1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Modem afkoppelen tijdens vakantie

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door menno47, 8 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Is het verstandig om ook je kabelmodem (inlc telefonie) af te koppelen van kabel en netvoeding tijdens je vakantie dit vanwege onweer ? Ik zit in het @Home gebied en tijdens mijn vakantie wordt ook de boel overgezet naar Ziggo. Kan er dan wat mis gaan als het modem is afgekoppeld ?
   
 2. Ik snap waarom je dat zou doen...? Als je de splitter laat zitten, dat NTU kastje of zo, komt daar de overspanning wel in in plaats van de modem. In mijn ogen schiet je er niets mee op en mocht het er teveel spanning op komen te staan, heb je toch zo een nieuwe? In mijn ogen een onnodige actie.
   
 3. Ik wil alles afkoppelen, dus de coax los vanaf het AOP en de stroom van modem en antenneversterker af ! Maar wat gebeurt er tijdens de verhuizing van @Home naar Ziggo als je bent afgekoppeld ?
   
 4. Het kan geen kwaad om alles af te koppelen.
  De migratie van @Home naar Ziggo is enkel administratief. Wanneer u terug komt van vakantie zal het modem direct weer online komen.
   
 5. Bedankt !
   
 6. Wat is dit voor rare gedachte....

  Wanneer er sprake is van ernstige onweer alles loskoppen...
  de NTU laat alle overspanning gewoon door naar je modem, het is geen overspanningsbeveiliging!!!! Het kan zelfs zo zijn dat het EMP spanning van je COAX kabel overslaat naar het UTP deel van je modem... Of te wel rechtstreeks je pc/router in..... Mijn advies, wanneer de onweer minder dan 2 tellen bij je weg is alles loskoppelen ( 2x 1 sec * 360M/sec is 720Meter van je huis..... )
   
 7. Het is meestal ook de UTP poort van het modem die het het eerste begeeft bij onweer, gevolgd door het gehele modem. De signaalverdeler (ETU/NTU/watdanook) is dus inderdaad geen overspannigsbeveiliging.
   
 8. Bovendien; Wanneer je de coaxkabel voor je ETU uit de coaxkabeldoos haalt (ISRA punt) is je TV ook nog eens beveiligt tegen inslag via het kabelnet. Trouwens, hoe dan ook..... je moet natuurlijk aan de spanningskant ook maatregelen treffen.... alleen je COAX kabel er uit trekken is nooit voldoende tegen overspanning dmv bliksuminslag... ook de voedingstekkers er uit halen! (tv, modem, router, digitale kabelontvanger....) vanzelf sprekend eigenlijk voor alle apparaten.....
   
 9. Het is altijd verstandig om bij onweer de boel los te koppelen. Ookal slaat de bliksem een blok verderop in, kan er bij jou ook schade ontstaan........ ik ben heel eerlijk ik trek alleen de boel eruit als het hevig onweert. Maar het is verstandig om dit altijd te doen........ voorkomen is beter dan genezen..........
   
 10. Wanneer binnen 2 tellen na de flits de klap komt, raak ik niets meer aan, dan ben je al te laat als het in zou slaan en het is nog levensgevaarlijk ook. (doet op zijn minst heel erg zeer 8-)) Dus als je op safe wil spelen, ruim op tijd alles er uit trekken.

   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina