1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Router activeren

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door khodesh, 12 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Wat staat er onderop je router ?
  Daar zou normaal de SSID en wachtwoord moeten staan. (SSID is dus vermoedelijk "kabelinternet")

  Normaal zou je met de standaard instellingen van de draadloze router je computer verbinding moeten laten maken met de router, dan vraagt je PC om een wachtwoord (WPA neem ik aan) en daar vul je dan op je computer het wachtwoord in wat onder op de router staat.

  Wat bedoel je met de wizzard die om een MAC adres vraagt ?? Is dat op de router ??
  Het kan zijn dat je de beveiliging op MAC adres kunt instellen, dat wil dan zeggen dat je daar het MAC adres van je laptop of computer moet invullen. Maar dat hoef je niet te gebruiken. Dat kun je uitzetten in de router-configuratie.
   
 2. Misschien is het wel een refurbished draadloze router en staat het MAC filter nog ingeschakeld op de vorige user en werkt ie dus alleen maar met het juiste MAC adres (lees: van de computer van de vorige eigenaar).

  Zoek op de admin-pagina maar eens naar verschillende security opties.

  - MAC filter (MAC adres van jouw computer dus toevoegen!)
  - IP filter (ip adres toestaan verbinding te maken met de router!)
  - Encryptie mogelijkheden (gebruik optie: TKIP or AES)

  Suc6!
   
 3. Bekijk de huidige instellingen van dit apparaat. Draadloze configuratie Modus AP ESSID kabelinternet Kanaal 11 Beveiliging WPA pre-shared keyLAN Configuratie IP adres 192.168.0.1 Subnet masker 255.255.255.0 DHCP Server Ingeschakeld MAC adres 00:0c:f6:34:30:64
  Dit staat bij de system status van Sitecome als ik op http://192.168.0.1/ kom. (dit bedoel ik met de wizard die om MAC vraagt)

  Verkregen IP Protocol : Dynamic IP connect IP adres : 83.85.110.47 Subnet masker : 255.255.248.0 Standaard Gateway : 83.85.104.1 MAC adres : 00:0C:F6:34:30:64 Primaire DNS : 83.80.1.236 Secundaire DNS :
  Bij instelhulp vraagt ie mij om land en verbinding te kiezen. Ik kies dan nederland en Casema/Multikabel/Orange kabel met Eurodocsis Motorolla modem/ geen gebruiksnaam en wachtwoord. Dan vraagt ie om een hostname en mac adres.

  Ik kan mijn router nog steeds niet gebruiken, heel vreemd :sad:
  Het lukt gewoon met een draadje, maar draadloos wil het maar niet lukken.

  (waar kan ik de mac en ip filter veranderen dan? als dat de oplossing is)

  Ik hoor graag jullie reacties, Alvast bedankt,
   
 4. Dat moet om de gegevens van de aan te sluiten PC gaan. Onder Windows XP kan je die vinden door in een DOS-box (Opdrachtprompt) de opdracht:

  ipconfig /all

  te geven. Er verschijnt dan een reeks gegevens met ergens bovenaan 'Host-naam' en een eindje verder naar beneden (onder iets als 'Ethernet-adapter Draadloze netwerkverbinding') het MAC-adres achter 'fysiek adres'.
   
 5. De Hostname en het MAC adres kunnen invloed hebben op je internetverbinding, maar bij Ziggo maakt het niet uit of en hoe je deze invult. Bovendien geef je aan dat het via een kabel wel werkt (blijkt ook uit de routerstatus die je gepost hebt.

  Probleem zit hem dus in het draadloze gedeelte. Aangezien je ook geen contact krijgt wanneer je de beveiliging uit zet, moeten we het in het signaal gaan zoeken.

  Welke signaalsterkte geeft je computer aan voor het netwerk "kabelinternet"? Helpt het om een ander kanaal in te stellen (wat nu op 11 staat)? Als je een laptop gebruikt, merk je verschil als je op een andere plek in je huis verbinding te maken?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina