1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

laptop bekabeld aansluiten op modem

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door marjo, 29 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Goede morgen,

  Mijn Netgear router van een jaar oud is defect, ik krijg geen verbinding meer, en mijn vaste pc doet het nog maar net.

  Heb al met home/ziggo gebeld, maar ben toen naar Netgear doorgestuurd, die mij zei de router er tussenuit te halen, toen had ik dus weer internet.

  Daarom wou ik mijn laptop rechtsstreeks met het modem van home aansluiten.

  Ik gebruik Suse 10.2 van Linux, Suse gebruik ik al sinds ik aangesloten ben bij Home (ong. 7 jaar)
  Ik heb sinds kort een nieuw modem van Home/Ziggo
  Mototola sb101e

  Op mijn laptop heb ik mijn cm*****naam ingevuld, alsnet op mijn vaste pc die ik bij mijn aanmelding bij home heb gekregen.

  Helaas reageert de laptop niet, als ik de kabel insteek, het modem reset met de knop aan de bovenkant en de laptop herstart. Ook geprobeerd met de wifikaart uit te schakelen/vinken

  Weet iemand me te helpen?

  mvg. Marjo
   
 2. De stroom een halve minuut van het modem helpt ook niet ?
   
 3. Ik heb het zelfs een kwartier geprobeerd, helaas geen resultaat. Ik heb het op het Linuxforum gevraagd, van NedLinux, Rinse stuurde me naar Troubles for Home, maar ik begreep dat dit naar dit forum is overgegaan. Daar stond vroeger oplossingen voor Home met Linux
   

 4. Kijk daar toch eens op :
  http://www.troublesathome.nl/index.php?section=unix&page=debian
   
 5. Volgens Rinse moest er ook iets staan met betrekking tot Suse, ik wil deze informatie even verzamelen, omdat ikzelf niet zo technisch ben, maar iemand op bezoek krijg die me misschien kan helpen en deze informatie kan gebruiken.

  Ik wou ook vragen of ik met mijn Homenaam en nieuw modem wel een nieuwe pc aan kan sluiten, of er iets is veranderd met de tijd van voor Ziggo.

  Ik heb vroeger en met het oude modem nooit problemen gehad om een andere pc aan te sluiten, zolang ik m'm cm*****naam maar invoerde in de nieuwe pc.
   
 6. Je hoeft sinds enige tijd geen computernaam meer in te voeren.
  Gewoon de tcp/ip settings op dynamic zetten. Daarna het modem even uitzetten en weer aanzetten en de pc opstarten of je netwerk up brengen.

  Een modem kan maar met 1 MAC adres tegelijk 'praten' en onthoudt dat MAC adres, dus als je wisselt van router naar pc moet je modem rebooten.
   
 7. Kan dat ook in Suse? In Yast?

  Ik wou vragen of er op dit forum een Linuxsectie mag komen met iemand van het Linuxforum die samen met een Ziggomoderator die sectie gaat modereren. M'n oude baas het Octrooicentrum in Rijswijk is ook pas open source gegaan, en ik verwacht meer bedrijven en particulieren. en Ziggo is nu toch de grootste, mag er toch ook een opensourcesectie zijn voor Ziggoabonnee's met oplossingen anno 2008?:wink:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina