1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Wii errorcode 86420

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door shifter, 19 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb sindskort het alles in 1 pakket van Ziggo. inclusief een draadloos modem van sitecom WL-173.

  Alles is geinstalleerd en lijkt te werken. Ik kan namelijk prima internetten via het draadloze modem.

  Echter de Wii geeft problemen (en ik denk ook de DS). Namelijk hij lijkt gewoon online te gaan en ik kan ook gewoon firmware upgrades uitvoeren/downloaden, ook gaat bij Mariokartwii het spelen in Worldwide versus races prima. Alleen is het onmogelijk om gebruik te maken van de friendcode optie, ik kan namelijk een room hosten alleen kan niemand joinen (errorcode 86420). Hetzelfde geld andersom ik niet joinen in andermans room (krijg dezelfde melding)

  Ik heb al het eea uitgezocht en waarschijnlijk komt het doordat het modem gescheiden is van de router en sommige poorten worden geblokkeerd. Zover ik heb begrepen gebruik je voor internet poort 80, maar voor dit soort zaken gelden andere poorten en moet je iets gaan doen met poortforwarding etc. zie linken naar de websites.

  http://nintendoe3.com/consumer/systems/wii/en_na/onlineFirewall.jsp

  Ik begrijp niet echt wat ik moet instellen en waar. De wii heb ik al gedaan, maar de router lukt me niet. Wie kan mij helpen het liefst met screenshots.

  Alvast bedankt,

  PS: aangezien mijn internetplusbellen nog in bedrijf is, heb ik het voor de zekerheid teruggezet en hier werkt het feilloos.
   
 2. Zou zeggen kijk eens bij sitecom op de site.
  Snap niet helemaal wat het met Ziggo te maken heeft hier.:rolleyes:
   
 3. Het heeft in zoverre te maken met ziggo, dat zij een werkende verbinding op zouden leveren. Aangezien hun het modem en de router hebben geplaatst.
   
 4. Dat doen ze toch?
  Je schrijft zelf dat een update uitvoeren en racen in de mario world wel gewoon werkt.
  Dus dan werkt het internet en dus de verbinding wel.
   
 5. Nee het werkt niet, althans niet volledig. Daarnaast bij het oversluiten heb ik aangegeven wat ik wil. nummerbehoud, tv, internet en mijn Wii draadloos kunnen aansluiten. Alles was mogelijk alleen moest ik wel een draadloos router erbij kopen, anders kon dat niet. De monteur zou alles volledig werkend opleveren. Niet dus.

  Bij KPN Internetplus Bellen werkt alles perfect ook draadloos.

  Volledig Offtopic Voorbeeld jij koopt een auto, maar zijn 5 doet het niet, dus je gaat terug naar de garage en dan zegt de verkoper hij rijdt toch.

  Oftwel ja ik heb internet alleen niet volledig bepaalde zaken worden geblokkeerd en dit zit hoogst waarschijnlijk in de manier waarop men de router en modem aan elkaar heeft gekoppeld.
   
 6. Alles werkt dus gewoon, dat is dus duidelijk.

  Dit is dus duidelijk niet in eerste instantie voor Ziggo, en dat kan je ook niet verwachten van Ziggo.

  Dat jij met je Wii niet in een room kan, zul je dus bij de verantwoordelijke partij moeten navragen hetzij bij Nintendo, hetzij bij de makers van het betreffende software pakket, en dat hoeft dus niet Nintendo te zijn. Zij kunnen je vertellen als er extra poorten opengezet moeten worden, welke dat zijn.

  Als je een softwarematige firewall hebt, zul je dat zelf moeten uitzoeken met de handleiding, tenzij deze door Ziggo geleverd is. Dan geldt ook het onderstaande.

  Ziggo kan alleen helpen bij het instellen op de modem, router of softwarematige firewall als deze door hun geleverd zijn, en als jij weet welke poorten of wat dan ook ingesteld moeten worden.

  Dus met andere worden. de verbinding is goed opgeleverd, maar jij hebt dus problemen met programatuur van een derde partij.
   
 7. Dat bedoel ik dus ook Ziggo heeft hier naar mijn inzien niks mee te maken.
  Heb een vermoeden dat het aan de Wii ligt omdat bepaalde dingen het wel gewoon doen.
  Dus contact opnemen met Nintendo.
  En als het volgens jou toch aan Ziggo ligt! Al de klantenservice gebeld?
   
 8. Alles de router, het modem etc. is geleverd door ziggo. Ik bij nintendo uitgezocht wat het probleem is en deze hebben het verwoord in de link die in mijn startpost staat. Ik krijg het alleen niet ingesteld, vandaar dat ik zoek om hulp. Ziggo beweerde dat je met de Wii gewoon online kunt gamen en dat kan dus niet momenteel. Uiteraard heb ik de helpdesk al gebeld, maar hier kom ik niet doorheen.

  Vandaar dat ik het probeer via het forum, want er moeten vast meer mensen zijn met dit probleem en bij wie het wellicht verholpen is.

  Nintendo is niet de veroorzaker van dit probleem, want via KPN werkt het wel !!

  De poorten staan hieronder beschreven:

  Allowing TCP and UDP Traffic:
  The Wii console may require unrestricted access to several sites across various ports and protocols to function correctly. These addresses and ports vary, and may change in the future without notice. Many software firewalls restrict outbound access. Only if your firewall blocks outbound traffic do you need to enable this traffic:
  • TCP:
   Allow traffic to all destinations on ports: 28910, 29900, 29901, 29920, 80, and 443

   UDP:
   Allow all traffic to all destinations. (Necessary for peer-to-peer connections and game play). Our Network Test tool can be used from a computer behind your firewall to test if outbound UDP is allowed.
  Please note that by allowing the traffic to the destinations listed above, you are essentially removing a significant amount of firewall protection for your network. While Nintendo provides this information for our consumers' use, it is up to each consumer to determine what security needs they have for their own networks, and to decide how best to configure their network settings to meet those needs.
   

 9. Blijkbaar werkt je KPN modem zonder firewall dan, want wat je hier beschrijft klopt precies met de werking van een router.

  Zodra je 'normale' dingen doet met je WII gebruik je alleen maar uitgaande verbindingen. Maar als je met een 'friend' een spel speelt moet je ook inkomende poorten doorzetten naar je WII. Je router moet dus weten welke poorten dat zijn. En die poorten zijn weer afhankelijk van het spel wat je speelt. Ik heb eens even zitten googelen naar je probleem en ik zie meerdere mensen hiermee klooien en het antwoord is dat er heel veel poorten gebruikt worden.

  Het advies wat ik het meeste tegenkom is om een DMZ zone te gebruiken in dit geval. Daarbij zet je de WII dan open voor alle inkomende poorten. Je moet in de router configuratie even kijken of je iets met "DMZ" kan vinden. Daar moet je dan het lokale IP-adres van de WII invullen. (bijvoorbeeld 192.168.0.xxx, het juiste adres moet je even in je WII opzoeken).

  Nogmaals: dit ligt niet aan Ziggo, maar aan de instellingen van je router. Dat het bij KPN werkt is toeval, blijkbaar is daar je modem dus helemaal open.

  Laat even weten of dit werkt en of je die instelling kunt vinden. Ik wil je wel verder op weg helpen, maar dan moet ik eerst de handleiding van die WL-173 even downloaden, maar misschien kom je er zo zelf uit.
   
 10. CeeS,

  Bedankt voor je info en om me te helpen.

  Ik heb idd het DMZ geburen aangezet en mijn Wii het static IP gegeven 192.168.0.112

  Zo staat mijn router nu.

  [​IMG]

  Daarnaast las ik ook iets over UPNP service. Deze heb ik ook op enabled gezet. Het instellen van de poorten weet ik niet. Ik heb het volgende gedaan,maar dat zal wel fout staan.

  [​IMG]

  vervolgens heb ik de modem en router spanningsloos gehad, maar het resultaat is hetzelfde.

  Ik hoop dat je me verder kunt helpen. PS: ondanks het feit dat het niet veilig is om alles open te hebben, vind ik dit niet erg zolang het maar werkt.

  Groeten,
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina