1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

UPC kondigt maandag abonnement aan van 120 Mbps

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Sloot, 13 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hoe bedoel je 'shared zijn'??
  Het is net zo shared als bijvoorbeeld elke andere ADSL of LAN verbinding.
   
 2. Ik bedoelde zoals het vroeger was met de kabel verbindingen...
  Dat er een x aantal verbindingen een bepaalde capaciteit deelde... als er veel online zijn daalt de snelheid... is er weinig activiteit in de omgeving dan heb je volledige snelheid...

  Iig zo heb ik het begrepen.
   
 3. Uhm waar haal je die wijsheid vandaan een ziggo-official heeft al aangegeven dat ziggo zal starten met het invoeren van eurodocsis 3.0 aan het eind van oktober.
   
 4. Ja dat is het 'buurman-effect' wat heel vroeger bij oude kabelsystemen optrad. Dit is echter gewoon net als nu docsis. Ofwel iedereen heeft zijn eigen stukje bandbreedte wat ook gehaald wordt normaal gesproken als de cmts'sen niet overvol zitten en de lijnen daarachter het aan kunnen. (dat geldt ook voor ADSL en 'glas').
   
 5. Het "share gehalte" om het zo maar even te noemen is trouwens wel een stuk groter geworden volgens mij met euro docsis 3.0. Dit heeft te maken met het feit dat bij euro-docsis 2.0 elk modem maar van 1 downstream channel gebruik kon maken. Echter om de snelheid te verhogen maakt de nieuwe standaard (euro docsis 3.0) gebruik van channel bonding hier door kunnen hogere snelheden bereikt worden als bij euro docsis 3.0. De gebruikers belasting van elke channel word hiermee wel verhoogd. Dit zou echter geen probleem moeten vormen zolang er maar genoeg cmts capiciteit is en genoeg channels beschikbaar. Euro-docsis 3.0 kan tot 8 channels aan. Dit is wat ik er teminste van heb begrepen.
   
 6. Dit stond van de week op Webwereld. Een positieve ontwikkeling toch.


  Ziggo in voetsporen UPC met snelle kabel


  Woensdag 17 september 2008, 08:30 - Na de aankondiging van sneller kabelinternet van UPC meldt Ziggo dat zijn klanten ook sneller gaan internetten. Het duurt alleen wat langer eer dit zover is.

  Gradus Vos, woordvoerder van Ziggo, laat tegenover Webwereld weten: "Wij zijn ook bezig met EuroDocsis 3.0. Het grootste gedeelte van ons netwerk is er al klaar voor." Ziggogebruikers zullen nog wel even geduld moeten hebben, want volgens Vos zal Ziggo pas op zijn vroegst aan het eind van het eerste kwartaal van 2009 kabelabonnementen bieden waarbij de downloadgrens van 100 Mbps wordt gehaald. Vos laat ook weten: "We willen het liefst niet nog meer producten erbij zetten, maar het huidige aanbod verbeteren".
  100 of 120 Mbps

  Vos kan nog niet zeggen naar welke snelheid Ziggoklanten mogen uitkijken, maar waarschijnlijk zal de snelheid tussen de 100 en 120 Mbps komen te liggen. Hij merkt op dat Ziggo later dit jaar de maximale downloadsnelheid voor zijn abonnementen zal verhogen naar 40 Mbps.
  Andere prioriteiten

  Ziggo kan de snelheid van zijn breedbanddienst niet eerder verhogen, verklaart Vos, omdat de firma de fusie van @Home, Casema en Multikabel nog moet afronden. Bovendien laat hij weten dat de EuroDocsis 3.0 modems die nodig zijn voor het halen van de hoge downloadsnelheden momenteel nog maar in beperkte mate voorradig zijn.

  Enthousiasme

  Desondanks is Vos enthousiast over de snelheidsverhogingen voor de kabel. "Het is duidelijk dat coax nog niet aan zijn einde is". Hij wijst bovendien op het feit dat er al kabelmodems zijn getest die een snelheid van 1 Gbps kunnen halen, dus wat Vos betreft "kunnen we nog wel even vooruit."
  KPN: Geen reactie

  Een woordvoerder van KPN laat tegenover Webwereld weten geen reactie te hebben op de aankondiging van UPC: "Wij zijn met onze eigen strategie bezig en onze eigen producten". De firma wil niet reageren op aankondigingen van andere concurrenten.

  Bron:Webwereld
   
 7. Nou kom maar op met die 40mbit want ik betaal al genoeg. Dan heb ik tenminste nog een beetje waar voor mijn geld en dan maart volgend jaar naar de 120+ mbps, hier is alles, incl router, al gigabit dus laat maar komen!
   

 8. laat ziggo eerst maar ens zorgen dat de 3mbit upload word gehaald,dit lukt nu nog maar bij een enkeling.
  de rest haalt net aan de 1,5 mbit upload.
  ziggo geeft dit zelfs toe,maar verkoopt wel gewoon het abbo met een upload die men nog niet kan leveren.

  men zegt dan ook "dit is een bekend probleem" bij de helpdesk.
  ziggo belazerd de boel.

  even heel simpel: voorheen kreeg ik mijn tv signaal vanuit Alkmaar en had ik een signaalsterkte van 72%

  toen schakelde men over op het signaal vanaf Casema en had ik nog maar 8% signaalsterkte,en moest ik van de monteur maar een signaalversterker kopen... [deze is wel vergoed later door ziggo]

  maar het feit is en blijft dat de kwaliteit van mijn product hierdoor WEL degenlijk achteruit is gezet/gegaan.
  zo ook mijn Internetsnelheid dat vanaf de fusie minimaal iedere 2 weken nog maar de helft haalt en ik wéér moet bellen om te horen: "we zijn er mee bezig"

  om mij dan door te sturen naar de MGV [dit forum] waar men dan eerst weer even zo vrolijk de protocolletjes van de helpdesk gaat zitten herhalen,om je dan weer door te verwijzen naar die zelfde helpdesk.

  maar o wee als je dan na dik 3 maanden boos of geirriteerd raakt,dan ben ik de boeman...
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina