1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

hd recorder philips achter de humax ir-fox c van ziggo

Discussie in 'Humax IR-FOX C (SD-Tuner)' gestart door patje35, 19 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. hallo heeft iemand een hd recorder achter de humax decoder zitten en werkend heb alvan alles geprobeerd en heb alleen maar 34 analoge zenders krijg het digitale aanbod er niet achter iemand hier ervaring mee ?
  alvast bedankt patje
   
 2. Dit zal je ook nooit lukken. De HD recorder kun je op de Video uitgang aansluiten van de Humax middels een scart kabel. Middels het reserveren van een programma op de Humax (of live) en het opnemen op de HD recorder door de juiste ingang te kiezen (Line 2, Line 3....) kun je opnemen.
   
 3. hoe bedoel je dat copymaster wat bedoel je met line 1 + 2 heb hier weinig verstand van alvast bedankt patje
   
 4. De HD recorder heeft meerdere ingangen waaruit je kunt kiezen (raadpleeg handleiding van deze HD recorder). Normaal gesproken kies je het tuner gedeelte van de HD recorder om een analoog tv signaal op te nemen. Echter heeft de HD recorder meerdere ingangen (scart en cinch) en een van deze ingangen moet je dan kiezen overeenkomstig de aansluiting van de Humax op deze HD recorder.
   
 5. ik heb het gevonden er zit een knop op de afstandbediening met scart !!
  en zo kom ik in film1 sport1 enzo zeg maar maar nu is er 1 probleem als ik daar sta staat de recorder op browser en kan ik niet opnemen hoort dat zo snap er geen reet meer van !!
  patje
   
 6. Sluit de zaak zo eens aan:
  Scartuitgang "TV" van de Humax >naar> Ingang EXT2 van de DVD recorder.
  Scartuitgang EXT1 van de DVD recorder >naar> TV (scart) ingang.

  Als de DVD recorder stand-by staat, kan je de digitale kanalen van de Humax bekijken.
  Als je op de DVD recorder Externe ingang EXT 2 kiest kan je het digitale kanaal opnemen, waar de Humax op ingesteld staat.

  Je kan natuurlijk niet de digitale kanalen laden in de DVD recorder, die heeft alleen een analoge tuner.
  Misschien heten de in-en uitgangen op jouw DVD recorder geen "EXT", dat moet je maar even nagaan.
   
 7. In alle handleidingen van je TV, HD recorder en Humax zitten afbeeldingen met aansluitschemas hoe je het een en het ander zou moeten aansluiten.
  Als je dit volgt zou het geen probleem mogen zijn. Hieronder heb ik beschreven hoe ik alles heb aangesloten maar of je dit 1 op 1 kunt toepassen hangt af van het aantal aansluitingen op je TV/HD recorder.

  In mijn geval heb ik de Humax op de TV aangesloten middels een scart kabel. De HD recorder heeft ook een eigen scart kabel naar de TV. Tussen de Humax en de HD recorder zit ook een scart kabel. Verder loopt de coax kabel van de Humax naar de HD recorder en dan naar de TV.
  Op deze manier kan ik analoog kijken en opnemen op TV en HD recorder. Op het moment dat ik HD recorder en/of Humax aanzet springt de TV automatisch over naar de scart ingang waarop deze is aangesloten. Opnemen van een digitaal kanaal doe ik op de Humax zelf (PVR) maar zou ik ook op de HD recorder kunnen doen door daar de juiste ingang te kiezen, in mijn geval lijn2.
   
 8. nauw ik heb het gevonden hoor eindelijk zat helemaal verkeerd te kijken bedankt allemaal !!
  nog 2 vraagjes
  hoe kan ik zeg maar een programma opnemen die 's nachts begint is daar een trucje voor want je moet hem geloof ik wel zelf aanzetten ?
  en als ik aan het opnemen ben veranderd bij mij alles moet ik een aparte coax van muur naar tv doen ?
  groetjes en bedankt Patje
   
 9. Moet je wel lezen Patje. Zoals eerder aangegeven kun je op de Humax een programma reserveren. Hiermee zorg je ervoor dat de Humax aangaat op het gekozen kanaal op het gereserveerde tijdstip (Timers). Ook zul je de HD recorder moeten programmeren. Eventueel kun je sync rec gebruiken. Hiermee zorg je ervoor dat als de Humax aangaat de HD recorder ook aanspringt. Lees hiervoor je handleiding.De coax moet je doorlussen van de muur, naar je Humax, naar je HD recorder en vervolgens naar je TV. Ook dat had ik al eerder aangegeven.
   
 10. ja ik weet het maar ik snapte er geen reet van nu wel het is me helemaal duidelijk hoor zit dat sync op elke recorder ?
  bedankt he !!
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina