1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

meerdere TV's in huis

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Hans28, 5 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Na een (veel te) lange periode met frustrerend slechte analoge Utrecht-Casema ontvangst op 4 TV's (1 woonkamer, 3 slaapkamers) stap ook ik eindelijk het digitale TV tijdperk in. In een poging om van het analoge signaal nog iets te maken heb ik jaren geleden in de meterkast eerst op de coax-kabel een (goedkope) antenneversterker (Elro 5628) geïnstalleerd, vervolgens het signaal gesplit (met een 3 weg splitter merk Wisi DMDM03, 3 x 5,7 db) en op één van deze uitgangen het signaal nogmaals 3x gesplit met een Zehnder BM168-00 (3x6bd). Daarna gaat elke coax kabel zo'n 10 meter de woning in. Ik heb een tijd geleden gecheckt of de oorzaak van de slechte analoge ontvangst soms lag aan de lange coax-weg en/of de splitters/versterker. Bleek niet zo te zijn want de TV gaf direct bij de "Aansluiting" (waar de kabel het huis binnenkomt) al een beroerde kwaliteit. Ik heb eea maar zo gelaten wegens de overstap naar digitaal.

  Affijn, we willen nu digitaal Casem Z1 gaan kijken in de woonkamer (full HD Panasonic met een HUMAX IVPR-9200c), gewoon digitaal (eenvoudige Salora met een eenvoudige Samsung DCB-B270R) in de ouderslaapkamer en 2x analoog in de kinderslaapkamers (TV's uit prehistorie). De Salora is al aangeschaft en - jawel - de 22 inch geeft een nog beroerder beeld dan de oude CRT die er eerst stond, zoals verwacht.

  Ik heb nu een eerste vraag ivm de versterker en splitters. Denken jullie dat de twee digitale receivers 'zonder problemen' hun werk zullen doen? Of adviseren jullie eerst een hoogwaardigere versterker/splitter (bv van Hirschmann) te plaatsen? Of moet ik gewoon maar zien hoe de weergave op de (H)D TV's wordt?

  Daarnaast een tweede vraag over wat te bestellen bij Ziggo als we Z1 willen gaan kijken. Ivm de vele negatieve berichten over lange levertijden en de uitermate slechte informatievoorziening op de Ziggo site overweeg ik de receivers gewoon te kopen bij BCC of MM. Wat heb ik dan nog meer nodig? Twee startpakketten? Of één startpakket (wat zit daar eigenlijk in?) en een aparte smartcard? Ik heb het gevoel als je snel door je geld heen wilt, je gewoon bij Ziggo.nl moet bestellen. Of denken jullie daar anders over?

  Graag advies
  groet en alvast bedankt
  Hans
   
 2. Stelregel is dat als de ontvangst analoog niet al te best is, dat je digitaal dan ook in de problemen komt. Dit manifesteert zich dan niet als ruis, maar als blokjes in je beeld, met soms zelfs even helemaal wegvallend beeld. Als je wat verder in dit forum leest zul je zien dat er veel mensen worstelen met ontvangstproblemen, vooral als er externe storing in de buurt is (digitenne zenders, etc). Ik zou als ik jou was beginnen met controleren of het signaal dat je binnenkrijgt (in de meterkast of waar dan ook) nog wel storingsvrij is, en daarna de distributie door je huis goed onder de loep te nemen. Goed afgeschermd kabel- en connector-materiaal is daarbij wellicht nog belangrijker dan een goede distributieversterker.

  Je hebt twee zogenaamde "startpakketten" nodig (da's niets meer dan een kartonnen doosje met wat boekjes en een smartcard :) ), omdat je 2 smartcards nodig hebt. Dit kost je (geloof ik) eenmalig iets van 30 Euro per kaart. Als je verder geen extra pakketten neemt, betaal je per maand verder niets voor die kaarten. Zodra je extra pakketten wilt op een kaart, zul je dubbel moeten betalen als je de pakketten op beide kaarten wilt hebben. Zie bijvoorbeeld deze thread: http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=12830

  Hopelijk helpt dit je verder.
   
 3. Dank je voor je reactie. Heb gisteren het hele spul gehaald en geïnstalleerd. Aanvankelijk wat "blokjes" (de Humax decoder gaf aan een signaalsterkte aan van 51% en een kwaliteit van 90%) maar ik heb het knopje op de Elro versterker in de meterkast iets teruggedraaid, waardoor ik nu op 100% kwaliteit van het signaal zit: zonder blokjes op het scherm.

  Wat een verschil met analoog.. Geweldig :-P
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina