8. In principe is het systeemtechnisch gezien mogelijk om onder 2 verschillende klantnummers, op hetzelfde adres, 2 internet abonnementen af te sluiten.

  Of het dan ook stabiel en naar behoren zal functioneren is een ander verhaal. Maar goed, ik ga off topic :no:
   
 9. dat klopt!

  Waarom niet kabelmodem + wireless N Router bij hoofdaansluiting zetten.
  dan kun je 1 abonnement nemen in plaats van 2 ;)
  en het is veel goedkoper.
  met wireless N router kun je snoerloos internetten :mrgreen:
  Als je laptop hebt, dan kun je in de wc internetten :rolleyes:
   
 10. Dat schreef ik al. Dit ging zuiver over een hypothetisch geval. :wink:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina