1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

Sony W3000 en Alphacript

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door Nakamissy, 13 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
  1. Vanmiddag geprobeerd de TV ( Sony KLD 40W3000) van een vriend digitaal te laten werken.
    Alphascript met 3.15 firmware, Ziggo kaart uit de Humax en in de Alpha.

    Alle zenders gevonden maar het vervelende blauwe scherm met
    "You are not entitled....... enz op alle digitale kanalen.

    De Alpha wordt herkend door de TV en de Ziggo "smartcart" werkte oke in de Humax
    Volgende gedaan:
    Quick scan, uitgebreide scan ( geen Ned 1,2 en 3), ID en frequenty handmatig ingevoerd, Alpha en smartkaart verschillende keren erin en eruit. Wel kanaalinfo maar GEEN beeld en geluid, alleen dat vervelende blauwe scherm.
    Hebben we ergens een instelling niet goed staan?
     
  2. Nope, waarschijnlijk geen instelling fout, maar de Sony KDL-<maat>W3000 heeft nou eenmaal problemen met de alphacrypt CAM. Enigste wat je zou kunnen proberen is om de alphacrypt in de winkel waar je hem hebt gekocht om te ruilen tot je er 1 krijgt die wel werkt. Het hele niet werken van de Alphacrypt op dit type Sony TV heeft te maken met toleranties. De ene alphacrypt werkt nog net wel met de tv, de andere net niet. Blijven wisselen tot je een werkende hebt is dus het enige advies wat ik je kan geven.

    Lees voor meer info maar dit topic eens door: http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1268718/last
     
  3. Sony W3000 + Alphacript

    Bedankt voor je advies, gaan we volgende week doen.

    Toch nog FF een vraagje/opmerking, oftewel: ik begrijp er geen bal van en dat kan ik niet uitstaan!

    1) De tv DVB-C tuner vind alle digitale zenders
    2) De tv herkent de Alphacard , kan uitgelezen worden via het menu en
    3) De Ziggo smartcard ( werkt in de Humax) kan uitgelezen worden via
    de Alphacard.

    Wat is er dan mis????
     
  4. Zoals Damandan je al probeerde uit te leggen heeft de Sony Bravia W3000 een ontwerpfout waardoor deze niet goed samenwerkt met de ALPHACRYPT CAM. Het lijkt er op dat de Sony Bravia W3000 een verkeerde doorvoersnelheid/bitrate heeft waar veel Alphacrypt CAMs niet goed mee overweg kunnen.
     
  5. Oke, nu wordt het me iets duidelijker. De fabrikage datum van de W3000 is
    1/2008. Er zijn dus geen Service Bulletins en/of firmware upgrades uitgevoerd. Zou dat helpen?
     
  6. De vraag is inderdaad of het huidige probleem met de verschillende doorvoersnelheden softwarematig opgelost kan worden. Echter het grootste obstakel om hierop een antwoord te verkrijgen is Sony zelf. Zij beweren namelijk gewoon dat het DVB-C gedeelte in Nederland niet ondersteund wordt en dat er daarom ook niet door hun na gekeken hoeft te worden.
     
  7. Sony W3000 + Alphacrypt

    Alphacrypt cart omgeruild, ingestoken en.........beeld en geluid.
     
  8. cam module alphacrypt classic

    Ik heb een paar weken geleden de sony 32w4000 gekocht en gelijk deze module maar nu ontvang ik niet alle zenders zo iemand mij uit kunnen leggen waardoor dit komt?
     
  9. Heb je toen je de zenders zocht de "Snel Scan" methode, met de juiste Netwerk ID, frequentie gebruikt? De Snel Scan methode werkt beter dan de Volledige Scan (al zou je dat gezien de naam niet verwachten).

    Ook kan een probleem met de bekabeling in jouw huis een oorzaak zijn.
     
  10. Onze grote vrienden van Ziggo houden zich niet aan de DVB-C standaard, dus werkt het zoeken op Netwerk-ID niet goed bij apparatuur die dat wel doet.

    Je kunt het beste gewoon alle transponders handmatig inscannen, hier vind je de tabellen met frequenties die je moet inscannen (even doorscrollen naar beneden).
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina