1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

humax stotterend beeld

Discussie in 'Humax Duovisio iPVR-9200C (SD-PVR)' gestart door piet53, 20 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb ongeveer 1 jaar een humax 9200. De laatste tijd heb ik veel last van een stotterend beeld. Wie kan me vertelen hoe ik kan achterhalen waar het probleem zit.
   
 2. Dit zou kunnen duiden op een slecht signaal of problemen met je aansluiting. Wat zijn je "kwaliteit"en "BER" waardes op de Humax tijdens de problemen. Kwaliteit moet 100% zijn en de BER 0.
  Controleer de aansluitingen van je installatie. Alle stekkers van de coax aansluitingen goed aangesloten. Maak gebruik van goede metalen afgeschermde coax stekkers en goede kwaliteit coax kabel. Maak je gebruik van splitters en of antenne- signaalversterker(s) probeer dan eens om de Humax direct op het AOP aan te sluiten met een zo kort mogelijke kabel. Blijf je dan nog last houden van het probleem zul je contact met Ziggo moeten opnemen en je signaal laten doormeten.
   
 3. ik heb de connectoren allemaal vervangen door exemplaren van metaal. Verder waar mogelijk ook de coax door een dikkere versie.
  Ik zie echter nog steeds een schokkend beeld. Alhoewel het vlg mij minder is (subjective waarneming)
  Verder bedenk ik me dat Essent (voormalig eigenaar van@home) indertijd de voedingskabel vervangen heeft om de aansluiting voor internet geschikt te maken. Hierbij hebben ze echter buiten de woning de kabel doorgeknipt en het laatste stuk van ongeveer 10 meter laten zitten. Kan dit ook het probleem veroorzaken?
   
 4. Dit zou kunnnen maar dit moet dan zichtbaar zijn direct op je AOP als je de Humax daar op hebt aangesloten met een zo kort mogelijke kabel.
  Is je AOP voorzien van 1 gat of 2 gaten? Indien je hier ook slecht beeld hebt zou ik Ziggo bellen met het verzoek de kabel door te meten en/of monteur te sturen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina