1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

dvb-c

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door Jeroen0024, 28 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik wil binnenkort een nieuwe tv aanschaffen , liefst natuurlijk met dvb-c . Maar aangezien nog maar 2 merken dit goed werkend hebben, en dit ook nog om kleine beelddiam. gaat, sta ik in dubio of ik gewoon een losse ontvanger moet nemen of dat ik wacht tot ze er wel zijn. Wie kan mij hierover een goede tip geven?
   
 2. In dat geval moet je niet wachten en gewoon de tv van je keuze kopen + een aparte (hd) decoder van je keuze aanschaffen (humax, cisco (indien casema) of samsung) + een hd abo afsluiten om eea goed te kunnen bekijken.

  Gert.
   
 3. Hangt er van af wat jij kleine beeldiameter noemt.
  Sony heeft de W4000 serie met DVB-C (HD) tuner in behoorlijke maten.
  Zelf kijk ik met de 40W4000 ( diagonaal van 102 Cm ). Er zijn grotere
  maten te krijgen van deze serie.

  De 3000 serie had afwijkingen, maar de 4000 serie is goed.

  De grootste en nieuwste in deze range is de KDL-46W4500 ( 117 Cm )

  Echter de Alphacrypt die je nodig hebt wordt niet ondersteund, maar
  werkt wel goed.
   
 4. Gezien je nieuw bent hier op het forum en blijkbaar nog niet helemaal met alles bekend bent is het misschien verstandig om ook dit topic even te lezen.

  In het kort komt het er op neer dat de alphacrypt cam oa met enkele sony en philips tv's werkt, maar er bestaat een theoretische / technische kans dat ooit dit niet meer zou kunnen gaan werken.
  Verder is het de bedoeling dat ooit, data zijn totaal onbekend, de nu veel gebuikte CI slot in tv's vervangen zullen gaan worden door CI+ sloten (bij nieuwe nog uit te komen modellen, upgraden gaat niet). Ziggo zou dan ook gaan komen met een CI+ cam die hier mee samen werkt, iets wat er dus nu niet is, op de alphacrypt na.

  Je zou dus voor een Sony of Philips met DVB-C tuner kunnen gaan in combinatie met een alphacrypt of wachten op de CI+. Bij dat laatste kan de wachttijd echter nog wel eens lang zijn, er is nog ergens ook maar iets van datum bekend dat CI+ uberhaupt geintroduceerd gaat worden, laat staan wanneer ziggo met de cam komt of de tv fabrikanten dit ook "standaard" gaan gebruiken.
   
 5. Ik vermoed dat hij de 2 TV-merken bedoelt die wel een ingebouwde decoder hebben die ondersteund wordt: Humax en JVC
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina