1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Nieuwe software-versie 1.0.4.1

Discussie in 'Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)' gestart door MauriceW, 9 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. De voornaamste problemen die met de firmware update opgelost zijn:
  Lipsinc probleem met opnames en timeshift.
  Tekstuele aanpassingen overall.
  Datum, tijdsaanduiding en iconen VOD aangepast.
  EPG filter aangepast.
  Vastlopen bij radio-opname aangepast.
  Geen flikkerend beeld meer bij live tv pauzeren.
  Bij het verwijderen uit de opnamebibliotheek wordt het percentage bijgewerkt.
   
 2. Kitaro, dank.

  Maar dus niets aan de HDMI handshake gewijzigd? Is het dan puur toeval dat ik sinds de FW update geen enkele HDMI handshake problemen meer heb gehad, waar ik ze daarvoor om de haverklap had?

  Anyway, hoe het ook komt, de Cisco wekt bij mij thuis de afgelopen week aanzienlijk minder irritaties door het weergeven van groene schermen of alleen ruis vanwege handshake issues.
   
 3. Kitaro,

  Mooi dat de lijst met wijzigingen bekend is, maar ik vind het een beetje tegenvallen voor 3 maanden wachten.

  Wordt er nog iets gedaan met de andere punten die in mijn eerste post staan? Ik begrijp dat niet alles even hoge prioriteit heeft, maar ik hoop dat er wel snel meer verbeteringen volgen en dat we niet weer 3 maanden moeten wachten op de volgende update.
   
 4. Er wordt constant gewerkt aan verbeteringen. Een volgende update is nog niet bekend.
   
 5. Die 2 opnames tegelijkertijd zal je voorlopig ook niet kunnen. Dit ligt namelijk aan de OpenTV middleware die gebruikt is in deze ontvanger. OpenTV ondersteund 2 opnames tegelijk nog niet. Dit zal pas over een aantal maanden beschikbaar komen. In ieder geval voor de klanten van een andere grote kabel provider in Nederland. En of deze provider deze OpenTV ontwikkeling exclusief heeft ingekocht en of Ziggo deze module ook gaat kopen is mij nog niet bekend.
   
 6. Dus die interactieve TV die ik toch niet gebruik is de reden dat ik geen twee opnames tegelijk kan doen? Yeez. Als ik dat had geweten....

  Is zeker geen optie om voor de Cisco een firmware zonder OpenTV beschikbaar te stellen :wink:
   
 7. Het zal vast wel een technische achtergrond hebben. Je verwacht alleen wel dat als je iets met een aparaat 2 jaar geleden kon (opnemen van 2 kanalen tegelijkertijd) dat je dat nu ook nog steeds kunt. Het feit dat er een ander soort functionaliteit wordt toegevoegd mag in mijn ogen niet ten kosten gaan van deze basale functionaliteit. Ben benieuwd in hoeverre Ziggo jou verhaal kan en wil bevestigen....
   
 8. Helemaal eens. Je verwacht dat een apparaat met twee (zelfs 3 begrijp ik) tuners twee opnames tegelijk kan.

  En de functionaliteit twee opnames tegelijk is voor veel mensen veel belangrijker dan interactieve TV. Dus als Ziggo ooit iets van interactieve TV wil maken zullen ze hier iets aan moeten doen omdat anders niemand OpenTV decoders koopt.

  Begin nu nml zelf wat mixed feelings over de Cisco te krijgen. Had ik kennelijk toch moeten wachten op een niet-interactieve TV versie van een HD PVR.

  Weet nml bijna zeker dat de overgrote meerderheid de Cisco heeft gekocht omdat het de enige HD PVR is, niet vanwege interactieve TV die de meesten niet gebruiken en bovendien veel te duur vinden.
   
 9. Het tegenstrijdige is, dat het apparaat feitelijk wel twee programma's tegelijk kan opnemen: als je een kanaal aan het opnemen bent en een ander kanaal aan het kijken, kun je dit laatste kanaal gewoon pauzeren e.d. Oftewel, dit kanaal wordt ook gewoon op de hard disk weggeschreven naar de "Live TV" buffer.

  Ik zou me nog voor kunnen stellen dat om technische redenen de Live TV buffer optie wordt uitgeschakeld als je al twee kanalen aan het opnemen bent, maar dat zou al een stuk beter zijn dan de situatie nu.
   
 10. Update ok

  Wel apart dat zo'n update 'stiekem' wordt doorgevoerd. Maar goed, gelukkig geen problemen ondervonden.

  Wat betreft het niet tegelijk kunnen opnemen van 2 kanalen. Ik denk dat ze het gewoon lastig vinden om het zappen e.d. tegen te houden als beide tuners bezet zijn. Dan kun je alleen nog maar 1 van de 2 kanalen kijken die aan het opnemen zijn of een reeds opgenomen programma.

  Maar goed ik hoop wel dat het gefixed wordt!
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina