1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Windows Media Center (vista)

Discussie in 'Digitale TV - Irdeto ontvangers' gestart door caution, 10 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik draai ook FloppyDTV onder Vista met Vista TV Pack 2008. Werkt perfect. Ook het op volgorde krijgen van de zenders is nu een fluitje van een cent. Ook is er nu teletekst beschikbaar. Ik wil niets anders meer. Hoop dat de CI+ nog even uitblijft.
   
 2. Wat een onzin... dit is dus gewoon helemaal niet digitaal. Een beetje digitaal bestaat niet..... Het is óf digitaal, óf niet digitaal.... Mooi beeld is een ander verhaal maar dit is GEEN oplossing als je digitaal wilt kijken.
   
 3. ik heb een xp media met dubbele anologe tuner.

  ook heb ik de samsung HD360 receiver met een paar HD zenders.

  ik wil graag opnemen op mijn media centre, bij voorkeur ook HD uitzendingen maar in ieder geval SD en dan niet analoog want dat ziet er niet (meer) uit.

  Ik begrijp dat ik mijn media centre kan aanpassen met digitale kaarten samen met een box waarin ik de ziggo kaart stop...

  vraagjes:
  hoe kom ik dan aan een tweede kaart?
  is opnemen op xp media centre mogelijk in HD? welke kaart heb ik hiervoor nodig?
  als het allemaal wat omslachtig is, is het dan mogelijk om het media centre tussen de receiver en TV te zetten (met behoud van de HD uitzendingen) en in ieder geval dus bij aanwezigheid op te nemen (maak me zorgen over de synchronisatie van de kanalen)?
  Of moet ik gewoon wachten tot de Humax er is.....

  Dank

  Bert
   
 4. Beste Bert,

  Er is maar één kaart die je kunt gebruiken op de markt en dat is de FireDTV-kaart: zie http://www.digitaleverywhere.com/ en http://www.firedtv.nl/cms/index.php. Verder heb je bij deze kaart een Common Acces Module (CAM) nodig. Deze is afhankelijk van je aanbieder, maar aangezien jij Ziggo hebt, heb je een Alphacrypt nodig. Hier gaat je Ziggo-smartcard in. Zie http://www.firedtv.nl/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=4&Itemid=7.

  Dan nog even wat andere opmerkingen:

  -het is in WinMCE niet mogelijk een anologe tuner met een digitale tunerkaart te combineren. Je moet dus kiezen voor volledige overstap naar digitaal of analoog blijven. Let wel, een fireDTV-kaart met CAM kost je al gauw 250 euro. Dubbele digitale tuner zet je dus op 500 euro achterstand...
  -In principe ondersteunt WinMCE géén HDTV. De bij de FireDTV-kaart geleverde viewer ondersteund dit wél. Nu is er een soort add-on verkrijgbaar voor MCE, genaamd TVPack2008. Hiermee zou HDTV wel ondersteund worden. Aangezien Ziggo nog bar weinig van deze zenders heeft, zou ik gewoon wachten op de nieuwe Windows versie die naar alle waarschijnlijkheid wel HDTV zal ondersteunen. Ik lees namelijk weinig positieve reacties over TVPack2008.

  Als je nog vragen hebt dan gooi ze d'ruit, misschien weet ik het antwoord ;-)
   
 5. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Dat is niet correct, ook TechnoTrend DVB(C) ontvangers kun je gebruiken met Windows Media Center.
  Wel geef ik toe dat de ondersteuning voor MCE bij de FireDTV beter/eenvoudiger is.

  Zie mijn handleiding: :)
  TechnoTrend Forum: TechnoTrend DVB-C met XP/Vista MediaCenter gebruiken

  Wanneer er geen smartcard noodzakelijk is (standaard pakket bij CAIW) dan werkt allemaal wat eenvoudiger:
  Tweakers.net: [DVB-C] Digitale kabel TV op de PC - TechnoTrend met CAIW/KBG
   
 6. Ter aanvulling: in Windows 7 schijn je wel analoge kaarten en digitale kaarten tegelijk te kunnen gebruiken. En ook meer dan twee tuners zonder hacks.

  Zie http://www.degroeneknop.nl/forum/index.php/topic,5075.0.html (meteen een tip voor een erg goed forum over Mediacenter)

  Sneak preview deze screenshot:
  [​IMG]

  Zoals je ook ziet ondersteund Windows 7 alleen nog steeds niet native DVB-C. De Floppy DTV werkt dus nog steeds door middel van emulatie van DVB-T. Maar goed: als het werkt, who cares.

  Overigens: HD zenders doen het in Windows 7 kennelijk ook, nog een sneak preview uit diezelfde post:
  [​IMG]

  Kortom: op de volgende Windows wachten of gewoon alvast met de beta aan de gang gaan kan absoluut lonen.

  Heb zelf overigens geen ervaring nog....
   
 7. Heren!

  Dank U voor uw inbreng en de links!
   
 8. Ik gebruik ook Vista Pack 2008. Ik heb nog geen negatieve ervaring hiermee. HD kanalen werken ook. Aangezien ik hier geen abb. op heb werkt bij mij alleen Eurosport HD die in het basispakket zit. Overigens heb ik Eurosport HD werkend gekregen door een .dll file (MSDTVVDEC.DLL) uit de niet-officiele versie van Vista Pack 2008 over de officiele versie heen te schrijven. De niet-officiele versie ondersteunde H.264 kanalen. Dit is er naderhand weer uitgehaald. Door de dll te overschrijven werken de h264 kanalen weer.
   
 9. floppy dtv

  Ik heb zelf een floppydtv. Ik gebruik nl mijn mce op mijn beamer.

  Je moet zelf weten wat je doet, maar mijn ervaring is dat dit een uitstekende oplossing is. als ik het vergelijk met analoge is dit veel beter... vooral als je met een groot scherm werkt.

  Suc6 ermee
   

 10. Ik heb Win7-bèta al wel geprobeerd, maar kreeg e.e.a. niet aan de praat. Er schijnt iets niet goed te zijn met de IEEE-1394-driver. Hier zijn weer work-arounds voor maar die werkten bij mij dus niet met als resultaat dat ik de FloppyDTV niet aan de praat heb gekregen.

  TVPack2008 support wel analoog en digitaal tegelijkertijd, dus dat kan een tussenoplossing zijn.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina