1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

knipperend of geen beeld RTL8

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door hvrenswoude, 27 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Je hebt gelijk, ik keek naar de verkeerde tuner.

  Bij een E48 krijg je onvoldoende signaal. Als je zeker bent dat het huisinstallatie in orde is dan kan ik je alleen adviseren de helpdesk te bellen en een monteur te vragen om het signaal te laten controleren.

  Ik veronderstel dat je de ontvanger als eens rechtstreeks hebt aangesloten op de aansluitdoos, waar het signaal op binnenkomt (met een groene coaxkabel).
  Rechtstreeks is dus een coax van 1-2 mtr, geen splitters of versterkers op de digitale ontvanger met alleen een scart kabel naar de TV. Ook als de aansluitsdoos in de meterkast zit, is deze test noodzakelijk om te bepalen of de oorzaak thuis zit of bij ziggo. Hierbij wordt verondersteld, dat de aansluitdoos nooit vervangen is voor een ander type of model (muv vervanging agv een kabelmodem wijziging )
   
 2. er is al een keer een monteur geweest (of wat er voor moest doorgaan) maar die kon niet eens de kast op straat vinden :?. Na diverse metingen wist hij het ook niet meer en kreeg ik de mededeling dat het signaal dat het huis binnenkomt niet hoog genoeg is. Moest een signaal versterker kopen. Die zit er nu ook tussen en dat scheelde wel wat gelukkig.

  Denk dat het probleem meer in de kast op straat zit, die staat ondertussen 20 graden uit het lood nadat de hele straat aangesloten is op het gemeentelijke glasnetwerk.

  De helpdesk bellen durf ik ondertussen niet meer, de laatste keer heb ik 20 keer moeten smeken om een monteur en die is dan wel gekomen, maar zoals hierboven al staat had ik er niet echt vertrouwen in.

  Dan maar geen zenders op 393 mhz:giveup:
   
 3. Stuur je contact gegevens maar door per PM, dan zal ik kijken wat ik voor je kan doen.
   
 4. Zou je eerst je postvak willen opruimen dan,als ik je een pm stuur krijg ik deze foutmelding :wink:

  1. anoniem heeft zijn/haar limiet voor opgeslagen privéberichten overschreden en kan pas berichten ontvangen nadat ruimte is vrijgemaakt.
   
 5. is uitgevoerd

   
 6. Inderdaad! wat gaat Ziggo daar aan doen?! zij leggen net als altijd de schuld bij ons: slechte kabel, scart zit verkeerd om en meer van die bullshit!
   
 7. Heb sinds eind augustus ook hdtv van ziggo, en de laatse weken ook op heel veel zenders de foutmelding E37.
  TMF, MTV, national geografic,eurosport en zelfs bij het zenderoverzicht van ziggo is dit het geval!
  Ook discovery HD is heel slecht en af en toe Eurosport HD ook. wat is hier aan te doen?

  mvg,

  Sipko
   

 8. misschien kan je beter dit in een andere of nieuwe thread plaatsen. Deze gaat over storing op rtl8
   
 9. In Sittard (Limburg) al zeker 4 weken knipperend of geen beeld bij RTL8. Signaalsterkte was vroeger 40-55% met Kwaliteit 100%. SInds kort Signaalsterkte altijd 8% of geen signaal waarbij bij 8% de kwaliteit van het signaal maximaal 70% is. Hierbij wisselt de BER tussen 20 en veel hoger. Vandaag was een topper met een BER van 900. Niet om aan te zien.

  In al deze tijd niets veranderd aan de bekabeling, hardware of omgevingsfactoren. Ziggo zal wel weer met de oplossing komen dat het toch "in huis" zal liggen.

  Inderdaad met een gold-plated kabel van 1,50m direkt in de meterkast is het probleem opgelost. Maar dan zou ik het probleem 2 maanden geleden ook al gehad moeten hebben en toen had ik op vrijwel alle sterke zender 40-55% signaal sterkte en nu nog maar 8% over de hele linie.

  Wellicht dat Ziggo het inkomende signaal moet opschroeven want analoog is ook al niet meer om aan te zien.

  Wellicht hebben jullie nog ideeën of er nog andere extene factoren een rol kunnen spelen?
   
 10. Ik woon ook in Sittard en heb dit probleem niet. Geen storingen hier in postcodegebied 6137. Het lijkt toch op een lokale storing bij jou in huis of in de wijk. Hebben de buren ook last van deze storing?


   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina