1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Samsung DCB-H360RS altijd foutmeldingen

Discussie in 'Samsung DCB-H360R (HDTV)' gestart door robverhoek, 24 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Wanneer ik mijn DCB-H360RS activeer vanuit standby krijg ik de melding "E19- previewperiode verlopen". Vervolgens duurt het enkele minuten voor ik beeld en geluid krijg. Eens per week moet ik het apparaat met de hoofdschakelaar uitzetten omdat er helemaal niks meer gebeurt. Er is met mijn abonnement niets mis en uiteraard heb ik de laatste software update opgehaald.
  Wie herkent dit probleem en kan mij aan een oplossing helpen?

  Rob Verhoek, Hoorn
   
 2. De E19 komt door de manier waarop Samsung de Irdeto codering heeft geïmplementeerd. Hierdoor worden de verandering van coderingssleutels niet verwerkt als de samsung in standby staat en zul je moeten wachten tot de eerstvolgende update om beeld te kunnen genereren. Dit is alleen op te lossen door Samsung. Verder heb ik helaas geen idee wat de oorzaak van het niet reageren van de box is.

  Groet,
  Mart
   
 3. Hiero exact hetzelfde. Beide problemen. Erg vervelend....
   
 4. Idem.
  Als ik hem aanzet vanuit standby, duurt het meestal enkele seconden voordat ik beeld heb.
  Ook ik hoop dat Samsung dit aanpast.
  Verder, gelukkig, geen problemen op dit gebied.
   
 5. Deels is het probleem van het moeten wachten tot er beeld is na aanzetten vanuit stand-by snel en haast zo effectief zelf op te lossen als dat Samsung het zou kunnen doen.

  Nl je decoder gewoon altijd aanlaten. Dit is namelijk kort door de bocht wat de meeste decoders doen die wel "direct" bneld geven en niet op de key update hoeven te wachten. Dit verklaart dan ook direct het hge standby stroom verbruik van de betreffende decoders.

  Persoonlijk vind ik de tijd dat het duurt eer ik beeld heb met de Samsung HD reuze meevallen. Dit komt dan misschien ook deels doordat ik een crt tv heb, ik de deocder eerst aanzet en dan pas de tv die ik dan ook eerst nog naar het hdmi kanaal moet verzetten. En dat ik nu nog @home heb, wellicht dat die itt ziggo (Casema en Multikabel die al geintegreerd zijn) de key uodtae vaker rond stuurt.
   
 6. Heb jij een CRT (met oude dikke beeldbuis) met HDMI?
  HDMI komt toch alleen voor bij Plasma en LCD?
  Bedoel je niet scart via je CRT?
  Waarom heb je een HD decoder op je CRT tv?
   
 7. Ik ik bedoel echt die dunne stekker die zeer veel lijkt op usb maar luistert naar de naam hdmi.

  Ik heb een Philips 32PW9551_12 Dit is een hd-prepared crt tv, een der weinigen.
  HD-prepared, zoals Philips het zelf noemt, wil zeggen dat hij wel alle vormen van input ondersteund die bij hd-ready horen, maar hij heeft minder dan 700 beeldlijnen, ik meen iets van 680 of zo (zodra je ergens in die buurt de pc afstelt heb je geen overscan en krijg je direct je start balk ook goed in beeld, exact weet ik het niet meer).

  Om de reden dat je toch nog iets van de hogere resolutie ziet op deze tv, hdmi beter beeld geeft dan scart (rgb) en omdat het toen deze decoder uit kwam raar genoeg naar mijn mening toch echt de betere keuze boven de anderen was heb ik toen deze gekocht.
   
 8. Dit is NIET de oplossing, want ik doe dat ook regelmatig en zie dan de volgende morgen als ik mijn TV weer aanzet weer een E-melding. Na zappen gaat de melding dan weer weg.
  Zeer irritant, want je kan dus bijvoorbeeld nooit een opname een dag van tevoren programmeren, want de kans is dan aanwezig dat hij in de tussentijd op de foutmelding springt.:x
   
 9. Ik moet bekennen dat ik dit probleem nog niet heb gehad.
  De keren dat ik de decoder meer dan een dag, "onbeheerd" aan heb gehad had ik direct toen ik de receiver aanzette geluid en de tv erbij ook beeld.

  Normaal gesproken gaat bij mij de smartcard het s avonds eruit zodat deze op de slaapkamer gebruikt kan worden, en als ik hem dan terug wissel en eerst de tv aanzet en het hdmi kanaal kies voordat ik de decoder aanzet en dan tot slot de kaart in steek dan duurt het een paar seconden, nooit getimed maar echt lang duurt het niet, voordat de kaart goed gekeurd wordt en er weer beeld is.

  Langer zou ik inderdaad ook niet normaal vinden.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina