1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

verbinding vaak weg

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door marivermeer, 10 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. De storing in denkelijk voorbij kan weer op de diverse sites.
   
 2. Tja, dat heb ik niet zo 1-2-3 voor elkaar, Pc staat op de 1e verdieping, modem begane grond en router op zolder......:schater:.....vorige eigenaar en kabeltjes???
   
 3. :evil:bel ik maar weer eens naar ziggo want gisteravond weer geen internet!
  ik gooi de router eraf en sluit het modem rechtstreeks op de pc aan.
  krijg ik een medewerkster aan de lijn;er zijn geen storingen.
  ik zeg maar ik heb geen internet,zegt zij dan kunt u mij ook niet bellen:x
  ik leg weer uit dat dit al weken duurt en mij lan melding zegt beperkte tot geen verbinding.
  kijkt ze weer ergens en zegt dat komt door uw router en ik zeg die staat er nu niet tussen.
  jawel dat kan ik zien zegt ze dus ik kijk dan maar goed ik zit rechtstreeks op het modem en heb geen internet!
  als ik de router aansluit heb ik dat wel maar valt de verbinding constant uit.
  na ruim een half uur kissebissen word er ineens gezegd er is een blockstoring daar word aan gewerkt,ik zeg ja al ruim een maand.
  praat ze heel langzaam en herhaald mevrouw u luistert niet ik zeg er is een blockstoring en er word aan gewerkt,dat kan 2 dagen duren.
  ik weer ja ik ben niet gek ik zeg dat duurd al ruim een maand:evil:
  kortom er word zogenaamd aan gewerkt en hier knalt dus om de haverklap telefoon en internet eruit.
  ik ben het nu dus echt zat had het gewoon @home gelaten en was van die knopjes afgebleven!:evil:

  ik mail en bel me suf(als ik verbinding heb)maar oplossen ho maar!
   
 4. Ik denk, weet niet zeker ben geen Ziggo persoon ofzo, dat je modem het ip adres van je router op mac adres vasthoudt op het moment dat je je router ertussenuit haalt.

  Dat was bij mij ook het geval en wat ik toen heb gedaan is 15 minuten router uitgezet, nieuw ip adres gekregen en toen weer rechtstreeks in mijn pc geprikt dus misschien dat je dat de volgende keer even kan proberen.

  Storingen zijn een ander verhaal natuurlijk. Zo langzamerhand heb ik ook het idee dat Ziggo zijn netwerk bij een kooi bij een stel wilde apen heeft ingebouwd die maar lukraak aan de draden trekken.
   
 5. Goh laat ik dat nu al hebben sinds de samenvoeging van alle providers..:shock:

  hier is het al weer dagen hommeless:no:

  elke dag weer dezelfde ellende met verbindingen:censored:
   
 6. DNS Problemen zo goed als opgelost

  Ziggo heeft inderdaad enorm te kampen gehad met DNS problemen.
  Deze probleem zijn een kleine maand geleden ontstaan waarbij EURONET ook behoorlijk wat problemen heeft gehad.

  Deze problemen waren aan het begin erg onbekend en bleken te onstaan en weer weg te gaan. Na lang speuren door het NOC in Zwolle is men tot de kern gekomen en heeft men de problemen kunnen achterhalen en oplossen.

  Ik hoor u denken "Oplossen, ik her nog steeds last van!"
  Dat kan, maar dan door uw eigen database op uw pc.

  Uw pc heeft een database met alle bekende adressen weleenswaar door u bezocht en de route welke deze door het hele grote net heeft afgelegd met de Hopjes zoals dat heet. Deze kan nog steeds geinfecteerd zijn of niet juist ingesteld. Deze database moet dus leeg en opnieuw worden aangemaakt. Hoe doet u dat het best. Ik zal ik kort verklaren voor XP

  XP:
  Ga naar START en druk daar op UITVOEREN
  bij uitvoeren typt u in de balk in : "CMD" (zonder haakjes)
  Bij het openen komt er een zwart scherm.
  Type daar achter de regel die er staat het volgende: "ipconfig /flushdns"
  Druk op enter en uw Database is weer schoon. Om het af te maken typen we ook in: "netsh winsock reset" hierbij wordt alles in de standaard waarde gezet
  U krijgt dan ook de melding om opnieuw op te starten. Na de herstart moet uw pc weer goed kunnen omgaan met de aanvragen op het WWW.
   
 7. hortend en stotend Ziggo

  Op dit moment moet ik doen met hortend en stotend Ziggo internet. Mijn diagnose is: Dat de DNS-servers bij Ziggo werken niet goed?. Soms worden de domeinnamen opgepikt, soms niet. Ik ben natuurlijk geen techneut, maar gelukkig lees ik op verschillende fora meer over vermoedelijke DNS-serverproblemen bij Ziggo. (DNS-servers zorgen ervoor dat domeinnamen worden vertaald naar IP-adressen.) Omdat mogelijk de DNS-servers bij Ziggo niet goed werken, heb ik ff wat uitgezocht op de IP's 212.54.40.25 en 212.54.35.25 en het lijk me dat deze 2 IP's in een huis zitten? Oh en hoe gaat het als er totale stroom uitval is? Dan kunnen we niks meer, graag hier wat aan doen? De KabelService Maastricht B.V. heb het soms zo erg druk dat ze het niet meer aankunnen, dan hebben we een wacht-tijd (Time-out) dus alles gaat dan traag te openende de site's. buiten de ziggo IPS servers, de site van ziggo gaat dan wel snel open en de andere site's soms heel erg traag buiten de ziggo IPS servers. U heeft gezocht op IP-adres 212.54.40.25 Hostnaam: dns.tb.iss.as9143.net Naam provider: KabelService Maastricht B.V. U heeft gezocht op IP-adres 212.54.35.25 Hostnaam: dns.zl.iss.as9143.net Naam provider: KabelService Maastricht B.V. eh mijn vraag is waarom heb ziggo maar 2 DNS server's en niet meer als er storingen zijn heren van KabelService Maastricht B.V.?:no:
   
 8. Ziggo heeft weldegelijk meerdere DNS-servers, alleen zitten deze allemaal achter de 2 ip-adressen die je al uitgedeeld krijgt.

  Ik kan me niet anders voorstellen dan dat er noodstroomvoorziening is bij de DNS-servers van Ziggo, dus moeten deze het ook bij stroomuitval doen
   
 9. Hier ook al een dag of drie een aan uit relatie met Ziggo ..
   
 10. Ik denk dat er iets met de capaciteit van de DNS servers loos is. Vooral s'avonds is het namelijk nogal traag. Maar ja kan van alles zijn,
  Maar ze zullen wel virtual DNS servers gebruiken met een balancing/spreading mechanisme. Of er staat iets verkeerd geconfigureerd waardoor uitval van een DNS server niet opvalt en je dus zo nu en dan wordt toegewezen met een DNS request op een DNS server die niet reageert. Echter overdag geen enkel probleem ervaren. Nu kunnen jullie wel blijven roepen dat het niet aan de DNS servers kan liggen maar blijkbaar is er wel iets mis. :no:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina