1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding
 2. Verberg deze melding

Telefonie portering

Discussie in 'Telefonie - Vast' gestart door kingpin!, 4 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. overstappen van kpn naar ziggo

  Hallo,
  Even het volgende,ik heb mijn ziggo tv abonnement om gezet naar alles in 1 abonnement,alles wordt geregeld door ziggo,nu is mijn vraag,wanneer wordt het abonnement opgezegd bij kpn,en moet ik dan nog een maand extra betalen voor mijn kpn internet plus bellen .
  Vanmiddag gebeld met Ziggo om pakket te bestellen,daar werd mij gezegd dat,als het pakket bij mij word geïnstalleerd dat ik direct moet gaan betalen voor de geleverde diensten van Ziggo.
  Wordt dan pas mijn KPN abonnement opgezegd?
  Als dat zo is zit ik vervolgens wel nog een maand aan het abonnement van KPN vast,of zie ik dat verkeerd.
  Is er misschien iemand die mij daar een antwoord op kan geven in dit forum
  Groet
  R.v.d.Laan

  Hallo,
  OP 1-5-2009 is bij mij het A in 1 pakket geinstalleerd,er was geen decoder bij,werdt later opgestuurd volgens de monteur,dus nog even afwachten,Telefoon zou over een dag of 10 moeten werken ,ik heb nu nog van KPN,als ik geen kiestoon meer hoor zei de monteur dan even het stekkertje uit de modem van KPN halen en in de Modem van Ziggo
  steken.
  Internet geeft mij voldoening, download volgen speedtest.nl varierend van 9.9 - 10.9,upload zit op 1.39-1.45 dus dat is allemaal wel goed.tv signaal is ook O K.Ik werk met een decoder van Humax 5050C ,nu nog afwachten hoe het gaat met de telefoon,en hoe het zit met het abonnement van KPN wanneer dat door Ziggo is opgezet,weet ik niet ,want ik mocht mij daar niet mee bemoeien dat deed Ziggo allemaal.
  Ik laat het allemaal terzijnertijd nog wel even weten ,tot nu toe dus geen problemen.
  Reind
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 6 mei 2009
 2. Hallo Reind,
  Het klopt,dat Ziggo opzegt bij KPN in geval van nummerbehoud, nadat de modem geactiveerd is.Let wel op dat je een machtiging hebt afgegeven voor nummerbehoud.De portering is geslaagd als de kiestoon op je oude KPN-lijn weg is,sluit dan je telefoon aan op de modem.Meestal is dit binnen 6 werkdagen.Ik raad je aan, nadat dit gebeurd is,alsnog je abonnement bij KPN zelf op te zeggen voor de zekerheid.Het hangt dus eerst van jezelf af,wanneer je de modem activeert en dan hangt het van Ziggo en KPN af,wanneer de portering plaatsvindt.Het kan dus helaas voorkomen,dat je 1 maand of zelfs 2 maanden,als het tegenzit, dubbele lasten hebt.Houd daar dus rekening mee als je een datum afspreekt voor de monteur.

  P.S gemaakte afspraken kan je alleen verzetten op een later tijdstip!!!!
   
 3. Ik zit min of meer met dezelfde situatie.
  Ik heb vandaag Ai1+ besteld. Het installatie pakket kan ik binnen 5-10 dagen verwachten.
  Ik heb aangegeven dat ik mijn nummer wil porteren.

  Nu is het volgende mij niet helemaal duidelijk. Als mijn nummer geporteerd wordt, vervalt dan alleen mijn telefonie deel of (omdat de telefoonlijn geen nummer meer heeft en dus feitelijk niet kan bestaan) zowel mijn internet als telefonie.

  Dit is namelijk voor mij van belang, want als mijn internet verbinding blijft bestaan, zal ik deze toch zelf moeten opzeggen. Aangezien ik niet (te lang) voor extra kosten wil opdraaien zal ik de opzegging (indien noodzakelijk) deze maand nog moeten doen.

  Wie kan mij verder informeren ?
   
 4. overstap van internet plus bellen naar Ziggo ai1+

  Hallo,
  Ik heb vanmiddag ziggo nog weer gebeld,en gevraagt of ik zelf nog iets moest opzeggen,hun antwoord was,ik hoefde niets meer te doen,zij zorgden er voor dat mijn Abonnement Intenet plus bellen van KPN wordt opgezegt.Zoals het er nu voor staat wordt het abonnement op 20 April beeindigt,en komt de monteur op 1 Mei alles aansluiten,hoe het intussen met de tussenligende dagen zit met internet en bellen is mij niet bekend,maar deze periode kan ik nog wel opvangen zonder internet en telefoon.
  Of is er misschien iemand die echt een antwoord heeft op onze vragen.
  In afwachting van een reactie,
  Met vriendelijke groet,
  Reind
   
 5. Als je nummerportering wilt, moet je altijd zelf het internet opzeggen. Ga daar maar van uit, voor de zekerheid. Uitzondering is Internet+Bellen van KPN, dit vervalt in zijn geheel. Telfort internet schijnt ook zo te werken, maar dan nog is de regel altijd: bel meteen voor of na je bestelling met je huidige aanbieder om na te gaan hoe hun contracten werken!

  Ziggomedewerkers hebben lang niet alle informatie over de contracten van andere aanbieders, en kunnen ook niet voor je nakijken wat de exacte voorwaardes van je huidige contract zijn. Controleer dit altijd zelf, zodat je weet wat en wanneer je moet opzeggen.

  De beste werkwijze is als volgt:

  Zoek uit wanneer en hoe je je internet moet opzeggen. Doe dit telefonisch indien mogelijk, zodat je meteen vragen beantwoord kunt krijgen.

  Zodra je dát hebt gedaan, doe je je bestelling bij Ziggo, liefst ook dan telefonisch zodat je het meteen hoort als iets niet mogelijk is. Laat je abonnement daar één of twee weken eerder ingaan dan de opzegdatum van je internet. Zo weet je zekerder dat je niet tussentijds zonder zit.

  Als je nummerportering wenst, geef dit dan aan ook als er niet naar gevraagd wordt. Zorg ervoor dat je de exacte tenaamstelling weet van je telefonie-abonnement zoals het nu bekend is bij je huidige aanbieder! Ziggo neemt dan binnen één tot drie weken na je ingangsdatum van het pakket het nummer over, als alles goed gaat. Als je elke dag probeert of je nog een kiestoon hebt, valt die op gegeven moment weg, en zet je de telefoonstekker over.

  De meest gemaakte fouten mbt overstappen worden gemaakt omdat mensen de voorwaarden van hun contracten niet kennen. Dit kan je dus ondervangen door altijd navraag te doen bij je huidige aanbieder vóór je overstapt.

  Overigens, let op dat je niet onbedoeld ook je telefonie-abonnement opzegt. Als je dat vóór de ingangsdatum van je pakket doet, is de kans groot dat er problemen ontstaan bij het meenemen van het nummer, dit wordt na een tijdje gewoon weer vrijgegeven, en misschien al weer overgenomen door een nieuwe klant.
   
 6. @decibert:

  Duidelijk verhaal.
  En ik ben blij om te lezen dat ik de zaken toch goed heb aangepakt.

  De bestelling bij ziggo loopt en het installatie pakket zal er over 5-10 dagen zijn. Dus 1ste week van april.
  Als alles is aangesloten bij ziggo heb ik dus nog 3 weken een lijn van telfort, die ik waarschijnlijk zelf opzeg per eind april.
  Als ik contact met de helpdesk van telfort heb zal ik goed navragen wat er gebeurt zodra ziggo mijn nummer heeft geporteerd en of opzeggen dan nog noodzakelijk is.

  Ik zal de vorderingen hier posten.
   
 7. Hoe krijg ik mijn abonnementskosten terug van Ziggo ?
  Bij overstap van KPN naar Ziggo, waren ze vergeten om mijn abonnement bij KPN op te zeggen. Vervolgens heb ik 2 maanden dubbel moeten betalen, voordat ik daar achter kwam.
   
 8. Wat voor KPN abonnement? Internet+telefonie? Alleen Interne? Alleen telefonie?
   
 9. telefoon dus
   
 10. Ik lees in een ander topic dat je een nieuw nummer hebt genomen bij Ziggo. In dat geval moet je zelf de opzegging regelen. Dit staat ook duidelijk bij de FAQ voor Telefonie op de producten pagina's.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina