1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

digitale basisbijdrage voor de smartcard gaat niet door

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door someone, 16 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Digitale basisbijdrage voor de smartcard gaat niet door

  De eerder aangekondigde digitale basisbijdrage voor de smartcard bij Ziggo vindt geen doorgang. Dit heeft Ziggo-woordvoerder John Burger DutchMedia laten weten. “Voor de jaren 2008 en 2009 is deze definitief van de baan. Vanaf 2010 zijn hier verder geen plannen toe,” aldus Burger. Burger zegt desgevraagd over de reden “we zijn nog druk bezig met het neerzetten van een nieuw bedrijf en we hebben nog niet alles 100% voor elkaar. Denkend vanuit de klant past daar geen nieuwe bijdrage voor smartcards bij en we zijn er ook niet mee bezig”.
  De digitale basisbijdrage voor de smartcard kwam begin dit jaar via o.a. DutchMedia in het nieuws. Toen schreef Multikabel, een van de rechtsvoorgangers van Ziggo, in een brief aan abonnees dat deze medio dit jaar zou worden ingevoerd. Idee was dat voor het gebruik van de smartcard betaald zou worden, bovenop de abonnementskosten waarin deze kosten thans verwerkt zitten. Ziggo zou de eerste betaaltelevisie-operator in ieder geval Europa worden om periodiek voor gebruik van alleen de smartcard kosten in rekening te brengen. Voor aanschaf van de smartcard moet overigens ook betaald worden. Het idee was om 15 euro per jaar voor de eerste smartcard te heffen, 10 euro per jaar voor de tweede en 7,50 euro per jaar voor de derde. Helpdesks van de voorgangers van Ziggo communiceerden dit ook zo aan klanten. Idee was verder om klanten die meer diensten afnemen de bijdrage niet te heffen.
  Met het niet doorgaan van de digitale basisbijdrage voor de smartcard blijft bij Ziggo zoals de afgelopen jaren het geval is, het digitale standaardpakket integraal onderdeel van het standaardpakket dat 15,90 euro per maand kost. Bovendien is er daarmee geen drempel om digitaal te gaan kijken (abonnementskosten blijven bij het standaardpakket gelijk). Ziggo heeft eerder aangekondigd het aantal analoge kanalen terug te brengen naar 30 in haar werkgebied en wil de komende jaren dit geleidelijk aan verder afbouwen om uiteindelijk toe te werken naar alleen digitale kabeltelevisie. Overigens blijft het bij Ziggo in tegenstelling tot CAIW wel noodzakelijk voor ontvangst van het digitale standaardpakket via de kabel een smartcard te gebruiken.

  bron: Dutchmedia
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 16 sep 2008
 2. Dit was toch al een tijdje bekend dat je gewoon tot 4 extra smartcards kon aanvragen waar gewoon ook het basis abbo op stond. Zonder daar extra voor te betalen. Dit hebben ze gedaan om de overstap van analoog naar digitaal aantrekkelijker te maken.

  http://www.ziggo.nl/producten/televisie/tarieven/z2
   
 3. Dat is de aanschafprijs
   
 4. Volgens mij zijn ze in de war met EUR 23.40.
  De kaart zou EUR 1.95 per maand gaan kosten.
  Ik heb nog uitgeprinte facturen van Multikabel waarin ik EUR 1.95 per maand in rekening gebracht kreeg en dat keer 12 maanden maakt toch echt EUR 23,40. Die EUR 1.95 per maand ging erbij mij trouwens meteen als korting weer af..... in het kader van administratieve werkverschaffing....
   
 5. Ja en? Dat betaal je inderdaad standaard ieder jaar voor je tweede aansluiting. Dit zijn administratiekosten. Ik geef toe dat ook deze "bijdrage" nogal dubieus is, maar ik heb het dan ook niet verzonnen. Een onderbouwing welke kosten men moet maken voor meerder smartcards kan ik niet geven....
   

 6. Dit bedrag was in oud-@home gebied inderdaad gebruikelijk.....Maar volgens mij hebben/hadden ze deze kosten niet in het CASEMA en/of multikabelgebied. Misschien kan iemand hier ter bevestiging nog op reageren? Bovendien staan deze kosten ook niet vermeld op de Ziggo-website.

  Je kunt Proberen deze kosten terug te halen....

  pvd
   
 7. In het oud multikabel gebied moest je dacht ik elke maand 50 eurocent betalen voor elke extra smartcard maar dit weet ik niet helemaal zeker omdat ik nooit van die optie gebruik he gemaakt.
   
 8. Zie dit bericht

  Die €10,- gaat over de bijdrage tweede smart-card.
  P.s. dit bericht komt uit een ander topic, maar is hier ook van toepassing.

  pvd
   
 9. Dat is begin dit jaar afgeschaft, bij Ziggo (Multikabel/Casema) betaal je geen administratiekosten voor tweede smartcard. Blijkbaar bij @home nog wel. Dat zou verrekend moeten worden naar mijn mening. Maar we zijn in afwachting van de reactie van Ziggo op een vraag die we hierover gesteld hebben.
   
 10. Ik hoop dat Ziggo het wel op ultra korte tijd (daarmee bedoel ik Ziggo termen voor eind van dit jaar) nog gaat invoeren dat men niet dubbel hoeft te betalen voor aanvullende abo's op je tweede smart card.
  Dat is iets waar ik zelf dus echt op zit te wachten.

  Recent was er een leuke uitspraak bij de rijdende rechter, het ging dan wel over woningbouw maar toch. De uitspraak refereerde naar het "gelijkheids beginsel". Zou dit niet ook van toepassing zijn op de kabel.. Dus waarom een deel van de oude abonees die voor periode x zich aangemeld hebben 50 cent per maand en anderen de volle mep...?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina