1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Nieuw IP adres, geen e-mail meer via "eigen mailserver"

Discussie in 'Internet - Email' gestart door irix, 5 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Oude Multikabelklanten hadden de mogelijkheid om een eigen mailserver te draaien.
  Helaas kan ik zelf al niets meer aanpassen na de migratie naar Ziggo, maargoed.

  Vandaag lag mijn internet er voor de 3e keer binnen 2 weken uit. Na het resetten van het modem kreeg ik opeens een nieuw IP adres. Dit was natuurlijk behoorlijk balen omdat ik nu bijna 70 sites die ik host kan aanpassen naar het nieuwe IP adres.
  Na dit allemaal gedaan te hebben heb ik nu, zo'n 10 uur later, nog steeds geen enkele e-mail binnen. Conclusie: Eigen mailserver stuurt de mails niet door naar mijn NIEUWE IP adres, wellicht wel naar het oude?

  Wordt dit automatisch aangepast of moet er wat mee gebeuren van Ziggo uit?
   
 2. Ik neem aan dat je een mx-record in een dns hebt staan. dyndns.org oid. Die moet verwijzen naar het nieuwe ip-adres. Dan gaat de rest vanzelf. (Kan even duren voordat de MK-servers 't nieuwe adres opgepikt hebben, ik weet niet hoelang, waarschijnlijk niet meer dan een dag, mogelijk binnen een uurtje of 4).
   
 3. Ik heb de DNS zonefiles elders staan en uiteraard verwijzen de records naar mijn nieuwe IP, de sites doen het ook allemaal, alleen de mail niet en ik kan daar niets aan veranderen want de mx records verwijzen naar de servers van Multikabel.
   
 4. Je hebt gelijk. Ik zit 't verhaal net ff voor m'n eigen situatie te bekijken en inderdaad maar 1 mx: mx.multikabel.nl
  Toch is mij ip ook wel 'ns gewijzigd. En ik krijg nog steeds meel binnen... Misschien moeten de servers van mk de verandering nog door krijgen. Ik weet niet of ze netje met de ttl omgaan (en wat die is) of een standaard cache waarde gebruiken. (Van 1 dag oid).
   
 5. Dan wacht ik het gewoon nog even af.
  Wel vervelend opeens een nieuw IP maar aan de andere kant wel handig, de vorige server is ooit gehackt geweest en stond daarna meteen met het IP op een spam blacklist, daar ben ik nu wel van af :P
   
 6. Elk nadeel heb z'n voordeel :mrgreen:
   
 7. Hi!

  Dit gebeurd automatisch, en is ook al aangepast. Twee maal per dag.

  Bye,
  Raymond.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina