1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

Geen internet via router

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door mlasschuyt, 13 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
  1. dit ga ik een keer testen weet ik nog niet wat die doet?

    Ik draai op de van laaste recente firmware dat was 2004 ofzo er zijn nooit meer nieuwe van firmware uit gekomen van deze versie?
     
  2. -----
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 12 nov 2008
  3. Aangegeven ja, echter werd die stelling helaas niet onderbouwd. Dit in tegenstelling tot degene die nu wel een onderbouwing aanlevert, iets waar we hier (maar ook bij Ziggo) wellicht wat mee kunnen.

    Iets waar ik ook altijd vrij fanatiek op reageer op fora: mensen die van alles roepen op een forum waarbij een onderbouwing van wat ze roepen uitblijft, zonder dat ik een persoonlijke aanval wil doen, dit was bij jou ook het geval.

    Jij claimde dat de servers van Ziggo een (groot)probleem hadden, maar een onderbouwing van de uitspraak bleef uit. Dit soort dingen zorgt er meestal voor dat er allerlei verhalen in de wereld komen omdat mensen graag kopieren en als waarheid aannemen wat ze ergens lezen. Vervolgens gaan ook zei dit woord verspreiden en zo is een roddel geboren.

    Persoonlijk denk ik op basis van wat er in dit topic gepost word, en met name de kleine groep mensen die dit hier melden (ondanks dat dit een vrij druk bezocht forum is) dat het of een incidenteel probleem betreft op de servers van Ziggo, of wat ook heel goed mogelijk is dat het een probleem betreft waarbij een router de fout in gaat door bv een foutieve configuratie.

    Aangezien ik uit jou reply's niet kan opmaken of het zonder router wel werkte kan ik daar weinig op zeggen. Vandaar dat ik deze vraag nu aan rolfhobby heb gesteld. Als het namelijk zonder router wel naar behoren functioneerd is de kans dat er iets met de DHCP servers is aardig geslonken en de kans dat er een probleem is met de router aanzienlijk gestegen.

    Eerder hebben we kunnen concluderen dat jij aangaf dat het na het klonen van je mac-adres van je pc naar de router het probleem bij jou opgelost was, niet dat ik zei dat het klonen een verplicht onderdeel was :wink:
     
  4. Zoals ik al zei het zal wel werken zonder router, dat zal best werken? maar dit kan ik nu niet testen! omdat ik een kleine up-stream heb lopen waar ik bijna 24 uur online ben, ik ben ook nog eens luister-amatuer en ik stuur het signalen door via het internet, via soort Team-Speak!
    Maar ik zal van nacht nog eens proberen en ik ga dus loggen wat ik zie ok?
     
  5. Die laatste reactie was gericht aan Astridvva, niet aan jou. Jij levert heldere gegevens aan. :)
     
  6. -----
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 12 nov 2008
  7. Ondanks dat je opnieuw op de persoon gaat spelen en opmerkingen gaat plaatsen.

    Ja ik heb wel een mogelijke verklaring die gebaseerd is op het volgende:

    - Voor zover ik kan herleiden uit dit topic werkte het wel als je de pc direct op het modem aansloot, en niet met de router ertussen.
    - Ditzelfde probleem speelt nu bij een andere gebruiker, hier is het afwachten of het zonder router ook correct functioneerd.
    - Het probleem zich slecht bij enkele mensen voordoet.
    - Het probleem op basis van de huidige gegevens opgelost lijkt als de pc direct met het modem word verbonden. Als het aan de DHCP server zou liggen dan zou het probleem ook direct op het modem aangesloten moeten voordoen.

    Lijkt toch echt een probleem met de router te zijn die zich ergens in verslikt waardoor het niet naar behoren werkt. Mogelijke oorzaak hiervan is dat de router niet correct geconfigureerd staat.

    Kan het zijn dat er bv nog een hostname staat ingevuld in de router om maar iets te noemen?
     
  8. -----
     
  9. Begrijp ik nu goed dat je niks meer hoef in te vullen in de routers. Bijvoorbeeld Je hostname en MAC Nr's?
    Oh en een andere vraag over het Lokale netwerk van je PC, voorheen moest je @home opgeven? voor je lokale netwerk, eh werk dit nog ofzo? dit heb ik nog nergens wat over gelezen? een TIP Graag!
     
  10. Voorheen moest je bij @home (weet ik niet of dat voor casema en multikabel ook zo was) een hostname invullen. Dit is niet meer actueel sinds het overgegaan is naar Ziggo. Heb je nog een hostname ingevuld kan je deze in elk geval weghalen.

    Het mac-adres hoef je in principe niets aan te veranderen, kan je het beste op dit moment zo laten staan.
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina