1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Hoe het beste aan te sluiten?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Kabab, 13 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb hier het volgende probleem, op mijn 2e tv in huis is het signaal van het kanaal van de eredivisie dusdanig slecht dat er om de zoveel seconde een foutmeldings code met E48 in mijn beeld verschijnt.
  Vandaag even contact gezocht met Ziggo en deze melden mij dat het signaal bij mij thuis te zwak is op mijn 2e tv aangezien er geen storing is bij mijn tv beneden waar de kabel dus binnen komt.

  Ik zal eventjes de situatie uitleggen.

  Beneden komt bij ons het kabelsignaal binnen, dit is een aansluitdoos met maar 1 uitgang. Deze gaat vervolgens naar een splitter (20 cm kabel) vanuit deze splitter gaat er 1 kabel naar onze Motorola Modem voor het internet en deze splitter zit dan bevestigd in een versterker.
  Deze versterker heeft 2 uitgangen, 1 kabel (20 cm) gaat vervolgens naar een wandcontactdoos die dus vervolgens het signaal afgeeft voor tv/radio voor de tv beneden.
  De andere uitgang op die versterker gaat een kabel (7 á 8 meter) naar boven waar deze uiteindelijk dus ook uitkomt in een wandcontactdoos en het signaal voor tv/radio afgeeft voor de 2e tv in huis.
  Op deze 2e tv wordt er via een Samsung HD decoder HR360 gekeken, hier was tot dusver alleen slecht tot geen signaal bij de kanalen ned 1,2 en 3 wat natuurlijk al best vervelend was maar ik nog wel mee kan leven.
  Nu heb ik sinds 30 augustus ook de beschikking over het Eredivisielive kanaal maar zoals aan het begin al aangeven kan ik hier dus op deze 2e tv in huis niet naar kijken vanwege het continue wegvallen van het signaal.

  Zit het soms dan toch niet goed aangesloten bij mij in huis?

  Ik zou graag advies krijgen.
   
 2. wat voor kabels heb je gebruikt ?
  wat voor versterker heb je ?

  aansluiting zou als volgt er uit moeten zien.

  kabel binnenkomt (aansluitdoos met 1 uitgang) > naar splitter (van ziggo) > 1 kabel naar modem, 1 kabel naar je versterker verdeler. en daar vandaan naar je woonkamer en je slaapkamer.
  uiteraard is het belang dat je wel kwaliteit kabels gebruikt en een fatsoenlijke antenne versterker/verdeler.
   
 3. Bedankt voor je snelle reactie.

  We hebben goede kabels van Hirschmann. De korte kabels van enkele centimeters zijn met al bevestigde connectoren en de lange coaxkabel is aan weerzijde voorzien van Hirschmann IEC pluggen.
  De omschrijving op de splitter: "Tradec C.T.U.-04 Data in/out 5-60 MHZ - 5-1000 MHZ."
  De versterker is een tweeweg van het merk Buco.

  Ik heb werkelijk geen idee of dit de juiste kwaliteit apparatuur is, maar dit kan jij me ongetwijfeld wel vertellen.
  De aansluiting zit zo als jij het omschreven hebt.

  Alvast bedankt!
   
 4. Die versterker (Buco) zou misschien je probleem kunnen zijn, maar het kan ook zijn dat er "iets" mis is met je kabels naar boven, de aansluitdoos daar of het kabeltje boven naar je TV/digitale ontvanger.

  Als het maar 7 meter is, dan moet je zonder de versterker ook nog een goed beeld hebben, dus als test kun je misschien eens proberen om de kabel van de slaapkamer in zijn eentje aan te sluiten en te kijken hoe het signaal dan is. Is het dan ook heel slecht, dan zou ik die keten eens goed nakijken: zitten alle stekkers goed, geen draadjes van de afscherming die tegen de kern komen, is de aansluitdoos goed aangesloten, kabeltje naar de tv nog goed enzovoorts.

  Is dat allemaal goed en het wordt slechter met de versterker/splitter ertussen, dan weet je dat het probleem daar zit en moet je een goede (hirschmann bijvoorbeeld) kopen.
   
 5. Ik heb inmiddels (goed) beeld, maar ben het eigenlijk nog steeds niet helemaal eens met de manier waarop.
  Ik heb dus op de slaapkamer alle kabels nagelopen en er is dus niks bijzonders te vinden, alles zit gewoon goed aangesloten en alle kabels zijn ook gewoon in orde.
  Nu heb ik dus een versterker aangeschaft van het merk Hirschmann op 'jullie' advies en die oude Buco versterker dus verwijderd, op dat moment werd het signaal van Ned 1 t/m 3 een stuk minder en het Eredivisie kanaal was nog exact zoals hiervoor. Dus het leek erop dat die Hirschmann versterker nog minder functioneerde dan die Buco.
  Aangezien ik die versterker dus nu nog over had heb ik die boven er maar tussen gehangen om te kijken of het met 2 versterkers nog wat op leverde, en tot mijn verbazing heb ik nu dan wel goed signaal.
  Wel vreemd aangezien er ook al werd gezegd dat ik eigenlijk zonder versterker met 7 meter kabel ook een goed signaal zou moeten hebben en nu heb ik dus 2 versterkers nodig.
  Ik heb trouwens nog 1 vraag, als ik in mijn decoder bij installatie kijk bij signaalsterkte (zowel 1e als 2e tv) staat deze balk op zo'n ongeveer 85 % gevuld, is dit normaal?
   
 6. En bouwmarkt kabel ziet er ook goed uit terwijl de kern zeker de 2 keer zo dun is als die van een Hirschman en een veel slechtere afscherming heeft.

  7 meter bouwmarktkabel geeft een slechter beeld dan 20 meter Hirschman. De demping van de eerste is veel hoger.
   
 7. De kabel naar boven is gewoon van Hirschmann dus daar lijkt mij het probleem dus ook niet te zitten. Ik had het meer over de kabels van de wandcontactdoos naar mijn decoder en die weer naar mijn dvd recorder.
   
 8. Die zou ik ook vervangen door Hirschman kabels (indien van toepassing). De bij de decoder geleverde kabels zijn van zeer slechte kwaliteit.
   
 9. Dan kan ik natuurlijk overwegen, het beeld dat ik wilde heb ik nu inmiddels wel natuurlijk en die Hirschmann kabels zag ik hangen zijn vrij prijzig maar dan heb je ook wat natuurlijk!
  Ik wilde alleen melden dat het bij mij een extreem geval is aangezien ik nu 2 versterkers aangesloten heb.
  Maar die vraag over het signaalsterkte bij de optie installatie, zou die helemaal 100 % vol moeten raken?
   
 10. Signaalsterkte 100% is niet nodig. Als de kwaliteit (100%) en BER waarders (0) maar goed zijn. Meestal zit de signaalsterkte tussen de 20 en 60% maar dit verschild van decoder tot decoder en merk. Belangrijker zijn dus kwaliteit en BER.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina