1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

nieuwe ziggo decoders ipv alpacrypt eind van dit jaar

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door riemel, 2 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Als dit gaat gebeuren, dan stap ik van ziggo af.

  Dan ga ik gewoon voor satelliet want ik laat niet met me sollen.

  Satelliet en dreambox dus.

  dan kan ik mijn net gekochte alphacrypt blijven gebruiken.
   
 2. Wil niet vervelend doen, maar meen ergens gelezen te hebben dat ook Canal Digitaal CI+ aan het onderzoeken is.

  Niet zo gek, want als de contentproviders HDCP bij UPC eisen (Ziggo had dat al) en CI+ bij Ziggo (bij UPC zijn alternatieve decoders sowieso al niet mogelijkl) zal dat bij CD niet anders gaan zijn. Of CD moet er voor kiezen om niet de 'premium content' an te bieden.

  Vrees dat dit een ontwikkeling is waar legaal weinig aan te doen is. Illegaal ongetwijfeld wel (alles is te kraken), maar daar zullen de meesten niet aan willen beginnen.
   
 3. Zal wel meevallen, denk ik. Een dreambox gebruikt geen alphacrypt en is afhankelijk van softcam's. Alles is te kraken (oeps, illegaal) en dat van ziggo/cds ook. Als je wel afhankelijk van alphacrypt bent, vwb ziggo, zou je wel een probleem kunnen krijgen in de toekomst...

  Gert.
   
 4. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Het zou natuurlijk wel een een rare situatie zijn als de mensen die keurig voor de (Irdeto) licenties betalen via alphacrypt dan geen beeld meer hebben en de (onofficiƫle)softcam gebruikers wel. :lol:
   
 5. Nee, de keurige gebruikers hebben uiteraard "gecertificeerde" ontvangers en de diehards (afwijkers van de standaard) moeten het hebben van modificatie's van hun alphacrypt... Ik als dreambox gebruiker blijf afhankelijk van de ontwikkelingen vwb de softcam, in mijn geval ccCam. En ik geef de alphacrypt gebruikers geen schijn van kans :-(

  Gert.
   
 6. Tja, dat zij ik ook al :wink: Maar voor veel mensen kan dat een stap te ver zijn. Zo denk ik dat de leverancier van Dreambox wel twee keer gaat nadenken om een product te verkopen wat echt wettelijk illegaal is, dus de verkrijgbaarheid voor de niet superhacker zal stukken lastiger worden.
  Daarnaast, als het illegaal is ipv alleen niet officieel ondersteund kan het ook een stuk actiever door de aanbieder van TV bestreden worden.
   
 7. Even mijn persoonlijke gedachtegang hierover:

  De mensen die wisten wat ze kochten zijn zelf een risico aangegaan door een apparaat aan te schaffen welke niet ondersteund werd, met dus alle risico's vandien.

  Wat ik veel erger vind zijn de mensen die er geen verstand van hebben, en dus geen idee hebben dat het niet ondersteund werd.
  Die mensen zijn in mijn beleving de werkelijke slachtoffers van dit soort wijzigingen!
   
 8. Behalve dan dat je dat niet Ziggo kan verwijten maar alleen de verkopers in winkels die de Alphacrypt aan onwetende klanten verkocht hebben als werkend met Ziggo zonder er bij te vertellen dat het niet officieel gesupport werd.
   
 9. Heb je gelijk in, de verkopers hebben dat dan veroorzaakt, en inderdaad niet Ziggo...
   
 10. Hoi allen,

  Ik ben van plan een HTPC te gaan bouwen als ik straks mijn nieuwbouw huis ga betrekken. Ik heb wat rond gekeken omdat ik graag met deze HTPC ook televisie programma's op wil gaan nemen. Uiteraard, hoe beter de kwaliteit hoe meer tevreden ik ben, dus ik kwam uit op FireDTV. Dit samen met een CI en een CAM zou het dus mogelijk moeten maken om digitale televisie op te nemen. Echter totdat CI+ geintroduceerd wordt heb ik begrepen.

  Nu wilde ik het eigenlijk over iets heel anders hebben, en dit is puur speculatie, maar ik ben benieuwd hoe jullie hier over zouden denken. Eerst wat achtergrond.

  Zover ik begrijp heb je de content providers, dit zijn de mensen die de kabelaars met programma's en films voorzien. Zij willen maar al te graag dat hun spullen niet gecopieerd worden, immet, een copy is een gemiste inkomst in hun ogen. Zij willen er dus alles aan doen om hun spullen niet copieerbaar te maken. Zie daar, CI+. Met CI+ kan de kabelaar een extra bit/parameter aan een programma/film meegeven, en de CI+ gecertificeerde apparatuur leest deze bit, en blokkeerd dan de opname functie. Dus is het niet mogelijk om een copy te maken.

  Ziggo gaat naar aanleiding van geruchten tegen het eind van dit jaar over naar CI+, waarschijnlijk onder druk van de content providers. Hierbij staan dus alle CI mensen in de kou, omdat hun apparatuur niet meer zal werken.

  Echter nu komt mijn speculatie. (ja het duurt ff)
  Ziggo sluit CI af, en zorgt dat iedereen wel via CI+ kan kijken. Maar nu hebben ze ook gezegd dat huishoudens gratis meerdere CAM's mogen gaan gebruiken op 1 abonnement. Dit zou voor gebruikers betekenen dat ze een CI+ enablede harddisk recorder kunnen kopen en deze dus zonder extra abbonnements kosten kunnen gaan gebruiken. En volgens mij is deze opzet speciaal gemaakt om daarna zonder al te veel gezeik de analoge uitzendingen te kunnen staken. :shock: Ze geven immers elke gebruiker de kans om kosteloos opname apparatuur te gebruiken, zoals nu bij analoog het geval is. Maar ondertussen kan niemand meer zomaar alles opnemen door CI+. Dit is exact wat content providers willen zien, en ze zullen er vast veel geld voor over hebben om dit bij ziggo voor elkaar te krijgen.

  Ziedaar, pure speculatie, en misschien wel klink klare onzin. Graag wat inzicht van jullie over de grote gaten die ongetwijfeld in dit verhaal voorkomen. Het zou in ieder geval altijd nog een goed (fictief) boek maken denk ik.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina