1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo loopt minstens half jaar achter op UPC

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Angelo, 16 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Kabelbedrijf UPC kondigde gisteren twee nieuwe abonnementsvormen aan die een alternatief moeten bieden voor glasvezel. Concurrent Ziggo neemt de pet af voor UPC: "Ze hebben goed werk gedaan en zijn goed voorbereid. Wat dat betreft zijn zij een stap verder."
  Ziggo is bezig, maar test Docsis 3.0 momenteel alleen nog onder de werknemers in een groep van rond de honderd man. "In tegenstelling tot wat UPC heeft gedaan, het regionaal uitrollen, willen wij het grootschalig uitrollen. Dat willen we doen aan het eind van het eerste kwartaal in 2009", aldus een woordvoerder van het kabelbedrijf.
  Voor ze de overstap maken naar Docsis 3.0 wil Ziggo ook zeker zijn dat de juiste modem op voorraad is. "die zijn nu nog mondjesmaat beschikbaar." UPC neemt deze modem af van Cisco en verwacht met de distributie hiervan geen problemen te krijgen.
  Snelheidsverhoging
  Als pleister op de wonde komt Ziggo voor de klanten in hun regio dit jaar wel met een nieuw abonnement op basis van Docsis 2.0: "We willen de snelheden verhogen naar 40 Mbps." Voor nu laat Ziggo het daar ook bij. Er zijn andere prioriteiten: "We zitten nog midden in de fusie."
  Volgens Ziggo maakt UPC zo'n vaart met de uitrol in Amsterdam ‘omdat ze daar flink bezig zijn met het glasvezelnetwerk': "Wij hebben ook de glasvezelnetwerken die links en rechts opduiken, maar wij steken er anders op in."
  Concurrentieslag
  Volgens de woordvoerder van de kabelmaatschappij wordt er teveel gefocussed op snelheden en de concurrentie op dat gebied: "Ondanks alles wat je leest, dat je steeds meer bandbreedte nodig hebt, is er een beperkt aantal mensen dat gebruik maakt van die hoge snelheden. Mensen komen ook al een heel eind met minder."
  De woordvoerder vraagt zich hardop af of snelheid of mobiliteit straks de doorslaggevende factor is: "Glasvezel blijft een zware concurrent, maar ik denk dat op het gebied van mobiliteit juist de concurrentieslag gaat plaatsvinden. De gebruiker wil overal met redelijke snelheden online zijn. Er wordt teveel gekeken naar bandbreedte en glas en de concurrentie op dat veld."
  Wimax
  Kabelbedrijf Ziggo experimenteert met Wimax om buiten het dekkingsgebied van zijn kabelnetwerk toch televisie, internet en telefonie te kunnen verkopen. "De gebruiker wil uiteindelijk alles doen op een plek waar het hem uitkomt. Niet alleen internetten, maar ook televisie kijken."  Bron: http://www.emerce.nl/nieuws.jsp?id=2706121
   
 2. Bord en kop enzo?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 16 sep 2008
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina