1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Paar vragen over evt overstappen naar Ziggo voor HD

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door francey, 3 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Momenteel kijk ik digitale TV via de schotel - hardstikke mooi, tot ik een 52" Samsung Full-TV kocht en het signaal wat ik via mijn Topfield decoder/HDD naar de TV stuur via scart toch minder mooi blijkt dan mogelijk zou moeten zijn. Daar komt bij dat Film1 via de schotel niet het HD film kanaal beschikbaar stelt, en Ziggo dat wel doorgeeft.

  Mijn dilemma is nu: schotel de deur uit en overstappen op digitale televisie van Ziggo of niet?

  Vandaag eens geprobeerd Ziggo te bellen om wat vragen voor te leggen, maar wegens een "wachttijd van meer dan 30 minuten dus probeer het later nog eens" maar even op zoek gegaan naar een forum...

  Mijn vragen:

  - Uit de FAQ op dit forum heb ik begrepen dat een satelliet tuner niet bruikbaar is voor een digitaal dignaal via de kabel. Maar ik wil zelf bepalen welke tuner ik aanschaf (bv de Humax) en er niet eentje geleverd krijgen van Ziggo. Kan dat? Kan ik een digitaal TV pakket bestellen zonder tuner, maar met smartcard?

  - Ziggo biedt 2 pakketten aan die hetzelfde kosten: "Installatiepakket Digitale Televisie Harddisk Recorder" en "Installatiepakket Interactieve Televisie". Wat is het verschil, krijg je in beide gevallen hetzelfde apparaat geleverd...?

  - Hoe groot is de harddisk van de door Ziggo geleverde Samsung ?

  - Is de Samsung uitgerust met een HDMI aansluiting ?

  - Bestaat er uberhaupt al een HD decoder/tuner met ingebouwde harddisk?

  - Hoe verhoud de kwaliteit van het beeld zich met digitale TV via de schotel? Oftewel, schiet ik er met de niet-HD kanalen iets mee op (upscaling?)

  Hoop vragen, ik hoop dat iemand me wat wijzer kan maken...

  Alvast dank,

  Frank.
   
 2. - Uit de FAQ op dit forum heb ik begrepen dat een satelliet tuner niet bruikbaar is voor een digitaal dignaal via de kabel. Maar ik wil zelf bepalen welke tuner ik aanschaf (bv de Humax) en er niet eentje geleverd krijgen van Ziggo. Kan dat? Kan ik een digitaal TV pakket bestellen zonder tuner, maar met smartcard?

  - Ziggo biedt 2 pakketten aan die hetzelfde kosten: "Installatiepakket Digitale Televisie Harddisk Recorder" en "Installatiepakket Interactieve Televisie". Wat is het verschil, krijg je in beide gevallen hetzelfde apparaat geleverd...?
  Interactieve televisie is iets anders als digitaal, dit had Multikabel niet. Dit had alleen Casema.

  - Hoe groot is de harddisk van de door Ziggo geleverde Samsung ?
  Ziggo levert een HD360, ik weet niet de precieze grootte hiervan, kan je mss het beste even op google opzoeken

  - Is de Samsung uitgerust met een HDMI aansluiting ?
  Ja, al maakt het geen verschil als je HDMI kabel aansluit, je kan ook met een normale scartkabel aansluiten

  - Bestaat er uberhaupt al een HD decoder/tuner met ingebouwde harddisk?
  Ook hiervan ben ik niet op de hoogte, zover ik weet niet.

  - Hoe verhoud de kwaliteit van het beeld zich met digitale TV via de schotel? Oftewel, schiet ik er met de niet-HD kanalen iets mee op (upscaling?)
  Je schiet niks op met de niet HD kanalen
   
 3. interactief is er nog maar net en nog niet overal te ontvangen. hiermee kun je zowel interactive tv ontvangen (tot oktober gratis geloof ik) als hd opneemen de grote van de schijf moet je even opzoeken. de kwaliteit van dtv is bij ziggo beter dan de sataliet vind ik zelf maar er is erg wijnig verschil dus geen factor die van belang is wel stoort de kabel minder dit merk je heel goed als je met erg slecht weer tv kijkt
   
 4. Dank voor de reacties - de meerwaarde in Ziggo zou voor mij zitten in het extra HD kanaal van Film1 en ik hoopte op upscaling van de niet-HD kanalen. De manier waarop "gewone" DVD's geupscaled worden bevalt me goed, ik hoopte dat dat ook zo zou werken met TV signaal...

  Frank.
   
 5. Hoi Frank,

  Je kunt alleen door Ziggo ondersteunde tuners gebruiken. Wat betreft High Definition, daar zijn op het moment drie kabeltuners voor te gebruiken. De Samsung DCB-H360, de Humax IRHD-5000en de Cisco 8455DVB. De Cisco is op het moment alleen verkrijgbaar in het 'oude' Casemagebied en is een soort testcase voor een grootschalige introductie voor de rest van het kabelgebied van Ziggo. Tevens is de Cisco de enige met een harde schijf (PVR) en is voorbereid voor interactieve tv en abonnee tv en een grootschalige introductie zou in oktober dit jaar plaatsvinden. Alle drie de decoders beschikken over HDMI aansluiting. Ook het upscalen van SD tv is absoluut een duidelijke verbetering t.o.v. een scart aansluiting, alleen daarvoor zou ik hem persoonlijk al aanschaffen. Verschillende ervaringen kun je op dit forum teruglezen. High Definition is werkelijk geweldig om te ervaren. Het beeld wordt 'levensechter' door de hogere scherpte en mooiere kleuren. Let wel, de HD kanalen bij Ziggo zijn nog beperkt maar begin volgend jaar begint Nederland 1, 2, en 3 met HD uitzendingen.
   
 6. ____________
   
 7. Nog even een toevoeging hierbij, bij het "Installatiepakket Digitale Televisie Harddisk Recorder" krijg je de Samsung PVR met ingebouwde harddisk maar deze ondersteunt geen HD en bij "Installatiepakket Interactieve Televisie" krijg je de Scientific Atlanta met ingebouwde harddisk, ondersteuning voor HD en VOD (video-on-demand).
   
 8. Dank voor alle reacties - ik ben weer een stuk verder.

  Begrijp ik het goed dat ik voor het gebruik van een twin-tuner (dus 1 kanaal kijken, andere kanaal opnemen) ook het "interactieve televisie pakket" van 4,95 moet nemen? Ik zit niet echt te wachten op Programma Gemist of TV-theek, maar het lijkt de enige optie te zijn om een twin HD tuner met HD opname mogelijkheid te gebruiken...

  Eerder vandaag nog bij twee Media Markten geweest (op Ziggo site wordt daar voor verkoopunten naar verwezen) om de Humax en Samsung eens in het echt te bekijken, maar bij beide werd mij verteld dat HD tuners met harddisken erin helemaal niet bestaan :-)

  Groet,

  Frank>
   
 9. Nee, begrijp je verkeerd. De Cisco werkt uitstekend zonder interactieve TV pakket. Gebruik ik ook niet. Heb ook nog steeds mijn AOP niet vervangen. Kortom: de Cisco werkt prima zonder interactieve TV.
  Als de de Cisco besteld zit daarbij een kaart waarop je aangeeft welke pakketten je wilt. Gewoon Programma gemist en TV Theek dan niet aankruisen.

  En wat die MM betreft: een HD PVR voor Ziggo die ze bij MM mogen verkopen bestaat idd niet :wink: De Cisco wordt alleen online aangeboden, maar MM verkoopt vast liever zelf een decoder dan je daar naartoe te verwijzen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina