1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

UPC: nieuwe internetabonnementen serieus alternatief voor glasvezel

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Dutchman01, 15 sep 2008.

?
 1. Ja, Het liefst gister al

  10 stem(men)
  43,5%
 2. Nee, de huidige snelheid is snel genoeg voor mij

  2 stem(men)
  8,7%
 3. Ja, hoe sneller hoe beter

  11 stem(men)
  47,8%
 4. Nee, snelhied maakt mij niets uit

  0 stem(men)
  0,0%
Niet open voor verdere reacties.
 1. Door Dimitri Reijerman, maandag 15 september 2008 18:19


  Kabelbedrijf UPC heeft met de introductie van eurodocsis 3.0 op zijn netwerk een serieus en levensvatbaar alternatief voor internet via glasvezel op de markt gezet. Dit stelt UPC-directeur Diederik Karsten tegenover Tweakers.net.

  De kabelaar introduceerde maandag twee nieuwe internetabonnementen met downloadsnelheden die op kunnen lopen tot 120Mbps. UPC heeft de techniek de afgelopen maanden bij 250 huishoudens in en rond Amsterdam getest. Volgens Karsten zijn deze proeven 'zeer positief' verlopen, zodat de technologie rijp genoeg voor een marktintroductie werd bevonden.
  De gekozen naam voor de twee abonnementsvormen, Fiber Power Internet, lijkt dan ook een plaagstoot te zijn naar isp's die internet via glasvezel aanbieden, maar dat nog op relatief kleine en veelal lokale schaal doen.

  "Ik noem het een lollig tekstje", aldus een glimlachende Karsten. Volgens de UPC-topman heeft apparatuur die aan de eurodocsis 3.0-standaard voldoet, als groot voordeel dat deze over de bestaande kabelnetwerken van UPC - die overigens al voor 95 procent uit glasvezelverbindingen bestaan - kan worden uitgerold: "Hierdoor hoeven de straten niet open voor graafwerkzaamheden. Bovendien kunnen onze snelheden zich prima meten met de huidige downloadsnelheden op de glasvezelnetwerken."
  Toch hebben internetabonnementen op basis van glasvezel veelal synchrone up- en downloadsnelheden, terwijl bij UPC's nieuwe Fiberabonnementen de uploadsnelheid aanzienlijk lager ligt dan de downloadsnelheid. UPC zegt echter te werken aan de mogelijkheid om ook synchrone abonnementen op basis van eurodocsis 3.0 aan te gaan bieden. Ook zouden de downloadsnelheden met updates van de technologie binnen twee jaar kunnen oplopen tot 200Mbps of meer, mede door het bundelen van kanalen. In Japan experimenteert Liberty Global, het moederbedrijf van UPC, al met eurodocsis 3.0-kabelmodems die 160Mbps kunnen verwerken. Maar hoe lang deze snelheden tot de top zullen horen, is vooralsnog de vraag: sommige glasvezelaanbieders voorspellen dat er in Amsterdam over anderhalf tot twee jaar glasaansluitingen voor particulieren beschikbaar komen met snelheden die oplopen tot 1Gbps.

  Karstens stelt verder dat adsl2 en opvolger vdsl onvoldoende marges hebben om in de toekomst aan de vraag naar hogere snelheden te voldoen. Bovendien hebben beide technieken voor het transport van data over een koperdraad als groot nadeeel dat de maximale snelheden in hoog tempo afnemen naarmate een abonnee verder van de wijkcentrale woont.
  UPC denkt de hogere snelheden ook aan te kunnen wenden voor digitale maatschappelijke dienstverlening, bijvoorbeeld voor toepassingen als zorg-op-afstand en bij projecten voor de overheid en de gemeenten. Bovendien zal de eurodocsis-technologie die nu bij UPC wordt ingevoerd, ook worden meegenomen naar de andere kabelnetwerken van moederbedrijf Liberty Global, onder meer in Zwitserland en Oostenrijk.
  Karsten vertelt verder dat UPC naar verwachting voldoende kabelmodems van Cisco in voorraad heeft om aan de vraag te kunnen voldoen, maar dat de provider bij dreigende tekorten zijn klanten tijdig zal informeren. Hij verwacht in eerste instantie vooral vanuit de groep 'fanatieke internetters' belangstelling voor het snelste abonnement. Daarbij zou het gaan om 5 tot 10 procent van de huidige 660.000 breedbandabonnees. Ook laat de UPC-directeur weten met een speciale aanbieding te komen voor een router van Netgear met 802.11n-wifi en gigabit-ethernetpoorten.

  Hoewel de twee Fiber Power Internet-abonnementen in eerste instantie aan bestaande breedbandklanten worden aangeboden, kondigt Kasten alvast aan dat de hogere snelheden ook in toekomstige tripleplay-abonnementen zullen worden opgenomen.


  pfffffffffffffffff, ze doen het niet slecht daar bij UPC.
   
 2. Even af gezien dat hier geloof ik nu al drie threads over zijn, wat denk je zelf dat uit de enquête gaat komen :wink: Beetje leading questions lijkt mij.
   
 3. Ik denk dat er in dit nieuws bericht wat meer inhoud zit om toch even te lezen, maar dat is mijn mening natuurlijk.
   
 4. Ik blijf stilletjes hopen op etthome http://etthome.nl/ , je steker in de wandcontactdoos en internetten maar.
  Mar goed ik kwijl zo al enkele jaren me toetsenbord vol en het is nog niet voor iedereen beschikbaar :wink:

  Innovatie noemde men dat, ik denk niet anders over upc, eerst zien dan geloven. :oyeah:
   

 5. Waarom zou je duur internet willen als je het goedkoop kan krijgen. Kijk naar kpn die biedt nu glasvezel 60Mb/6Mb via glasvezel. leuk maar wel voor 110 euro. terwijl UPC hetzelfde abbo aanbied voor 50 euro. Glas is meer iets om mee op te scheppen aan ut worden als dat het daadwerkelijk van belang is voor ons consumenten.
   
 6. Het niet meer nodig hebben van een modem bedoel ik.

  Of het glas of koper is of een waslijn, dat maakt me niets uit, gewoon één kastje aan de muur waar je je kabel inplugt.

  Eigenlijk had ik verwacht dat dit er na al die jaren zou komen, men schreef toendertijd ook over extra diensten, die zijn nu wel deels uitgewerkt in een abbo net als alles-in-1, maar toch.
   
 7. Laat je hoop maar varen dan want die ontwikkeling is volledig stopgezet. Heb er al genoeg problemen mee; zie http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=17235
   
 8. Ik had in dat topic al gereageerd, en ik hoop echt dat de mensen daar goed geholpen gaan worden.

  Het gezegde komt dan toch uit: Wie als eerste van kaarslicht naar gas overging, ging als laatse over naar electriciteit. :wink:
   
 9. Wat staat er in dit artikel wat nog niet bekend was en wat ook nog niet al eerder op het forum gepost was?

  Naar mijn mening is alle informatie uit dit artikel allang bekend en is het eveneens al eerder gepost op dit forum.
   
 10. Klopt Manolito, had ik even overheen gekeken.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina