1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

DVB-C eisenpakket, bestaat hij?

Discussie in 'Digitale TV - Irdeto ontvangers' gestart door Rustig, 26 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hoi allemaal,

  Onlangs overgestapt op een leuke Samsung 40" en in combinatie met een analoge PVR (Kiss DP558) ben ik tevreden over de mogelijkheden. Het enige dat nog tegenvalt is de kwaliteit van het analoge signaal.

  Overstappen op DVB-C, T of S maar welke PVR.

  Met de Kiss ben ik nogal verwent. Wat ik niet kwijt wil is het kunnen opnemen van series, de Kiss heeft een favorieten lijst. Wanneer je daar een programma uit de EPG in plaatst controleert hij zelf wanneer het programma weer komt en neemt dit dan perfect op.

  Nu weet ik dat de Topfield met TAP ook zoiets kan. Maar helemaal duidelijk is mij dit nog niet geworden. Daarnaast heb ik in het verleden een Humax reciever (DVB-S) gehad en die beviel qua gebruikersinterface zeer goed.

  Wat mij tegenvalt is dat DVB-S zijn EPG van de Sat haalt en niet van het Internet. Bestaat er een reciever die dit wel doet?

  Ik weet dat er op DVB-C een Siemens is die ook series kan opnemen en dit streamt naar een netwerk share. Daarnaast loopt dit apparaat ook intermittend vast, als ik de ervaringen mag geloven.

  Kortom wat is verstandig om aan te schaffen? kan iemand mij een tip geven voor een bepaald model?

  Alvast bedankt,
  Mike
   
 2. Volgens mij is er geen enkele officieel door Ziggo ondersteunde decoder die dit kan.

  Een Windows Mediacenter met FloppyDTV en Alphacrypt kan dit natuurlijk allemaal wel (en meer) maar die wordt niet officiëel ondersteund met het risico dat het op enig moment niet meer werkt.

  Zit zelf in exact hetzelfde dilemma met de wens om eigenlijk mijn analoge Mediacenter te willen vervangen.
   
 3. ideaal apparaat

  Tja, het ideale apparaat is nog niet gemaakt. Het hoeft voor mij niet een Ziggo goedgekeurde te zijn.. Als het maar werkt. Zelf een HTPC bouwen zal ik niet doen. Ik heb al jaren geen M$ meer in huis, daarnaast kan ik me wel vinden in de linux driven machine's maar zelfbouwen vind ik geen optie.

  Misschien dan toch een DVB-S oplossing? Humax of Topfield of ...

  Mike
   
 4. Volgens mij kan een dreambox ook niet voldoen aan deze eisen...

  Gert.
   
 5. En dat is dus juist het probleem: Ziggo heeft gezegd in de toekomst niet officiële oplossingen actief te gaan blokken. Zonder daar overigens een termijn bij te noemen en anderen twijfelen aan de haalbaarheid daarvan. Maar toch: een waarschuwing is (zeker gezien de prijs van de officieuse oplossingen) op zijn plaats.

  HTPCs worden natuurlijk ook kant en klaar verkocht. Had zelf bijna deze gekocht, maar ben afgehaakt op de berichten van actief tegenwerken van Alphacrypt.

  Even voor de zekerheid: waarschijnlijk ten overvloede, maar voor DVB-S heb je een schotel nodig en kun je niets met Ziggo en ben je voor advies op het verkeerde forum :wink:
   
 6. DVB-S is een optie als onze kabelboer in de toekomst gaat klooien met het irdeto2 codering (zal nog wel een tijdje duren) EN er geen zicht is op een oplossing (hack) vwb alphacrypt/(externe) softcams (zoals cccam). Ik geloof er trouwens niet in dat de kabelboer ziggo-breed gaat rotzooien met de codering, dat levert meer problemen op dan ze lief is... Er is trouwens een heel mooi nederlands (sat-)forum waar ook dvb-c behandeld wordt: http://www.sat4all.com Daar zijn trouwens ook mensen aktief die we hier ook zien.

  Gert.
   
 7. DVB-S(atellite) lijkt me onwaarschijnlijk op de kabel (al is het technisch vast mogelijk)
  Plus dat ze dan een beerput opentrekken van decoders die ze niet willen. (Er bestaan nou eenmaal heel veel DVB-S tuners met ehm...knutsel decodering)

  Dat ze van Irdeto afstappen lijkt me eigenlijk logisch, het encryptiesysteem is gekraakt, en het verbaasd me dan ook dat ik nog niet gehoord heb dat ze gaan overstappen.
  Ik ben bang dat de kabel in nederland altijd wel z'n eigen kleine clubje van ontvangers zal blijven voeren, nu dat ze zien dat het kan.
  Bij satelliet is dat anders, omdat er meer op 1 satelliet zit als alleen CD.
  De encryptie kunnen ze misschien aanpassen, maar niet het medium zelf.
  Om dan compatible met de rest te zijn zul je redelijk standaard recievers moeten leveren/ondersteunen
   
 8. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Laatst bewerkt door een moderator: 26 nov 2008
 9. Dat bedoelde ik dus niet. Ik bedoel dus de kabel gedag zeggen en helemaal overschakelen naar de schotel.

  Ik moet zeggen dat m'n ontvangers, met dvb-c tuners, het, tot nu toe, heel aardig doen icm ziggo.
  De door mij gebruikte "knutsel decodering" (jouw woorden, in dit geval cccam) doet het iig beter dan de officiele ziggo-cam van m'n (verkochte) humax 9200...

  Wat zou voor ziggo het alternatief zijn dan?

  Als je toevallig een wat oudere (toendertijd door CDS gecertificeerde) sat-ontvanger hebt, loop je ook kans dat deze niet meer ondersteund wordt. Maar gelukkig zijn er in dit geval genoeg alternatieven beschikbaar.

  Gert.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina