1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Gemeente Muiden: Vaarwel Ziggo, welkom UPC?

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door Cyzor!, 5 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze week viel een brief van UPC bij ons op de mat met daarin het volgende: "Vorige week heeft u een brief gekregen over de overgang van het kabelnetwerk van Ziggo naar UPC op 1 oktober aanstaande. Vanaf die datum kunt u niet alleen kabeltelevisie kijken via UPC, u kunt dan ook kiezen voor supersnel internet of bellen via de kabel."

  Ik viel bijna om toen ik dit las, wij hadden volgens mij nog nooit een brief ontvangen en IK WIL NIET NAAR UPC!

  Wij kijken nu digitale kabel van Ziggo met een Loewe TV met ingebouwde DVB-C HD-tuner. Door de AlphaCrypt CAM kunnen wij gewoon alle zenders ontvangen waar we voor betalen. Met een overgang naar UPC is deze hele setup ineens waardeloos geworden. UPC geeft misschien het standaardpakket unencrypted door maar daar blijft het dan ook bij. Moet ik nu een decoder gaan huren, wat ik de puurste vorm van oplichting vind, om nog HD te kijken? Daarnaast wordt iedereen goed genaaid, de mensen die het helemaal officieel doen en een HD decoder of PVR van een paar honderd euro hebben gekocht hebben ineens een waardeloos kastje in huis. Ik hoop dat dit een slechte 1 october grap is maar ik vrees het ergste er waren namelijk monteurs druk aan het werk in die kastjes langs de weg.

  De gemeente Muiden (net als Laren) waren volgens mij wel outliers in het Ziggo gebied maar om ons nu zo te dumpen gaan wel erg ver. Dit kan toch niet zomaar, wie beslist dit? Ziggo en UPC, de gemeente? Hebben wij hier als burgers nog iets over te vertellen?

  Het enige lichtpuntje dat ik kan zien is eventueel internet via de Kabel. Ziggo bied dat niet in Muiden aan en ADSL komt hier in Muiderberg door de afstand tot aan de telefooncentrale niet ver boven de 3 Mbit/s uit.

  Ik denk dat ik deze post ook op GoT plaats.

  [​IMG]
   
 2. Hmm, dit pleit weer eens voor overheidsingrijpen die uniforme standaarden bij de kabelaars afdwingt zoals in de VS. Dat provider eigen laagje bovenop de DVB-C standaard wordt erg irritant, zeker als straks de kabel opengaat.

  Ben benieuwd wat de Opta daar mee gaat doen. Van concurrentie op de kabel wat zij wensen komt natuurljk niets terecht als je gekochte apparatuur meteen waardeloos is als je overstapt naar een andere kabelaar.

  Overigens zijn bij UPC alle kanalen inmiddels gecodeerd. Met de DVB-C tuner in je Loewe kun je nu dus bij UPC helemaal niets meer ontvangen en zul je echt aan de decoder moeten.

  Verder lijkt het erop dat ook bij Ziggo de Alphacrypts op termijn niet meer zullen werken.
   
 3. Dat van die Loewe tuner had ik helaas al begrepen, lekker zo een investering van een paar duizend euro waar je ineens veel minder mee kan dat voorheen.

  Ik heb btw ook een draadje op GoT geopend: http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1310967
   
 4. Ze versterken hun posities!

  Ja wij kregen de brief gisteren.
  Wat een schande. Half jaar geleden digitaal gegaan. Kastje gekocht via Multikabel.Nu kan het kastje weg en moet ik een nieuwe kopen?
  Buiten dat worden de kosten per maand ook hoger.
  16, 37 p/m en dan heb je nog maar analoge TV. Bij digitaal komt er nog eens €4 bij per maand.
  Dit kan toch niet zomaar. Wie denken ze wel niet dat ze zijn?
  Heb in ieder geval Ziggo een klacht gestuurd en geeist dat hun alle extra kosten betalen.

  Deze deal met UPC is niet in 6 maanden beklonken.
  Ze zullen wel een deal hebben dat de winst die UPC maakt met de kastjes Ziggo er ook van meeprofiteerd.
  Ja we krijgen 39,95 terug voor onkosten! Bij lange na niet genoeg!

  Wat zouden we eraan kunnen doen!

  Groet
   
 5. Ooit was er door de kabelbedrijven de slogan "Lastig als je niets te kiezen hebt". Helaas geldt dit nog steeds, en juist voor de kabel, je kunt alleen kiezen uit kabel of geen kabel....
   
 6. Wat gebeurd er als je UPC domweg niet machtigd? Je hebt toch een contract met Ziggo en dat is de club die gewoon een leveringsverplichtig heeft die niet zo maar stopt wanneer UPC hun netwerk overneemt. Daarnaast heb je medio 2009 vrije keuze tussen UPC en Ziggo (als alles zo gaat als de OPTA wil). Dus deze move is erg voorbarig van UPC en ik vraag met af of dit niet een half jaar later had gekund, zodat iedereen die bij Ziggo zit daar ook kan blijven.

  De compensatie welke is aangeboden is zeer minimaal en deze zou ik dan ook afwijzen met een duidelijke onderbouwing van al je investeringen en het duurdere abo bij UPC waar je niet op zit te wachten. Wellicht is het juridisch zelfs haalbaar dat Ziggo een leveringsverplichting houdt aan de klanten die domweg niet opzeggen. Ziggo kan naar mijn mening niet eenzijdig het contract opzeggen omdat UPC hun netwerk koopt, dat is geen ligitieme reden. Ziggo had wellicht helemaal niet kunnen/mogen verkopen omdat men een verplichting heeft tot leveren aan zijn klanten.

  Zo lang je volgens mij betaald aan Ziggo zijn ze verplicht tot leveren van hun producten. Ziggo kan daar niet eenzijdig onderuit, net zo min dat jij niet onder je betaling uit mag.

  Grote vraag is of dit juridisch allemaal mag. Bovendien betaal je nu een half jaar lang veel meer kosten om daarna weer over te kunnen stappen op Ziggo???

  Alles komt me nogal ondoordacht over aan de kant van Ziggo...
   
 7. Geloof me: Ziggo zal echt hier wel een advocaat naar hebben laten kijken.

  Er zal ongetwijfeld ergens in de leveringsvoorwaarden staan dat Ziggo ten allen tijde eenzijdig kan opzeggen, niet hoeven te leveren in geval van overmacht en/of overname netwerk. De juridische kaart spelen lijkt me niet echt een haalbare optie. UPC niet machtigen ook niet, dan heb je domweg geen TV (of je moet natuurlijk naar Digitenne of Canal Digotaal willen).

  De 'vanaf 1 januari kun je kiezen' optie ook niet, want dat is nog lang niet zeker. Zie het persoonlijk nog niet op 1 januari gebeuren, daar zullen nog wel de nodige rechtszaken aan vooraf gaan. Denk zelf dat 1 jan 2010 reëler is.

  Verder helemaal eens dat klantbehandeling en communicatie van Ziggo hier bepaald niet de schoonheidsprijs verdient.
   
 8. Helemaal eens. Hoe dan ook zitten deze mensen een jaar lang onvrijwillig met UPC opgescheept. Waarom verkoopt Ziggo eigenlijk in dit geval? Extra opbrengsten genereren om een balans over 2008 nog goed af te sluiten ?
   
 9. was dit wel echt ziggo netwerk of nog in handen van bijvoorbeeld de gemeente die een nieuw contract heeft afgesloten met upc
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina