1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

2 programma's opnemen en kijken 3e?

Discussie in 'Humax Duovisio iPVR-9200C (SD-PVR)' gestart door leeuw1974, 10 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Wanneer kan je 2 programma's kijken en de 3e kijken? Dat lukt wel met bijv. ned1 maar niet met discovery?
   
 2. Als het derde programma wat je wil kijken in een van de streams zit die je aan het opnemen bent kun je dat live kijken.
  Je kunt dat eenvoudig controleren door 2 opnames te starten van verschillende kanalen en dan gewoon live blijven kijken op de OK knop drukken en je ziet de kanalen lijst en de kanalen die daar blauw worden weergegeven kun je als derde programma live kijken.
  Er zijn opname combinaties mogelijk dat je zowat alles nog kan kijken maar er zijn ook combinaties mogelijk dat er geen derde programma live is te kijken.

  /HB
   
 3. wat is een stream, wordt elke zender niet apart verstuurd?
   
 4. Analoog word wel elke zender apart verstuurd maar voor digitale tv werkt dat anders daar worden meerdere zenders gecombineerd in een signaal de zogenaamde transport stream .
  1 transport stream bevat 6 tot 8 zenders afhankelijk van de bitrate van de zenders.
  Deze streams bepalen dan ook de combinatie die het mogelijk maken om op de humax wel of niet een derde zender live te kunnen kijken.
  Als bijvoorbeeld in een stream ned 1 t/m 3 en de rtl zenders zitten en je neemt iets op van ned 1 en rtl 4 zou je dus als derde zender rtl 5 of ned 2 live kunnen kijken.
  Dit is maar een voorbeeld aangezien de 3 ned. zenders en de rtl's gezien de bitrate veel te hoog zijn om in een stream te zitten.
  Maar de juiste combinatie van streams maakt het mogelijk om een derde zender live te kijken.
  Hoop dat het zo een beetje duidelijk is als je meer info wil kan je eens op de volgende site kijken wat betrefd de transport streams en de opbouw daarvan http://www.digitalekabeltelevisie.nl/techniek/dvb.shtml

  /HB
   
 5. Nee, ze zitten in zogenaamde transportstromen. In een transportstroom zitten meerdere zenders. Voor een overzicht kun je terecht op http://www.digitalekabeltelevisie.nl/techniek/casema_multikabel.shtml. Elke blauwe balk is een nieuwe transportstroom.

  Elke transportstroom heeft een eigen frequentie. Jouw decoder heeft twee tuners, en kan dus op twee frequenties afstemmen. De volgende situaties kunnen zich dan voordoen bij twee opnames:


  • Beide opgenomen zenders zitten in dezelfde transportstroom. Ze gebruiken samen dus maar één tuner. Met de andere tuner kun je dan onbeperkt live kijken.
  • De opgenomen zenders zitten in verschillende transportstromen. Beide tuners worden dan voor het opnemen gebruikt. Live kijken is dan alleen mogelijk op de zenders die in dezelfde transportstromen zitten als de opgenomen zenders.
   
 6. thx duidelijk!
   
 7. Enkele maanden geleden heb ik een "2x opnemen en 1 andere zender kijken" lijst gemaakt.
  Ik ga binnenkort het lijst hier invoeren.
  Maar ik moet je wel even waarschuwen, ik weet niet zeker of het lijst ook bij andere regio's werkt.
   
 8. Lijkt me inderdaad handig om te weten welke combis door de humax worden toegestaan. Het is mij niet helemaal duidelijk. Overigens is het goed dat de Humax gewoon het live beeld blokkeert en niet de opname verprutst.
   
 9. De opnames worden gewoon beschermd, dat gebeurt automatisch.
  Zolang de frequentie van de 3e zender gelijk is aan 1 van de 2 opnames dan kun je gewoon kijken. Je kunt ook tijdens 2 opnames de OK toets indrukken, dan zien je welke zenders nog te gebruiken zijn.
   
 10. Tanx

  Anoniem,

  Kun je mij een tipje van de sluier oplichten hoe je op de een of andere manier kunt achterhalen welke pros op dezelfde frequentie uitzenden ?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina