1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Booten van de Humax IRHD-5000C

Discussie in 'Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)' gestart door blomen, 18 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Geachte mensen sinds vandaag nieuwe gebruiker van ziggo`s forum.
  Waarom!!! Ik heb net de nieuwe Humax IRHD-5000c ingeruild voor mijn oude Humax IR-FOX C. En laat ik nou niet zo enthoisiast zijn.:sad:
  De nieuwe boot iedere keer als ik hem opstart dat is bijzonder lastig.
  De Source knop kan ik niet meer gebruiken om snel te wisselen van analoog naar digitaal beeld. Trouwens het digitale beeld verschilt niets of zeer weinig van de decoders.
  Dan het geluid ga ik van digitaal naar analoog kijken staat het geluid veel harder. Gisteren nog snel wat gelezen over de timer, ik had deze zo ingesteld dat hij vanmorgen om 7.00 uur aan moest staan op RTL7.
  Vergeet het maar. Tot nu heb ik veel spijt dat ik de 5000 heb gekocht.
  Mochten jullie reacties hebben die mij kunnen helpen, GRAAG :idea:
   
 2. Bij mij werkt de timer alleen als hij aanstaat zodat je met de recorder kunt opnemen. Als hij uitstaat doet hij niets meer.
  Dat booten is wel logisch, het is een kleine computer ( ik dacht dat hij met linux werkt maar dat weet ik niet zeker) en om stroom te sparen wordt hij in stand-by helemaal uitgeschakeld, in tegenstelling met sommige oude decoders, daar ging alleen het beeld op zwart.
  Zelf zet in hem nooit uit, ik wil, als ik de TV aan doe, direct beeld.
  Mijn oude Samsung heeft zonder problemen drie jaar aangestaan en om het millieu te kompenseren ga ik een keer vaker op de fiets. :oyeah:

  Ik blijf erbij dat dit de beste decoder is die er op dit moment bestaat, ik ben zelf zeer tevreden.
   
 3. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Ik heb hier nog wel een Humax IR-FOX C staan om te ruilen tegen die Humax-5000c hoor. :lol:
   
 4. Bedankt voor je bericht.
  Ik ben nu een beetje gewent aan het booten maar fijn vind ik het niet.
  Aan laten staan is een optie maar dat doe ik maar niet.
  Dan heb ik er ook geen schuld gevoel van en hoef niet extra te fietsen,
  Gr. Peter
   
 5. Beste, bedankt voor je reactie.
  Ik ga er maar niet op in.
  Gelukkig heb ik nog iemand bereid gevonden die hem voor 50,00 wil overnemen. De beeld kwaliteit vind ik eerlijk gezecht niet zichtbaar beter tegenover de oude Humax.

  Weet iemand of er straks met de 5000 ook 1080P ontvangen kan worden.

  Gr. Peter
   
 6. Dat is bewust zo gemaakt omdat als hij 'uit' staat hij veel minder stroom gebruikt dan de meeste ontvangers. Wil je dat niet, dan kun je hem aan laten staan. De meeste andere ontvangers gebruiken in 'standby' niet veel minder energie dan in de 'aan' stand.

  Komt vermoedelijk omdat je nu via HDMI kijkt ???
  Dat omschakelen werkt bij mijn TV alleen via SCART en inderdaad niet via HDMI, maar da's dus een feature van je TV in dat geval. Het beeld van de IR-FOX is ook wel goed, maar het beeld van de 5000 is op de HD kanalen toch echt een stuk mooier. Als je geen verschil ziet op HD uitzendingen is er denk ik iets mis met de instellingen van je TV of van de 5000.

  Weet je zeker dat je dan het volume van de 5000 op maximum hebt staan? En kun je niet iets in je TV instellen bij de HDMI geluidsinstellingen?

  hmmm ik gebruik de timer niet echt, maar net nog even getest en ingesteld zodat hij 5 minuten nadat ik hem uitgezet had moest inschakelen en dat deed hij gewoon. Ik zal dat nog eens wat vaker testen.

  Je gebruikt toch wel de timer uit het menu waar je ook de systeeminstellingen doet toch ?? Niet de EPG timer, die is voor andere doeleinden (opnemen als de ontvanger al aan staat)
   
 7. Bedankt Cees, voor je uitvoerige reactie.
  De Source knop dat had ik wel gedacht dat dit te maken had met de HDMI aansluiting, ik vond het wel makkelijk.

  De beeldkwaliteit is in HD zeker beter maar verder dan dat wil ik niet gaan.
  De TV en instelling staan correct dat is nagekeken.

  Het geluid staat analoog ingesteld op 11 van de TV, ga ik digitaal kijken staat de volume van de afstandbed. van de Humax zeker op driekwart. dat vind ik een beetje raar maar ja zal wel wennen zijn.

  De Timer had ik via het Humax menu ingesteld maar dit werkt helaas niet.
  Het schijnt een veel voorkomend probleem te zijn.

  Nog een vraagje, mijn Sharp LCD Full HD, geeft met inschakelen aan dat de Humax via Extern 5 is aangesloten dat is wel ok maar deze melding gaat niet weg, eerst moet ik een willekeurige knop van de afst. bed. van de tv intoetsen. Weet jij of iemand anders wat dit zou kunnen zijn.
  Gr Peter
   
 8. Ik heb ook een Sharp (LC-42XL2E) en kijk de SD-kanalen altijd via RGB-scart. Die tv is met zijn goede A/D conversie en upscaler een mooie combinatie met het uitstekende RGB signaal van de Humax.

  Ik heb geen last van hangende meldingen van de tv, ook niet via HDMI op Extern 5. Je kan eens kijken of er nieuwere software voor je tv is, die is via USB te updaten.

  Wat het volume betreft, je kan per ingang een andere AV MODE kiezen (bij mij 'STANDAARD' bij analoog en 'FILM' bij digitaal). In iedere AV MODE wordt het laatst gebruikte volume onthouden, dus zo kun je het volume van analoog en digitaal apart regelen.
   
 9. Bedankt voor je tips ik ga er aan werken. Kom er later nog op terug.
  Voor als nog bedankt.
   
 10. dick360

  dick360 Forum Member

  Berichten:
  189
  Ziggo:
  Alles in 1
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Locatie:
  Nootdorp / ZIGGO
  Lid geworden:
  17 mei 2008
  EPG / Timer

  CeeS,mag ik nog even inhaken op het instellen met EPG? ik heb een aantal malen het timerblok uit de systeeminstellingen gebruikt, daar bijkt dat hij wel op tijd wil starten,maar de eindtijd werkt niet (decoder blijft soms doorlopen)Ik gebruik op mijn dvd Rec. Pana, de Ext.link, deze werkt goed met het EPG systeem, en is via guide en gele toets ook nog te bewerken ivm. eventuele tijdcorrecties. Gr.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina