1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Sterkte 8%

Discussie in 'Humax IR-FOX C (SD-Tuner)' gestart door Lutjemac, 23 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Die heb je alleen nodig als je het kabelmodem ook ergens anders (ver weg van het AOP) wilt neerzetten.

  Beter is het om je kabelmodem te laten staan waar hij nu staat (meestal vlak bij het AOP) en de versterker pas op te nemen in de afgaande lijn van de internet-splitter, zoals hierboven ook al aangeraden werd. Dan hoeft hij niet retourgeschikt te zijn, tenzij je interactieve TV gebruikt met een Cisco ontvanger.
   
 2. Ja, na de splitter een versterker toepassen is natuurlijk een goede!
  Dank voor de tips!
   
 3. Even een upje voor een aanvulling op wat CeeS aangeeft.

  Stel je bent aan het overwegen om het modem verder van het AOP te gaan plaatsen en dit op te vangen met een retour-geschikte versterker. Houd er dan rekening mee dat je alsnog problemen kan krijgen door de grotere bekabelings-afstand. 99% van de consumenten versterker versterkt namelijk alleen het inkomende signaal, het retoursignaal moet zich ook door de langere kabel moeten werken en ondervind dus ook demping, dit kan ruimschoots genoeg zijn om een instabiele verbinding te veroorzaken of je verbinding geheel om zeep te helpen.
   
 4. Met nog een kleine nuance :wink:, dat het retoursignaal op een veel lagere frequentie (40 tot 60 MHz ongeveer) plaatsvindt ten opzichte van de downstream (vaak boven de 300MHz). Daardoor is er minder verzwakking van dezelfde kabel voor het retoursignaal.

  Maar het beste kun je de modem gewoon bij het AOP houden en verlengen met een netwerk-kabel.
   
 5. Je hebt helemaal gelijk CeeS, klopt als een bus :) :wink:

  Wat ik nog helemaal vergeten was te vermelden, en om nog even dieper op de stof in te gaan. Al zou je een versterker kopen en aansluiten die het retoursignaal vesterkt, dan zit deze als het goed is niet op de goede plaats om het retoursignaal te versterker en de demping daarvan te compenseren.

  Om een versterker optimaal en effectief te laten werken moet een versterker geplaatst worden zo dicht mogelijk bij de bron (om te voorkomen dat de versterker ruis mee gaat versterken). Voor het inkomende signaal (tv, radio, internet) is dit bij het punt waar het signaal de woning binnenkomt.

  Als nu het modem (even overdreven) aan 40meter coax kabel word aangesloten is de bron van het retoursignaal het modem, tussen het modem en het AOP zit echter 40meter kabel, dus het retoursignaal komt inclusief de ruis aan bij de versterker en zowel het retoursignaal als het stoorsignaal (ruis) worden vrolijk versterkt door de versterker.

  Daarbij; dergelijke versterkers zijn peperduur en het is ten allen tijde beter (en goedkoper) om het modem direct bij het AOP te plaatsen zoals CeeS ook aangeeft. Dit geeft de minste kans op storingen en een instabiele verbinding.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina