1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Firmware update?

Discussie in 'Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)' gestart door groennom, 22 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik vermoed dat de firmware bij Cisco geschreven/aangepast moet worden? Ik dat geval denk ik dat Ziggo niet de enige klant van Cisco is wat weleens kan veroorzaken dat er niet op een (zeer) korte termijn nieuwe firmware ontwikkeld en vrijgegeven kan zijn.

  Daarbij denk ik dat het misschien niet handig is om in een vroeg stadium een release datum vrij te geven. Als de firmware nog in het ontwikkel proces zit moet de testfase nog doorlopen worden. Als er in de ontwikkelfase al een datum word vrijgegeven word Ziggo daar waarschijnlijk aan "opgehangen", en als er in de test dan iets naar voren komt waardoor de nieuwe versie niet vrijgegeven kan worden loopt de planning uit, en zal daar waarschijnlijk wel weer geklaag over komen.
   
 2. De firmware wordt geschreven door Cisco met ondersteuning van Ziggo. Momenteel werkt VOD dan ook niet omdat we bezig zijn met o.a. nieuwe firmware en het uitbreiden van de portal. Er wordt echter geen precieze datum gegeven omdat uiteraard eerst bugs e.d. opgespoord en verwijderd moeten worden.

  Als er een datum wordt gegeven en dit lukt niet voor deze tijd, dan zijn veel mensen teleurgesteld wat uiteraard weer minder positief is voor Ziggo. Zoals hierboven beschreven is :thankyou:.
   
 3. Snap dat er geen datum wordt gegeven. Moet je nooit doen. Zie bv UPC met zijn HDTV aankondiging, op chelloo.com is de UPC definitie van 'binnenkort' een gevleugeld begrip geworden.

  Alleen wel een goed gemeende tip: ga de Cisco niet breed uitrollen zonder eerst de huidige bugs in met name de EPG aan te pakken. Anders wordt het nog veel drukker bij de helpdesk.
  En zou hier ook prioriteit aangeven boven uitbreiding van de VOD portal, al zal dat wel aan dovemansoren gericht zijn omdat Ziggo denkt met VOD geld te kunnen verdienen (Denk persoonlijk dat dat erg gaat tegenvallen als de huidige tariefstructuur met maandbetaling gehandhaafd blijft. Zou persoonlijk alleen met pay per view willen betalen voor VOD, ga daar echt geen vast bedrag per maand voor betalen).
   
 4. Ik weet dat er geen datum genoemt zal gaan worden.
  Maar is er wel ongeveer te zeggen hoeveel % van de bugs opgelost is, en hoeveel % van de nieuwe features er inmiddels inzit ?

  dan hebben we teminste iets.... een leuk tellertje wat oploopt naar de 100%.
   
 5. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Inderdaad, wat eigenlijk ontbreekt op dit forum is goede feedback/overleg van de field/beta-testers met de gebruikers.
  Dit geldt natuurlijk ook voor de andere decoders.
   
 6. Tellertje

  Ik heb wel een leuk tellertje alvast voor jullie. Namelijk het tellertje bruikbaarheid. :mrgreen:

  Deze staat wat mij betreft op 50%
   
 7. ik vind het een top apparaat, er zijn natuurlijk altijd verbeteringen te bedenken maar ik ben er blij mee
   
 8. Heb je ook echt gebruik gemaakt van terugkerende EPG opnames dan? Of stel je gewoon lage eisen?

  De bugs rond EPG opnames kan ik met de beste wil van de wereld geen gevraagde 'verbeteringen' noemen. Meer noodzakelijkheden om normaal gebruik van de PVR functie te kunnen maken.

  Net weer de laatste minuut gemist van een geplande opname (Hotel Babylon van Net 5 vorige week dinsdag) waar ik 30! minuten uitlooptijd had ingesteld en het programma echt niet 30 minuten te laat begonnen was.

  Beeldkwaliteit is fantastisch. Maar zonder bruikbare PVR had ik net zo goed voor minder dan de helft van het geld de Humax HD decoder kunnen kopen zonder PVR (al moet ik zeggen dat gezien Ziggo nog steeds niets heeft geïncasseerd ik nog steeds gratis kijk. Neem alleen aan dat die rekening echt wel volgt).

  Wat dat betreft ben ik het met die bruikbaarheidsteller op 50% helemaal eens.
   
 9. ja dat heb ik en het werkt vaak goed. je moet alleen als je het programma gaat bewerken, dus insteld dat hij er een terugkerende opname van moet maken, geewoon doorgaan ondanks dat hij een fout aangeeft.
  ben je klaar dan zie je in het opname mapje 2 keer het programma staan. verwijder de eerste en hij gaat de andere die je hebt bewerkt opnemen.
  ja dat is een lastige bug.
   
 10. Is exact wat ik dan doe. Alleen mis ik dan in veel gevallen (gek genoeg weer niet alle) enkele minuten aan het einde of begin van het programma ondanks uitloopinstellingen.

  En twee programma's na elkaar opnemen gaat bijna altijd mis.

  Kan je vertellen dat vriendinnen/vrouwen over het algemeen erg weinig begrip hebben voor kinderziektes van je dure nieuwe speeltje. Want het gebeurt natuurlijk altijd bij de series die zij wil zien :wink:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina