1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

"Zaken" doen met Ziggo...

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door Vos1, 17 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Bellen naar helpdesk:
  Ik zie dat u vanuit Volendam belt, daarom wordt u (nog) doorverbonden door Ziggo naar locatie Heerhugowaard.
  "Nog", omdat na afronding van de migratie van Home klanten na verloop van tijd klanten kunnen doorverbonden worden (bij drukte) van de ene regio naar de andere, met als resultaat eerder een medewerker aan te telefoon.
  Wachttijden (drukte) zijn (landelijk) gedurende de dag verschillend. In de morgen voor 10 uur is er meestal een piek, daarna afnemend tot 12 uur. dan een piek door de mensen die vanaf hun werk gaan bellen en weer een piek rondom 1700 - 1800 uur. (als de klant thuis komt)
  In de avond is het vaak erg rustig, eveneens in de weekenden.
  (Zijn er dan geen klachten of storingen?)
  (Landelijk...Home klanten hebben een ander belpatroon, daar momenteel de migratie bezig is en deze klanten voornamelijk bellen wanneer hun internetsnelheid aangepast wordt)
  Dit geeft al aan dat mensen - los van storingen - juist in de piek gaan bellen en vooral "blijven hangen" wat eigenlijk geen zin heeft en irritaties opwekt.
  Komen deze klanten er eindelijk door, hebben ze nog enige minuten nodig om hun irritatie te spuien aan de medewerker, voordat ze tot de kern van het probleem komen.
  Keuzemenu:
  Vaak wordt er gedacht dat als in het keuze menu een andere keus wordt gedaan, men eerder geholpen wordt.
  Dat is niet het geval, je komt uit bij een andere medewerker die misschien minder kennis heeft van de eigenlijke klacht/vraag, maar je toch zal trachten te helpen.
  (lees op het forum: medewerkers snappen er niets van...)
  Doorverbinden heeft ook geen zin, u komt weer achter aan de wachtrij.
  Storneren:
  Heeft geen zin, daar er gewerkt wordt met een automatisch systeem. Rekening niet betaald? Dan wordt er een procedure ingang gezet, wat uiteindelijk kan leiden tot afsluiting van het afgenome dienst.
  Dus dit is niet de juiste manier om het bedrijf te dwingen. (zie onder klagen)
  Restituties:
  Worden ook automatisch verwerkt, vaak op de factuur van de maand erop.
  Restituties telefoonkosten, zie hieronder.
  Klagen:
  Het versturen van (al dan niet aangetekende) klacht heeft altijd zin, maar dan wel naar het adres in Utrecht.
  Versturen via de website komt aan op hetzelfde bureau.
  Meent men recht te hebben op restitutie van gemaakte telefoonkosten, dan dient men dit aan te geven in de klachtenbrief.
  Dit geldt natuurlijk voor alle gemaakte kosten.
  Afdeling klachten zal dit verder meenemen. Klagen over gemaakte kosten bij een medewerker heeft weinig nu. Zal verwijzen naar bovenstaande.

  Resumerend: Het geheim om een medewerker aan de telefoon te krijgen, kwestie van het kiezen van het juiste moment en juiste menu optie.

  Een uitgebreid antwoord, hopelijk bevat het nuttige informatie.

   
 2. Vanwege de migratie, blijken de oude @Home voorwaarden te botsen met het nieuwe Ziggo beleid, dat op een aantal punten –zoals o.m. het bezit van martcard’s- afwijkt.
  Mijn nota laat -hoewel mijn nieuwe abonnement al is ingegaan- een aantal verwarrende bedragen zien, waarbij deels nog de oude situatie in stand wordt gehouden, hetgeen voor flink wat onduidelijkheid zorgt, die kennelijk het gevolg is van de nog onvolledige migratie.
  Hoewel vervelend, wil ik daar toch begrip voor opbrengen.

  Dat vanwege die migratie een aantal medewerkers(sters) niet goed op de hoogte is, en daardoor mensen verkeerd voorlicht zou niet mogen voorkomen, omdat dit de onduidelijkheid alleen maar méér in de hand werkt.
  Achteraf is de melding van mijn kant, over een betaling van €80,- voor decoder+smartcard incorrect, gebeleken, hetgeen ik toeschrijf aan de verwarrende voorlichting die ik dáárover van een medewerkster heb gekregen. (Zie eerste post)

  De decoder+smartcard –zo blijkt nu- is op mijn nota wél in rekening gebracht, maar dat bedrag á €79,-, zie ik niet terug bij kortingen/correcties.
  Daar staan overigens wél een aantal andere bedragen, waarvan de bedoelingen mij niet duidelijk zijn en ook geen relatie schijnen te hebben met berekende bedragen die onder abonnementen staan.
  Dat deze laatste nota helemaal niet klopt is in elk geval wél duidelijk
  Als ik met de kennis van nu, een optelsom maak van wat ik had moeten betalen en dátgene wat ik betaald heb, kom ik deze maand uit op een teveel betaald bedrag van €50,-! en dat zal uiteraard retour moeten!

  Uit wat er tot nu toe hier zoal is gezegd. maak ik op dat er –in het kader van de migratie- hard gewerkt wordt en er gecorrigeerd zal worden op de volgende nota en ik hoop dat dán alles -wat nu onduidelijk is en scheef zit-, rechtgetrokken zal zijn.
   
 3. Klacht

  Meneer KingPin,

  Uw antwoord bevat naast nuttige informatie ook wel een paar opvallende punten.
  Zo moet ik als klant maar weten dat u met een migratie bezig bent, waardoor ik als Volendammer via Heerhugowaard geschakeld wordt omdat ik Home klant was?
  Ik was Multikabel klant, en werd, als het al nodig was terstond door Multikabel tegen lokaal tarief te woord gestaan. Ik kan dat dus niet weten, noch kan ik iets met die informatie!
  Verder is het opvallend dat klachten naar Utrecht gaan en niet naar Groningen, maar als het zo zou zijn, dan beschikt Ziggo vast wel over de interne mogelijkheden post van en naar de juiste vestiging of afdeling te sturen.
  Mijn twee eerder verzonden brieven naar Utrecht hebben geen antoord ophgeleverd. Toen is er op 2 september een aangetekende brief gestuurd door mij aan Ziggo.
  Wel is de standaardbrief Beindiging ondertussen op 3 september binnengekomen, zonder maar ook de schijn te wekken dat er kenis is genomen van mijn verstuurde brieven.
  In die aangetekende brief die verstuurd is op 2 september en refereert aan de eerste brief van 14 augustus en de tweede van 26 augustus, staat dat ik opzeg per 15 september.
  Tevens verzoek ik hierin niet meer te factureren vanaf die datum, en verzoek ik om antwoord.
  Nooit meer wat van gehoord! Wel handtekening voor ontvangst in mijn bezit.
  Het is dus niet vreemd dat het vertrouwen in Ziggo weg is en in dat geval is het mijn recht om te storneren voor niet nagekomen afspraken en het niet gebruiken van diensten van Ziggo.
  Immers, ik heb geneens een modem meer!

  Ik stel uw vlotte antwoord op prijs, maar het zou zo veel beter en vriendelijker kunnen.
  Ik stuur nu maar de inmiddels ontvangen standaardbrief van 3 september terug, met kopieen van alle andere brieven.
  Naar Utrecht.
  Aangetekend.
  Ik denk dat ik al minimaal 20 euro kwijt ben, plus de nodige ergernis en tijd.
  Ik ben nu bij Tele2, een verademing en een prima service!
   
 4. vanzelfsprekend ga ik er vanuit dat u lezer bent van dit forum, haast elke dag wordt er gerefereerd naar de migratie van Home klanten. Tevens hebben er artikelen gestaan in alle dagbladen.
  Zoals op de site te lezen valt is het hoofdkantoor in Utrecht. En natuurlijk wordt mail/post vanaf Utrecht gerouteerd naar de juiste regiovestiging, net zoals er gebeurt bij bijvoorbeeld KPN, Tele2 die ook vanaf verschillende regio's werken.
  Ik heb uw geantwoord naar aanleiding van een posting van Vos1, waarop u zich afvroeg hoe een medewerker telefonisch te pakken te krijgen. Nu verhaalt u over uw eigen probleem, waar ik geen in deze topic geen weet van heb
  Oer een eventuele restitutie heb ik u al gemeld in mijn posting onder de noemer: klachten.
  Goed te horen.
   
 5. Zoals gezegd ben ik geen Home klant, ik ga er van uit dat ik als klant geinformeerd wordt via de dienstverlener en niet via de dagbladen.
  U gaat niet uit van het gelijk van de klant, tekenend voor de dienstverlening (sic!) van Ziggo. Ik laat het hier bij, het had Ziggo gesierd als ze contact hadden opgenomen, ik heb immers mijn klantnummer en email bekend gemaakt. Helaas.
   
 6. Met alle respect heeft Cees die hieronder/boven zojuist uitgelegd. Je zit nog bij @home op het oude systeem dat dit klakkeloos berekend. Na de overgang op Ziggo kan men dit corrigeren. Zie hieronder hoe je daarnaast een klacht kunt indienen.
   
 7. Dat komt vooral omdat er 's avonds en in het weekeinde een stuk minder gewerkt wordt aan infrastructuren, zowel door Ziggo als door derden (wegenaanleg, damwanden heien, enz), waardoor met name kabelschades minder voorkomen.
   
 8. Idem hier. Al zijn er bij mij twee pakketten afgeschreven :?

  Verderop krijg ik weer €79 retour, maar het is toch echt 2 maal afgeschreven.
   
 9. Zag net mijn komende faktuur op Mijn Ziggo.
  Is inderdaad € 10,00 op gekrediteerd. :pompom:
   
 10. En zonet nog een brief van Ziggo ontvangen waarin staat dat die € 10,00 met de faktuur die ik in oktober ontvang verrekend wordt.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina