1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Windows Media Center (vista)

Discussie in 'Digitale TV - Irdeto ontvangers' gestart door caution, 10 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Beste lezers,

  Ik heb een vraag ik wil via Windows Media Center TV kijken. Hier voor heb je een TV kaart nodig, tegenwoordig kan je een Analoge / digitale tv-kaart krijgen.

  Nou is mijn vraag als ik een Digitale tv-kaart neem kan ik dan ook digitaal ontvangen zonder deze op mijn Digitale ontvanger aan te sluiten ?

  alvast bedankt voor jullie reacties.:wink:
  [FONT=&quot][/FONT]
   
 2. Let op: er is maar één TV kaart die zowel DVB-C (de standaard voor digitale TV via de kabel die ook Ziggo gebruikt) als Windows Mediacenter ondersteund, en dat is de FloppyDTV (EUR 149,-).
  Alle andere kaarten ondersteunen alleen DVB-T (Digitenne) of S(ateliet) of werken niet onder MCE. Dit geld ook voor alle kaarten die zowel analoog als digitale TV ondersteunen (zoals deze), dat is altijd alleen DVB-T en dus heb je daar voor Ziggo niets aan, dan moet je Digitenne nemen (en dan nog werken alleen de onbeschermde kanalen, dus alleen Ned1,2,3 en lokale omroep).

  Bovendien heb je alleen met een FloppyDTV nog niets aan het digitale signaal van Ziggo, je hebt dan ook nog een Alphacrypt CAM (EUR 100,-) nodig.

  Verder is deze oplossing officiëel door Ziggo niet ondersteund, dus het kan dat deze oplossing in de toekomst plots niet meer werkt.

  Lees voor je een FloppyDTV koppt deze thread eens door zou ik zeggen.

  Mocht je voor een FloppyDTV/Alphacrypt oplossing kiezen heb je geen decoder nodig, je Ziggo smartcard gaat in de Alphacrypt.
  De FloppyDTV heeft een enkele tuner, dus als je tegelijk wilt kijken en opnemen of twee programma's tegelijk wilt opnemen heb je twee FloppyDTVs en twee Alphacrypts nodig.

  Analoog is stukken eenvoudiger en goedkoper, maar uiteraard ook fors mindere kwaliteit.

  Ook tot mijn grote spijt bestaat er geen officieel door Ziggo ondersteunde manier om Mediacenter met digitale TV van Ziggo te laten werken.
   
 3. Bedankt voor je reactie, ik denk dat ik dan toch voor de goedkoope oplossing ga een analoge tv-kaart. Weet jij toevallig een goed werkende TV-kaart die ondersteunt wordt door Windows Media center ?
   
 4. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
 5. Ik heb me altijd idd erg verbaasd over die Ziggo site met HTPC,

  Maar goed, on topic: kijk ook eens op http://degroeneknop.nl

  Een goede analoge tuner zijn de Hauppauge kaarten, hangt er vanaf welke voorkeuren je hebt welke. Let er wel op een MCE versie te nemen.
   
 6. En als je twee tuners via coax op de analoge Hauppage-kaarten aansluit (heb ik met Digitenne gedaan), hoe zit dat dan? Vertaalt de kaarthet signaal dan naar analoge kwaliteit, of behouden we de kwaliteit?
   
 7. Niet aan te raden om meerdere redenen:
  - de kwaliteit is meestal niet om naar huis te schrijven, idd conversie naar analoog
  - het bedienen door de PC van de tuners moet met ingewikkelde IR blasters.
   
 8. Nou, dan moeten we die spullen maar aanschaffen en hopen dat de codering niet wordt veranderd.

  Gedoe.

  :-)
   
 9. Set up FloppyDTV

  Weet iemand welke transponder param ik moet gebruiken voor ontvangst met windows vista in Leidschendam (digitale TV op PC)
   
 10. Windows Media Center met digitale ontvanger

  Ik heb MCE XP, de analoge tuner geeft een waardeloos beeld op een LCD TV. De eenvoudigste manier om digitaal te kijken is alsvolgt:
  Sluit een HUMAX IR-FOX C of een IRHD-5000C aan op de S-video input van de analoge tuner (Hauppauge 150MCE).
  Bij de IR ontvanger van MCE zit een IR extender geleverd, deze plak je op de IR ontvanger van de Humax. Bij het instellen van MCE geef je aan dat je een Set-top Box hebt. Je wordt dan via het instel menu geleidt hoe je de MCE remote insteld zodat ie de kanalen van de Humax tegelijk omschakeld met die van MCE. Je kunt ook de guide van @Home gebruiken, je moet dan kiezen voor de digitale.
  De DVI uitgang van het MCE heb ik aangesloten op een HDMI ingang van de TV.
  Dit geeft echt een heel mooi beeld, het is niet volledig digitaal, maar dat heb je ook niet als je een decoder met de scart aansluit op de TV.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina