1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Decoder schakelt uit

Discussie in 'Humax IR-FOX C (SD-Tuner)' gestart door AlexN, 11 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo allen,

  Ik heb sinds afgelopen woensdag een vreemd probleem. Ik ben recent 11 dagen op vakantie geweest en heb alle stroom van de apparaten gehaald toen ik wegging (ik weet niet of dit ermee te maken heeft, maar ik zet het er maar bij om zo volledig mogelijke informatie te verstrekken).

  Toen ik thuis kwam, alles opnieuw aangesloten en het werkte prima. Toen ik van kanaal wilde wisselen gaf de informatie vreemde tekens en zwart beeld. Ik zag dat alle lichten van mijn decoder uit waren. Ik geprobeerd om de stroom er af te halen en er weer op te zetten, maar dit mocht niet baten. Nu heb ik ontdekt dat als ik de stroom er ongeveer 20 minuten afhaal en dan weer op zet, de decoder opnieuw opstart. Hij doorloopt dan de normale opstart sequence (zenders zoeken e.d.) en alles lijkt goed te gaan. Echter, na enkele minuten weer hetzelfde probleem. De decoder schakelt zichzelf uit (alle lichten gaan uit) en ik moet weer 20 minuten wachten. Als ik namelijk direct de stekker eruit haal en er weer in doe, gebeurt er niets. Na 20 minuten echter wel.

  Dit vind ik al vreemd gedrag. Ik heb geprobeerd de decoder terug naar fabrieksinstellingen te zetten (ook dit gaat gewoon normaal), maar dit heeft het probleem niet verholpen. Hij schakelt zichzelf nog steeds uit na een aantal minuten. Ik heb ook geprobeerd om een software update te draaien (wellicht dat het daar aan ligt), maar de laatste stap geeft telkens de foutmelding dat de manufactorer_code headers niet overeen komen, dus dit wil ook niet helpen.

  Heeft iemand wellicht een idee wat er aan de hand is ? Ik heb een z1 abonnement en had voor mijn vakantie helemaal nergens last van.

  Bij voorbaat dank,

  AlexN
   
 2. Update:

  Vanmorgen is het me gelukt om de firmware upgrade te downloaden. Dit mag echter niet uitmaken. Zodra ik de stekker in het stopcontact steek werkt het apparaat prima en kan ik zappen dat het een lieve lust is. Wanneer de tv echter een poosje aanstaat en ik van kanaal wil wisselen lijkt het alsof al mijn kanalen verloren zijn gegaan (behalve degene waar ik naar aan het kijken ben). Alle schermen geven zwart en ik krijg OF E37 meldingen of het apparaat loopt gewoon vast.

  1) Wanneer ik de stekker eruit haal en dan er direct weer in doe, gebeurt er niets (leds blijven uit)
  2) De decoder reageert nergens meer op en moet van het stroom gehaald worden om uitgeschakeld te worden.
  3) Soms blijft de led gewoon groen, maar dit heeft geen enkele invloed op het gedrag. Hij staat gewoon vast met zwart beeld en geen geluid
  4) Na ~15 minuten zonder stroom kan ik de stekker weer in het contact steken en werkt de decoder weer goed voor een korte periode.

  Heeft er iemand ENIG idee wat er aan de hand is met het apparaat ? Er zitten geen splitters of versterkers tussen de muur en de decoder.

  Dank,

  AlexN
   
 3. Vreemde storing.
  Hij staat toch niet op de sleeptimer? (Al weet ik eerlijk gezegt niet of dit type er een heeft.)
  Het lijkt op een storing van het apparaat zelf en niet van het Ziggo netwerk.
  Je zou kontakt op kunnen nemen met importeur Copaco.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina