1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo in voetsporen UPC met snelle kabel

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door zigologie, 17 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ziggo in voetsporen UPC met snelle kabel


  Woensdag 17 september 2008, 08:30 - Na de aankondiging van sneller kabelinternet van UPC meldt Ziggo dat zijn klanten ook sneller gaan internetten. Het duurt alleen wat langer eer dit zover is.

  [​IMG][​IMG] [​IMG] [​IMG] 2 reacties Door Roland van Hek [​IMG]
  Gradus Vos, woordvoerder van Ziggo, laat tegenover Webwereld weten: "Wij zijn ook bezig met EuroDocsis 3.0. Het grootste gedeelte van ons netwerk is er al klaar voor." Ziggogebruikers zullen nog wel even geduld moeten hebben, want volgens Vos zal Ziggo pas op zijn vroegst aan het eind van het eerste kwartaal van 2009 kabelabonnementen bieden waarbij de downloadgrens van 100 Mbps wordt gehaald. Vos laat ook weten: "We willen het liefst niet nog meer producten erbij zetten, maar het huidige aanbod verbeteren".
  100 of 120 Mbps

  Vos kan nog niet zeggen naar welke snelheid Ziggoklanten mogen uitkijken, maar waarschijnlijk zal de snelheid tussen de 100 en 120 Mbps komen te liggen. Hij merkt op dat Ziggo later dit jaar de maximale downloadsnelheid voor zijn abonnementen zal verhogen naar 40 Mbps.
  Andere prioriteiten

  Ziggo kan de snelheid van zijn breedbanddienst niet eerder verhogen, verklaart Vos, omdat de firma de fusie van @Home, Casema en Multikabel nog moet afronden. Bovendien laat hij weten dat de EuroDocsis 3.0 modems die nodig zijn voor het halen van de hoge downloadsnelheden momenteel nog maar in beperkte mate voorradig zijn.
  Enthousiasme

  Desondanks is Vos enthousiast over de snelheidsverhogingen voor de kabel. "Het is duidelijk dat coax nog niet aan zijn einde is". Hij wijst bovendien op het feit dat er al kabelmodems zijn getest die een snelheid van 1 Gbps kunnen halen, dus wat Vos betreft "kunnen we nog wel even vooruit."
  KPN: Geen reactie

  Een woordvoerder van KPN laat tegenover Webwereld weten geen reactie te hebben op de aankondiging van Ziggo: "Wij zijn met onze eigen strategie bezig en onze eigen producten". De firma wil niet reageren op aankondigingen van andere concurrenten. [​IMG]
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 17 sep 2008
 2. Wat ik hieruit dus begrijp is dat een abonnement die nu al word aangeboden wordt geupgrade naar 100-120mbit ergens volgend jaar..

  Dat zou wel beter zijn.. want niemand zit te wachten op een nieuw abonnement zodat ze weer moeten overschakelen.

  En als dit jaar 40mbit al gehaald wordt zijn de meeste gebruikers ook al blij denk ik. Want 40mbit is echt ruim voldoende voor de meeste gebruikers.:)
   
 3. Daar worden we zeker blij van :applause:
   
 4. Hangt er natuurlijk wel van af welke abos ze gaan upgraden.

  Als ze alleen Z3i gaan upgraden heb je daar met Alles-in-1 dus weer niets aan.

  Hoop zelf dat ze Z3i gewoon laten afsterven (het lijkt nu toch al een erg vreemde wees in het aanbod) en alle Alles-in-1 snelheden gaan ophogen.

  Tot slot: op zich eens dat met huidig gebruik 40 megabit meer dan voldoende is voor zo goed als iedereen, maar hogere snelheden maken natuurlijk altijd weer nieuwe toepassingen mogelijk :wink:
  Kan me nog goed herinneren dat toen kabelinternet begon iedereen 1 megabit ook bespottelijk veel vond. Maar niemand kon toen voorspellen dat sites als YouTube zo populair zouden worden.
  Voorbeelden: HD streaming, IPTV, networked applications... die bandbreedte gaat echt wel opkomen.
   
 5. Dat zal denk ik ook wel de bedoeling zijn.
  Z3i is al moeilijk te vinden op de Ziggo site.
  En volgens mij willen ze gewoon iedereen aan de Alles-in-1 abonnementen krijgen. Die stap zie je bij alle internetaanbieders... alles-in-1 wordt steeds belangrijker..
  Terwijl allemaal losse abonnemten rustig aan het uitsterven zijn als zal het nog wel aantal jaren duren voordat iedereen naar alles-in-1 abonnemten is overgestapt.
   
 6. Ik heb liever een 'goede' upload... Dus liever 16/10 dan 30/1.5
   
 7. Mee eens. Hoe meer asynchroon het wordt, hoe minder rendement je merkt. Immers hoe sneller je download, hoe sneller binnen IP de bevestigingen terug moeten. Een 1:1 Up/Down verhouding is het mooiste maar vind je feitelijk alleen in de zakelijke wereld.
   
 8. Inderdaad 1 van de redenen dat ik nog steeds op mijn 8/4 zit de 2:1 ratio werkt heerlijk, zowel voor downloaden (video streams) en uploaden (telefoon).
  Iedereen is nu wel zo blij maar het gaat erom dat je op jouw aansluiting thuis de beschikbare bandbreedte krijgt, dat kan een dag dan 100Mb zijn maar de volgende dag kan dat wel 4Mb zijn, het is en blijft best-effort.
  Ik zou liever een abo hebben waar ik gegarandeerde bandbreedte krijg. Dan gaan we er pas op vooruit.
  Klinkt negatief, maar als je het weet dan valt het niet zo tegen als je ineens "langzaam" internet hebt, hoef je ook het forum daar niet mee te bevuilen.
  Het is maar een gedachte....
   
 9. Die 40 mbit zal vrijwel zeker voor de Z3i gelden, oftewel een verdubbeling van de snelheden. Dus ik ga ervan uit dat de Z3 24 mbit zal worden, etc... Maar de downloadsnelheid boeit me eigenlijk weinig, want slechts een enkele keer, meestal bij het downloaden van een nieuwsserver haal ik daadwerkelijk de maximumsnelheid. De uploadsnelheid daarentegen vind ik interessanter omdat ik veel grote bestanden upload, met name foto's en video.
   
 10. Ik denk eerlijk gezegd dat de huidige abonnementen niet ge-upgrade worden maar dat er een nieuw soort abonnement bij komt.

  Ik heb nu nog Z2, maar straks stap ik over naar ADSL en bellen bij een andere provider, omdat die nu goedkoper en sneller is (20 MB).

  Dit nieuws geeft mij geen reden om te twijfelen of te blijven, volgend jaar kijk ik wel weer wat het beste pakket is.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina