1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

knipperend of geen beeld RTL8

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door hvrenswoude, 27 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. RTL8

  Heb deze hele topic doorgelezen en geen oplossing gevonden voor het probleem. RTL8 blijft op E48 "geen signaal" evenals de radiozenders in dezelfde bundel (o.a. Classic FM). Jammer, jammer (van Classic FM dan, RTL8 is geen verlies!).
  Heb alle kabels en scarts al vervangen; geen resultaat. Ziggo Helpdesk gemaild en gebeld: ligt aan uw bekabeling, mijnheer! Een mevrouw van Ziggo vroeg wat ik nog meer in de meterkast had hangen. De KPN Experia-Box voor de draadloze internet-aansluiting en telefonie. Nou, volgens haar kon die de boosdoener wel eens zijn. Zij adviseerde me (tijden het telefoongesprek!!) om dat ding uit te schakelen. Was ik natuurlijk meteen de verbinding met haar kwijt. Teruggebeld. Na lang wachten.... niemand te vinden die mij had gesproken.
  Ik word hier zo moe van!
  Wanneer geeft Ziggo nu eindelijk de finale oplossing????
   
 2. RTL8

  O ja, vorig bericht komt uit postcodegebied 7771 (Hardenberg). Valen onder Hoogeveen (7900). Heb bij de installatie ook al eens geprobeerd om 7800 (Emmen) in te vullen. Maakt niks uit.
   
 3. hallo, ik heb ook ziggo, en had ook slecht beeld van rtl8 en lokale zenders.
  heb gisteren een versterker op mijn aansluitpunt gezet, en zie hier,,,, alles werkt naar volle tevredenheid.
  goed beeld, en geen blokken meer.
  ik heb een axing BVS 3-65 KABELVERSTERKER ER TUSSEN GEZET.:pompom::pompom:
   
 4. RTL8

  Let wel: het gaat om digitale TV! Ik denk dat jij het hebt over analoge TV, omdat je spreekt over lokale zenders. Die zitten bij ons niet in het pakket.
   
 5. ik heb het ook over digitale tv.
  en lokale zenders zitten zeker op het digitale pakket van ziggo.
  kijk je lijst met zenders maar eens na.
  ik heb hirschman koka 799 kabels gebruikt, met f-connectoren.
  hiermee moet het echt lukken, tesamen met de versterker.
   
 6. RTL8

  Dat noem ik regionale zenders. Lokale zenders zijn m.i. Omroep Hardenberg, Lokale Omroep Nunspeet, Urk Fm, enz. Die zitten echt niet in het digitale pakket. Amsterdam is, zoals zo vaak, een uitzondering.
   
 7. ik dacht dat deze discussie ging over zendersignaal en niet over die onnozele lokale of regionale zenders:shock::oops::evil:
   
 8. Rtl 8

  O.k., maar ik moest wel zeker weten of jij het over digitale televisie hebt, want als je zit te kijken naar lokale zenders, dan kijk je echt analoog!
  Inmiddels heb ik van een Ziggo-medewerker de tip gekregen dat ik waarschijnlijk te dicht bij politie- en brandweerkazerne woon en dat hun alarmsysteem C 2000 stoort op de bundel, waar RTL8 en enkele radiozenders (o.a. Classic FM) in zitten. Ik kreeg het advies mijn huisinstallatie 100% HF dicht te maken. Daarbij vraag ik mij wel af: is de kabel, die mijn huis binnenkomt wel HF-dicht? Want destijds, toen de kabel is aangelegd in onze wijk, bestond er nog geen digitale televisie!
   
 9. gewoon een versterker er tussen, en goede kabels.
  probleem opgelost.
  of digitenne van kpn
   

 10. Met als notitie dat een versterker lang niet in alle situaties noodzakelijk is, en het ook nog van de situatie afhangt wat voor versterker er nodig is en welke versterkingsfactor deze moet hebben. Zomaar een versterker (hoe goed de kwaliteit ook is) monteren is een 50/50 kans, kans is net zo groot dat het slechter word als dat het beter word.

  Of je een versterker nodig hebt en met welke versterkingsfactor kun je ongeveer uitrekenen. Is geheel afhankelijk van situatie, kabellengte en het aantal aanlsluitingen en de gebruikte materialen.

  Zomaar adviseren dat het met een versterker wel opgelost is, is niet een heel goed advies. Laat je adviseren door iemand met kennis van zaken en laat die een advies geven wat er nodig is.

  Wellicht overbodig, maar toch een waarschuwing:
  Een versterker met een te hoge/grote versterkingsfactor kan ook schade aan de aangesloten apparatuur veroorzaken!
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina