1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Is video kijken nu geschiedenis?

Discussie in 'Samsung DCB-B270R' gestart door Elsie, 22 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo,

  Ben nieuw op deze forum en heb een vraag:

  Kan ik nog steeds video kijken of moet ik nu een hdd recorder aanschaffen? Ik heb nog enkele uitzendingen opgenomen voordat ik over ben gegaan naar digitale televisie. Wil deze graag gaan kijken maar het beeld wordt niet weer gegeven.

  Heb een Samsung DVB-B270R (dubbele tuner, toch?).

  Heb de scart kabel in de video en de andere in de televisie.
   
 2. Met de scart tussen decoder en video kun je het digitale signaal op video opnemen. Hiervoor moet je op de video de externe ingang kiezen.

  Om videobanden te bekijken of het analoge signaal op te nemen, dien je een coax- of scartkabel tussen de video en de TV aan te sluiten. Het bekijken/opnemen gaat dan op dezelfde manier als je eerder gewend was.
   
 3. volgens mij bedoel je de DCB-B270R, en die heeft maar 1 tuner aan boord.
   
 4. Inderdaad maar een tuner, maar wel twee scartaansluitingen, dus een VCR aansluiten naast je TV is mogelijk. Digitaal kijken kan bij opnemen echter alleen op dezelfde zender als de opgenomen zender.
   
 5. Kan iemand mij vertellen hoe ik het één en ander het slimste aansluit?
  Krijg het niet voor elkaar en raak lichtelijk gefrustreerd.

  Ik had altijd de video via de "loop" functie aangesloten, maar dat gaf een dramatisch beeld, het sneeuwt ook binnen zeg maar.

  Ik heb het nu tijdelijk opgelost door vanaf de setup box een scart naar de video en van daaruit naar de tv. Nu moet ik dus zappen via de video en kan ik geen gebruik maken van de guide functie op de setup box.

  Ik kan natuurlijk ook een scart tussen de tv en setup box plaatsen en 1 tussen video en tv, maar dan heb ik geen scart meer voor de dvd speler:evil:.

  Graag help.

  Grtz
  Cees
   
 6. Een scart(schakel)box kan dan uitkomst bieden.
   
 7. Het is vrij simpel, want het werkt hier ook: met de video neem je het analoge signaal via coax op. Dat kun je gewoon via de tweede scart op je lcd/plasma afspelen, waarbij ik aanneem dat de decoder op scart 1 is aangesloten.
   
 8. Bedankt voor jullie reactie.

  Iets van een scart(schakel)box (zelf dacht ik aan een splitter of zoiets) dacht ik zelf ook al aan. Maar dat kan toch niet de bedoeling zijn? Ik neem digitale televisie en ik moet me in allerlei bochten wringen om het allemaal aan te sluiten. Het is toch niet zo vreemd om een video en dvd speler te hebben of ben ik te ouderwets nu:wink:.

  @Jansen!: Ik had dus zelf al eerder de video via de zogenaamde "loop" op de setup box aangesloten. Bedoel je dat? De kwaliteit is dan echt dramatisch.

  grtz
  Cees
   
 9. Ik had voorheen ook een scartbox (verdeler), deze gaf groen beeld op de sattelietontvanger, na aanschaf van een scartschakelbox was dit voorbij.

  En ja, een video is volgens mij overbodig tegenwoordig:wink:, ik heb er ook nog eentje hoor, mar niet (meer) aangesloten. Of ik ga werken met de andere kabels de gele voor video en de audiopluggen als ik hem nodig heb.

  Voor komend jaar staat er hier een mediaspeler op het verlanglijstje, eentje waarmee je kan opnemen en afspelen en tevens aan de pc kan.
  Een combi van mijn Humax voor digi-tv en die mediaspeler (met hdd) voorkomt dan overbodige apparaten onder de tv.

  btw: als je de apparaten in een loop (coaxiaal) aansluit en je krijgt ietwat storing, denk dan eens aan de kabels of de aansluitingen daarvan, hier gaf dat ook storing, maar na de steker er wat beter in te duwen en te draaien was het weer over. Wat wil je er waren kabels bij van 20 jaar en ouder.:oops: Inmiddels nieuwe aangeschaft en 't resultaat mag er zijn.
  Edit2: en niet te vergeten, als sommige apparaten te dicht op elkaar staan kan dat ook storing weergeven.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 1 dec 2008
 10. Nee, dat bedoel ik niet. De decoder is op de tv via scart 1 aangesloten. De videorecorder is op scart 2 van de tv aangesoten. Het coax-signaal krijgt-ie via de antenna in/out van de decoder.
  En ja, de kwaliteit is nogal bedroevend, maar dat is ook niet zo gek.
  Ik vind het overigens acceptabel genoeg voor het bekijken van een gemiste tv-uitzending en mijn vrouw en dochter vinden zelfs het kijken van een film of tv-serie op video geen straf :shock:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina