1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

UPC kondigt maandag abonnement aan van 120 Mbps

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Sloot, 13 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. UPC zal komende maandag twee nieuwe internetabonnementen introduceren voor klanten in Amsterdam. De snelste daarvan heeft een downloadsnelheid van 120 Mbps.

  Het duurste Amsterdamse abonnement zal 85 euro per maand kosten. Het goedkopere abonnement kost 50 euro en heeft een downloadsnelheid van 60 Mbps. Over de uploadsnelheden is nog niets bekend. De abonnementen kunnen vanaf maandagavond worden besteld bij de telefonische klantenservice van UPC. Over abonnementen in het verzorgingsgebied van UPC buiten Amsterdam is nog weinig bekend, maar de onlangs doorgevoerde snelheidsverhogingen daarvan zullen maandag ook officieel bekend worden gemaakt.

  UPC wil de details van de nieuwe abonnementen nog niet bevestigen. "Wij gaan maandag een grote aankondiging doen over deze abonnementen", aldus woordvoerder Ronald Sutmuller. "Dat lijkt me ook het moment om alle details te bevestigen en uit te leggen." De klantenservice van UPC noteert al namen en nummers van geïnteresseerde klanten. "Een soort voorinschrijving", aldus Sutmuller.

  De nieuwe abonnementen zijn de eerste op basis van docsis 3.0, waarmee UPC sinds november vorig jaar aan het testen is. Met de derde versie van docsis zijn theoretische downloadsnelheden mogelijk tot 160 Mbps, de uploadsnelheden kunnen oplopen tot 120 Mbps. Ook Ziggo is bezig met nieuwe abonnementen op basis van docsis.
   
 2. Ik ben benieuwd hoe ver het hiermee staat. Van UPC hoor je vrij weinig maar als ze komen komen ze meteen goed.
   
 3. UPC kondigt supersnelle abonnementen officieel aan

  Kabelaar UPC heeft maandag twee supersnelle internetabonnementen op basis van docsis 3.0 aangekondigd. De uitrol zal binnen enkele maanden van start gaan. De regio Amsterdam is het eerst aan de beurt.

  Dit heeft UPC maandag bekendgemaakt op een speciaal evenement in de Amsterdam RAI. De kabelaar voegt twee docsis 3.0-abonnementen toe aan zijn portfolio: Fiber Power 120 en Fiber Power 60. De abonnementen zijn goed voor een downloadsnelheid van respectievelijk 120Mbps en 60Mbps. De uploadsnelheid is met respectievelijk 10Mbps en 6Mbps asymmetrisch.

  De komst van de nieuwe abonnementen lekte eerder al uit. Hoewel UPC destijds de specificaties niet wilde bevestigen, bevestigde de kabelaar wel dat de aankondiging nog deze maand zou plaatsvinden. Over de prijzen hult de provider zich vooralsnog in stilzwijgen. De helpdesk van de provider communiceert overigens al wel prijzen aan geïnteresseerde klanten: het 60Mbps-abonnement zou 50 euro per maand kosten, het 120Mbps-abonnement zou een prijskaartje van 85 euro per maand krijgen.

  Door de scherpe prijsstelling van de nieuwe abonnementen ziet UPC zich genoodzaakt bovendien de snelheden van zijn huidige docsis 2.0-abonnementen op te schroeven. Over de details laat de provider vooralsnog niets los. Wel lekten eerder de vermoedelijke specificaties van de nieuwe abonnementen al uit, al wil UPC deze dus nog niet bevestigen.

  Omdat het Internet Extreme-abonnement met zijn downloadsnelheid van 24Mbps al tegen de grenzen van de achterliggende technologie aanloopt, zal dit abonnement niet worden opgeschroefd. Wel zal UPC deze abonnees binnen twee weken een brief sturen om hen te informeren over het nieuwe docsis 3.0-abonnement. Naar verwachting zullen veel Extreme-klanten overstappen, aangezien zij nu 60 euro per maand betalen voor 24Mbps.

  Om gebruik te kunnen maken van het nieuwe docsis 3.0-abonnement, is een nieuw modem nodig. UPC levert hiervoor een Cisco-modem. Saillant detail is dat klanten de installatie niet zelf mogen doen: er komt verplicht een monteur langs. Dit zou onder meer te maken hebben met eventuele technische problemen die kunnen opduiken bij het aansluiten. Zo moeten Vista-gebruikers bijvoorbeeld het register aanpassen om de maximale snelheid ook daadwerkelijk te kunnen benutten.

  Overigens heeft de Belgische provider Numéricable ook een docsis 3.0-abonnement aangekondigd. Dit abonnement is alleen beschikbaar in een deel van Brussel. Klanten aldaar kunnen voor 43 euro per maand een downloadsnelheid van 100Mbps halen, met een uploadsnelheid van 5Mbps. Klanten die niet in het dekkingsgebied wonen, halen maximaal 5Mbps down en 1Mbps up. Of de klanten hun bandbreedte optimaal kunnen benutten, valt te betwijfelen: er geldt een maandelijkse datalimiet van 30GB, zo meldt Tik.be.
   
 4. en nog steeds zon bagger upload speed in verhouding. Kunnen ze er niet eens 20mbit van maken ofzo
   
 5. upload is het duurste bij een abonnement dus dat zullen ze niet zo snel doen :)


  Voor de rest zal het bij Ziggo nu ook niet lang meer duren :)
   
 6. Pffffffffffffff heerlijk deze snelheden.

  Ik ben bang dat het bij Ziggo helaas nog wel even gaat duren voor de boel omhoog geschroeft word.

  Maar ik hoop wel dat het snel komt met fors hogere snelheden voor alle abbo's
   
 7. Ziggo doet helemaal niets. Zijn druk bezig hoor met het aan één smeden van alle kabelmaatschappijen:evil:. Kost heel veel geld om zoiets voorelkaar te krijgen. Wij mogen voor al deze duure abootjes flink dokken. Zo'n investering maatschappij ziet liever eerst zijn centjes voordat er iets wordt geinvesteerd!!!!!!!!
  En dat kan nog wel even duuren. Er zijn miljarden euros uitgegeven!

  Dus nog bij lange na geen Docis 3.0 upgrading netwerk
   
 8. Mijn collega heeft de beschikking over UPC :oops: en hij gaat voor de fiber power 60 optie. Maar ja Ziggo zal ook wel met een soortgelijk alternatief komen denk ik.

  Ik hoop alleen dat ze het ook in een bundel gaan aanbieden en niet alleen een los internet abonnement.
   
 9. UPC introduceert Fiber Power Internet met
  snelheden van 60 en 120 Mbps, 15-9-2008

  UPC Fiber Power Internet vijf keer sneller dan ADSL

  Europese primeur met ultrasnel internet voor iedereen

  Amsterdam, IBC, 15 september 2008 – UPC Nederland kondigt vandaag de lancering aan van UPC Fiber Power Internet. Met snelheden van 60 en 120 Mbps zijn de nieuwe internetproducten van het kabel- en mediabedrijf tot vijf maal sneller dan ADSL. UPC Fiber Power Internet is gebaseerd op EuroDOCSIS 3.0, de innovatieve internationale standaard voor ultrasnel internet via de kabel. UPC demonstreerde vandaag haar nieuwe UPC Fiber Power 120 product met diverse internet-toepassingen op de omroep- en mediabeurs IBC in Amsterdam. UPC is het eerste kabelbedrijf in Europa dat deze snelheden biedt aan consumenten.

  Aanvankelijk brengt UPC twee nieuwe ultrasnelle internetproducten op de markt, namelijk UPC Fiber Power 60 (60/6 Mbps) en UPC Fiber Power 120 (120/10 Mpbs). UPC streeft er naar om zo snel mogelijk het grootste deel van het verzorgingsgebied gereed te hebben voor UPC Fiber Power Internet. Bestaande internet-klanten krijgen als eerste de mogelijkheid om naar een van de nieuwe producten over te stappen. Daarvoor zijn geen graafwerkzaamheden nodig en hoeven de straten niet open. In huis hoeft enkel een nieuw kabelmodem te worden geplaatst. Het resultaat liegt er echter niet om: UPC Fiber Power Internet biedt downloadsnelheden die zelfs hoger liggen dan de snelheden die momenteel in Nederland door aanbieders van glasvezelnetwerken worden aangeboden.

  Relevant voor de gebruiker

  CEO Diederik Karsten van UPC Nederland: “We zien dat onze klanten een groeiende behoefte hebben aan betaalbaar internet met steeds hogere snelheden. We merken daarnaast dat er steeds meer toepassingen komen die betrouwbare verbindingen met een hoge snelheid vereisen. Met UPC Fiber Power Internet kunnen we aan al deze behoeften voldoen, en nog belangrijker, het product is snel voor iedereen beschikbaar.” Het media- en kabelbedrijf beschouwt de introductie van UPC Fiber Power Internet als een mogelijke doorbraak voor veel nieuwe diensten, onder andere op het gebied van hoge kwaliteit video en streaming media. Ook sociaal-maatschappelijke toepassingen zoals onderwijs, telewerken, beveiliging en zorg-op-afstand vereisen een stabiele, betrouwbare verbinding met een hoge capaciteit, die voor iedereen in de gemeenschap bereikbaar moet zijn. Met het moderne netwerk van UPC is dat nu al het geval, in tegenstelling tot glasvezelinitiatieven die veelal pas worden aangelegd als er daadwerkelijk voldoende klanten zijn.

  Vijf keer sneller dan ADSL

  Ten opzichte van ADSL-netwerken is UPC Fiber Power Internet superieur. De snelheid van UPC Fiber Power 120 is vijf keer sneller dan ADSL en wordt niet beïnvloed door de afstand tussen de wijkcentrale en het huis, zoals bij ADSL het geval is. Veel breedbandgebruikers die moesten wachten op hogere internetsnelheden of meer capaciteit, krijgen nu de beschikking over een ongeëvenaard internetproduct. Een ander belangrijk voordeel ten opzichte van ADSL is dat de kwaliteit van het tv-signaal en die van het breedband-internet elkaar niet beïnvloeden. In het UPC-netwerk worden deze datastromen namelijk gescheiden van elkaar aangeleverd. De televisie-, internet- en telefoniediensten van UPC zijn daarmee uitermate geschikt om tegelijkertijd overal in huis te gebruiken.

  Toekomstvast

  Net als het geval was met digitale telefonie en interactieve televisie, is UPC Nederland met de introductie van UPC Fiber Power Internet de eerste aanbieder die een nieuwe, innovatieve technologie beschikbaar maakt voor een groot publiek. Met investeringen van meer dan twee miljard euro in de afgelopen jaren, bevestigt deze introductie opnieuw dat het kabelnetwerk van UPC klaar is voor de toekomst. ===

  Over UPC Nederland

  Kabel- en mediabedrijf UPC is een toonaangevende aanbieder van televisie, breedband internet en vaste & mobiele telefoniediensten in Nederland. UPC heeft 2,1 miljoen televisieklanten. Hiervan hebben ruim 592.000 klanten voor digitale televisie gekozen. Bijna 660.000 klanten nemen van UPC breedband Internet af. UPC kent meer dan 526.000 telefonieklanten (cijfers per 30 juni 2008). UPC is een geconsolideerde dochteronderneming van Liberty Global, Inc. (NASDAQ: LBTYA, LBTYB, LBTYK). Liberty Global levert televisie, breedband internet en telefoondiensten aan tien miljoen klanten in elf Europese landen.

  UPC Nederland B.V., Postbus 80900, Amsterdam, . 1005 DA Netherlands

  Bron: www.coax.nl
   
 10. Jammer dat ze met Fiber in de abonnementnaam komen.
  Want de eurodocsis 3.0 technology is toch niet echt te vergelijken met fiber...

  Ik vraag mezelf af welke snelheid mensen werkelijk gaan halen aangezien die verbindingen shared zijn... dus dan kan het zijn dat je savonds bijv maar een 12mbit verbinding heb ipv de 120mbit....
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina