1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

knipperend of geen beeld RTL8

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door hvrenswoude, 27 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Geen RTL 8

  Hallo,

  Zijn er meer mensen in postcode gebied 9561 die via digitale TV geen RTL 8 kunnen ontvangen?
  Op de gewone tv zenders werkt het wel maar digitaal krijg ik steeds de code E52 Geen signaal.:confused:
   
 2. Ook ik heb sinds enkele weken E48 soring op RTL8. Alle andere zenders werken wel goed, dus een bekabelingsprobeem kan het niet zijn. EDIT: Het blijkt dat RTL8 een transport stream deelt met National Geographic HD en een rits radiozenders (zie http://www.digitalekabeltelevisie.nl/techniek/tvhome.shtml), en inderdaad, hetzelfde probleem (alleen NG HD kan ik niet controleren). Aangezien de signaalsterkte goed en constant is, en dat er klachten binnekomen vanuit verschillende regios (en dus verschillende frequenties), vermoed ik dat er gewoon een corrupte datastream op de kabel wordt gegooid.

  Gegevens:
  Netwerk: Groningen 9700, 369.000 KHz
  Decoder: Humax DuoVisio 9200C, direct aangesloten op AOP met 1,5M kabel.
  RTL8: Stream 15, 393.000 KHz, sterkte: constant 50%, kwaliteit: ping-pongt tussen 0 en 100%. Af en toe komt de zender er na enkele minuten er wel weer door met kwaliteit 100%, maar als ik dan zap en terugga, is beeld weer weg. Ook ping-pongt de zender af en toe tussen E48 en E37.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 29 okt 2008
 3. Wij hebben een vermoeden wat de oorzaak is, daarvoor wacht ik nog op nadere informatie van een technicus, die een aantal metingen heeft verricht.
  Probleem ligt mogelijk aan instraling van een C2000 zender. Deze zenders gebruiken dezelfde frequentie als toegepast voor het kanaal van RTL8
   
 4. Ook problemen RTL 8

  Ik heb dezelfde problemen met RTL 8 als Erwin waarbij bovenstaande reactie is geplaatst daarbij heb ik ook dat alle digitale radio zenders stotteren.
  En gebruik ook:
  Netwerk: Groningen 9700, 369.000 KHz
  Mijn postcode is 9302GJ

  Ik krijg blokkig\geen beeld op RTL 8 en er zijn wat radio zenders die stotteren. Deze problemen zijn er nu in ieder geval 1 week en daarvoor heeft het 1 jaar goed gewerkt.

  Volgens Ziggo helpdesk ligt het aan de bekabeling in huis, maar daar is niks aan veranderd. En daarbij is het alleen rtl 8 en de radio zenders. Ik ben blij te lezen dat ik toch niet de enige ben met dit probleem

  Ik zag dat het allemaal met elkaar te maken heeft in de nieuwe indeling dit zijn precies de zenders die problemen opleveren.

  15 RTL 8 digital television service (1) 15010 Radio 10 Gold digital radio sound service (2) 611 Kink FM digital radio sound service (2) 612 BNR Nieuwsradio digital radio sound service (2) 613 Arrow Classic Rock digital radio sound service (2) 614 Arrow Jazz FM digital radio sound service (2) 615 Slam! FM digital radio sound service (2) 616 TMF Radio digital radio sound service (2) 617 Classic FM digital radio sound service (2) 618 Radio 6 digital radio sound service (2) 619 FunX digital radio sound service (2) 620 Juize FM digital radio sound service (2) 621 Brava HD Promo reserved for future use (25) 161 National Geographic Channel HD reserved for future use (25) 15001

  Wesley
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 30 okt 2008
 5. Storing bekend

  Ik heb net gebeld met ZIggo helpdesk (3e keer) en de storing die ik hierboven beschijf is al een tijdje bekend. En wordt aangewerkt. Dit heeft me een avond en ochtend testen gekost dankzij de 2 telefoontjes die ik gister heb gepleegd met Ziggo. :no:
  Volgens de Ziggo medewerker die ik vandaag sprak hebben zijn collega's hun huiswerk niet goed gedaan.:no:
   

 6. Stuur mij even een PM.

  Vriendelijke groeten,

  Ziggo
   
 7. Rtl 8 en radiozender storing opgelost

  Dankzij het posten van (bovenstaande) berichten op dit forum is er vandaag (dezelfde dag) nog een oplossing gekomen voor de storing op rtl 8 en enkele radiozenders. Er is een monteur langs geweest en heeft de oorzaak van de storing ontdekt.

  het lag bij mij aan het feit dat mijn wand contact doos een Reigdoos was.

  Dit is dus niet de officieele ziggo WCD.
  hierdoor was er instralling door o.a het C2000 systeem.

  Een reigdoos is niet HD dicht waardoor deze dus signalen oppikt.

  Voor de frequentie wijziging van afgelopen maandag had ik dus geen problemen en was deze WCD dus net goed genoeg.

  Ondanks de moeilijkheden met de helpdesk toch mijn complimenten voor Ziggo voor de snelle afhandeling!
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 31 okt 2008
 8. Een rijgdoos dempt het signaal teveel waardoor het gevoeliger is voor externe stoorders. Zo zie je maar weer de ervaringen vanuit het verleden ivormen geen garantie dat de binnenhuisinstallatie goed is!
  Zolang er geen externe stoorbronnen zijn merk je niet dat de huisinstallatie niet goed is.

  PS. Member TVdigitaal is van Ziggo en zal vanaf heden ook bijdragen in het oplossen van problemen


   
 9. Hoe mag een "reigdoos" eruit zien? Ik heb een TraTec TRPR-10 (nog met zegel!), destijds geinstalleerd door menteur toen ik in 2000 internet van @Home kreeg; toen mocht zelf installeren nog niet :) Nu moet je zelf je AOP vervangen.

  Hoe kom ik eventueel aan een nieuwe AOP?
   
 10. De TRP-10 is een einddoos en normaal gesproken prima geschikt als AOP.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina