1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Problemen met ontvangst Eredivisie Live

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door P@trick72, 25 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Sinds de start van Eredivisie Live hebben we problemen met de ontvangst van de kanalen 421 t/m 424. Af en toe werken ze, maar vaak krijgen we de foutmeldingen E48 en E52. Alle andere kanalen werken prima. We hebben al twee verschillende decoders geprobeerd (Humax IR-Fox C en Samsung) en beide hebben hetzelfde probleem.

  Wat opvalt is dat de signaalsterkte op de Humax erg fluctueert als we naar de kanalen 421 t/m 424 kijken. De signaalsterkte wisselt dan tussen de 40% en 90%. De kanalen 421-424 werken pas als de signaalsterkte op 48%-49% zit. Wordt de signaalsterkte hoger of lager dan valt de zender weg op foutcodd E48 of E52. Op de andere kanalen blijft de signaalsterkte stabiel op 47% en treden deze errors nooit op.

  Hierover is herhaaldelijk met de helpdesk van Ziggo gebeld, maar zij geven niet thuis. Afgelopen weekend werd nog beloofd dat er een monteur zou langskomen in de straat en indien nodig aan huis. Aangezien we niets meer vernomen hadden hebben we vandaag nogmaals gebeld en nu werd doodleuk verteld dat de policy van Ziggo is dat ze dat helemaal niet doen. We moesten eerst maar de TV rechtsreeks op het punt waar de kabel binnenkomt aansluiten. Belachelijk... je moet dus met je decoder en TV gaan slepen om deze direct in de meterkast te gaan aansluiten. Verder komen ze dus eerder gemaakte beloften niet na.

  Als het probleem aan de bekabeling binnenshuis zou liggen, waarom treedt het dan alleen op bij de Eredivisie Live kanalen? Hoe nu verder? Alle tips over een mogelijke oorzaak zijn welkom.
   
 2. binnenhuisbekabeling.

  Zo belachelijk is dit niet. Dit is om je binnenhuisbekabeling te testen. De eredivisie live-kanalen worden op een bepaalde frequentie doorgegeven. Het kan zijn dat er juist op deze frequentie interferentie optreed waardoor alleen op deze kanalen problemen ontstaan.

  Interferentie kan voorkomen worden d.m.v. goede kwaliteit bekabeling en metalen connectoren.

  pvd
   
 3. Belachelijk is misschien niet het juiste woord, maar slepen met een zware 28-inch breedbeeld TV (CRT) is niet echt fijn.... zeker niet als het probleem niet constant optreedt. Maar ja, er zit waarschijnlijk niets anders op.

  Nog bedankt trouwens voor je snelle reactie. Een stuk duidelijker dan de helpdeskmedewerkers van Ziggo. Jij geeft in ieder geval een mogelijke verklaring waarom alleen de Eredivisie kanalen een probleem zouden kunnen hebben. Ik vond trouwens een andere discussie op dit forum over vergelijkbare problemen met deze kanalen. Toch wel opvallend... wordt Eredivisie Live misschien op kanalen uitgezonden die gevoeliger zijn voor interferentie?

  Een van de helpdeskmedewerkers raadde ons zelfs aan om de scart kabel naar de TV te veranderen. Kan er ook interferentie optreden door scart kabels? De scartkabel die gebruikt wordt is een dikke volledig bedrade kabel en de beeldkwaliteit is prima (RGB). Dus niet zo'n goedkoop prulletje van een paar euro's.
   
 4. De scartkabel vormt normaal niet het probleem. De meeste problemen vinden hun oorsprong in te lange coaxkabels / verkeerde type icm met de lengte, verkeerd gemonteerde stekkers, splitters etc. In plaats van slepen met je TV kun je ook een losse coaxkabel aanschaffen en proberen tussen de aansluiting in de meterkast en de digitale ontvanger. Je kunt ons alleen aanspreken op het geleverde signaal tot op de AOP/aansluitdoos waarop de groene coax eindigt. Je huisinstallatie is primair de verantwoordelijkheid van de gebruiker en niet van ziggo. Daarom wordt je ook gevraagd dit eerst te controleren. De ervaring leert ons in dit soort situaties helaas dat in de huisinstallatie vaak de oorzaak van de problemen is, hoe vreemd dat ook mag lijken als een groot deel van de zenders wel werkt.
   
 5. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Ik zou in dat geval ook niet zo snel met met die TV gaan slepen.

  Als je verder geen enkel kleiner display tot je beschikking hebt (TV/Video-Monitor of PC met video ingang) is je enige optie om een langere (kwaliteits)coaxkabel aan te schaffen.
   


 6. gezellig in de gang met een zak chips voor de tv!!! Effe een tip van deze flip... voordat je met zaklampen in de meterkast gaat roeren..... schroef eerst je doos even los die in je huiskamer zit, want als het inderdaad zo is wat anoniem zegt en ze verantwoordelijk zijn voor het signaal tot het einde van de groene coax, dan zit komt die gewoon bij mij uit de muur in de huiskamer..... als ik namelijk die doos eraf haal...... zit daar mijn groene coax in de muur.........maar dat ligt er natuurlijk net aan waar ie binnenkomt...... en waar je aop zit natuurlijk....

  Wat anoniem zegt klopt ook natuurlijk....... meeste gevallen ligt het aan de kabels en aansluitingen NA dit punt....... ik heb goede dure coax liggen hier...... en moet (zonder versterkers) een afstand van zo'n 6 meter overbruggen dit moet niks uitmakenen dus ook kunnen ....... en dat kan bij mij dus ook, geen beeldkwaliteitsverlies
   
 7. Vandaag hebben we de bekabeling in huis aangepast. Op de groene kabel die het huis binnekomt zat namelijk helemaal geen wandcontactdoos aangesloten, maar een splitter met F pluggen. Hiervoor in de plaats is een Hirschmann TRAS 1000 op de groene kabel aangesloten (door iemand die verstand van zaken heeft mbt het leggen van bekabeling). Verder is op de coax die naar de huizkamer gaat een nieuwe plug gezet (ook een Hirschmann met goede afscherming). Hierna gaf de Humax een signaalsterkte van 52-53% aan ipv de 48-49% die we eerst hadden. Dus 4% winst in signaalsterkte, maar helaas... na enkele minuten was het weer feest... E48 en E52. Wat nog steeds opvalt is dat wanneer we de errors krijgen, de signaalsterkte enorm aan het fluctueren is.

  Volgende stap was om dan maar zo kort mogelijk aan te sluiten bij de meterkast. Hier hebben we een signaalsterkte van 54-55%, dus van de meterkast naar de huiskamer treedt maar een verlies op van ongeveer 2%. Maar, tot nu toe hebben we hier geen E48 en E52 gehad.

  Wat me opvalt is dat als we alles zo kort mogelijk bij de meterkast aansluiten, de signaalsterkte nog steeds maar net boven de 50% is. Is dat normaal? Verder verliezen we maar 2% naar de woonkamer toe, wat volgens mij ook best wel meevalt. Wat kan vervangen van de bekabeling naar de huiskamer hier nog aan verbeteren... een beetje verlies heb je volgens mij altijd.

  Wat zouden we nu nog kunnen doen?
   
 8. Ja, die 50% zegt niet zoveel namelijk, ik heb bijvoorbeeld maar 10% en nog steeds een goed signaal. Dat getal is een relatief getal wat niet gecalibreerd is.

  Maar wat je getest hebt is wel een goede manier. Als je dus direct aangesloten op het AOP geen storing hebt, en met de kabels aangesloten weer wel, dan pikt de kabel van het AOP naar de huiskamer, of de kabel die via de splitter naar boven loopt vermoedelijk storing op. Het gaat dus meestal niet om het verlies van de kabel, maar om de 'dichtheid' van de kabel, dus of stoorsignalen erop binnen kunnen komen. Een andere optie is dat de aansluitdoos in de huiskamer of bij de andere TV niet goed is.
   
 9. wat je nu gaat doen? helpdesk bellen, en vragen om een monteurs afspraak. kort maar krachtig. ook netjes aangeven als het aan jouw ligt dat je dan bereid bent om eventuele kosten te betalen als het aan jou ligt.
  ( je hebt nu alles er al aan gedaan om uit te sluiten dat het probleem binnenshuis ligt.) dus het probleem zal mogelijk buiten in het traject vanaf wijkcentrum naar eindversterker zitten,of de huisaansluitcoax zelf.
  geef aan de monteur aan welke zenders/frequentie het probleem zit.
  deze zal een meting doen,zowel op analoog als qam64.

  succes.
   
 10. Iedereen alvast bedankt voor de reactie. Hopelijk komen we uiteindelijk tot een oplossing.

  Om vanavond toch weer TV te kunnen kijken in de huiskamer, toch maar weer alles daar aangesloten. Na een paar minuten was het probleem weer terug op de EL kanalen.

  Cees, je geeft aan dat je bij 10% nog steeds een goed signaal hebt. Ook op Eredivisie Live? Dat zijn namelijk de enige kanalen waar wij de problemen hebben. Verder hebben we de splitter er niet meer tussen zitten. De kabel zit rechstreeks op de nieuwe doos in de meterkast met een nieuwe plug aangesloten en gaat van daar uit naar de doos in de huiskamer. Verder is geen enkele aparatuur aangesloten.

  Als laatste optie gaan we nog een nieuwe goede kwaliteit kabel buitenom proberen van de doos in de meterkast naar de decoder in de huiskamer (winkels zijn dicht, dus dat wordt volgende week pas). Als het probleem er dan nog steeds is, gaan we weer met de helpdesk in de slag. Als het probleem dan is opgelost, dan zit het probleem toch binnenshuis (kabel of doos in de huiskamer).
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina