1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Telefonie portering

Discussie in 'Telefonie - Vast' gestart door kingpin!, 4 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.

 1. Het vage is dat ik begin vorige week een brief had ontvangen waarop stond vermeld 7 november 2009 startdatum... Alleen ik heb nog helemaal niets gehad. Wellicht zal dat te maken hebben dat ik nog niet tijdig weg kan bij tele2.....
   
 2. Dat heeft daar volgens mij weinig mee te maken. De nummerportering gaat sowieso pas lopen als jij het modem activeert. Stel: startdatum is 7 november, maar je activeert het modem 10 november, dan word dan pas het porteerverzoek ingediend bij je oude provider.
   
 3. Bedankt voor je reactie Isis,

  Dus stel ik kan pas bij tele2 weg per 1 januari 2010. Dan is het verstandig om een week daarvoor de modem te activeren of zie ik dat verkeerd.. Want ik ben bang dat ik pas per 1 januari 2010 weg kan ivm maand opzegtermijn.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 11 nov 2009
 4. Ik zou maar een wat ruimere marge hanteren. Het automatisch porteren van telefoonnummers na activatie van het modem gaat dus in veel gevallen niet goed.
  Overigens gaat Ziggo je abo bij je oude telefoonprovider opzeggen na portering van het nummer. Je hoeft het dus niet zelf op te zeggen.
  Ben alleen wel bang dat je straks met dubbele abonnementskosten komt te zitten. Dat zou je dan weer apart moeten gaan declareren bij Ziggo. :no:
   
 5. Je kan je modem al direct activeren zodra je hem binnenkrijgt. Op dat moment wordt het verzoek bij Tele2 ingediend om het nummer over te nemen. Tele2 zal dan aangeven of en wanneer het mogelijk is om het nummer daadwerkelijk over te laten gaan naar Ziggo.

  @reinvrugt: het gaat inderdaad niet altijd goed, maar in verreweg de meeste gevallen gaat het wel goed. Technische storingen kunnen helaas nooit helemaal uitgesloten worden.
   
 6. Een medewerker van de Ziggo helpdesk heeft mij op 7 november verteld dat het in veel gevallen niet goed gaat. Die komen na melding bij de helpdesk op een lijst te staan. Ook ik sta daar inmiddels op. Geen idee hoe lang dat gaat duren.
   
 7. Veel gevallen wil niet zeggen de meeste gevallen. De HD ziet eigenlijk alleen de gevallen die niet goed gaan, omdat die mensen bellen dat de telefoon nog niet werkt. Het gaat inderdaad niet altijd goed, er zijn veel mensen bij wie het misgaat, maar nog steeds gaat het in verreweg de meeste gevallen goed.
  Overigens: de reden dat het de afgelopen paar maanden vaak misging is dat er een storing was waardoor de portering na activatie van het modem niet automatisch ging lopen. Die is inmiddels verholpen.
   
 8. Isis, weet jij misschien hoe lang het handmatig overzetten dan gaat duren. Alle negatieve berichten over Ziggo maakt de mens natuurlijk ook een beetje huiverig. Misschien onterecht, maar wel begrijpelijk.
   
 9. Dus als ik alles goed begrijp, dan zal er pas een verzoek gedaan worden voor portering zodra ik de modem heb geactiveerd. Op dat moment zal er dan ook een opzegging gedaan worden richting tele2. Dan weet ik in iedergeval nu al dat ik per 1 januari 2010 van tele2 compleet af ben, en dat per die datum de portering een feit is. Dan ben ik toch benieuwd of ik dan al ga betalen voor alles in 1 bij ziggo op het moment dat ik mijn modem activeer.... Na 4 keer iemand gesproken te hebben werd mij steeds bevestigd dat ik pas ga betalen zodra de nummer portering rond is........
   
 10. Ik heb werkelijk geen idee. Ik weet niet hoe lang het per klant duurt, maar ga er maar vanuit dat het totaal wel een paar weken kan duren. Door die storing moeten er nogal wat handmatig gedaan worden... Maar ik durf je echt niet te zeggen hoe lang het kan duren.

  @golfje: wat betreft de portering heb je het correct :) Wat betreft die betaling: ik weet het niet zeker, maar volgens mij betaal je aie per de ingangsdatum van je abo. Maar omdat vier mensen je hebben verzekerd dat het niet zo is, begin ik toch te twijfelen. Als je het ├ęcht zeker wil weten zou ik het email (contactformulier) nog eens vragen. Bewaar dat antwoord dan ook, dan heb je bewijs voor het geval het anders gaat dan beloofd ;)
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina