1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

nieuwe ziggo decoders ipv alpacrypt eind van dit jaar

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door riemel, 2 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb het hele forum zo'n beetje gehad mbt alphacrypt cam HDTV etcetera, heb zelf een sony V4210 en dacht even een alphacrypt aan te schaffen bij de mediamarkt.
  De verkoper wist mij vervolgens te melden dat ik beter even kon wachten omdat ze geinformeerd waren door ziggo dat ze aan het eind van het jaar een nieuwe codering gaan invoeren. waardoor je dus weer een ander "soort" alphacrypt moet aanschaffen.

  mijn vraag is dus, klopt dit verhaal of had ik gewoon een alphacrypt mee moeten nemen. Hij wist me ook nog te vertellen dat de nieuwe codering op mijn tv gewoon zou werken ism dat ander soort kaartje.
   
 2. Sowieso ondersteund Ziggo geen Alphacrypt. Gek genoeg denken mensen rechten te hebben die ze domweg niet hebben. Ziggo geeft overal duidelijk aan welke decoders ondersteund worden. Een Alphacrypt vorm behoort (in principe) niet tot de opties. Sommige vormen werken toevallig wel, maar Ziggo garandeert dan niets.

  Verder is Ziggo bezig de Europese standaard CI+ te gaan ondersteunen. Zo goed als alle nieuwe televisies ondersteunen CI+ waardoor een decoder niet meer nodig is.
   
 3. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Beetje simpel gedacht natuurlijk he.
  En wat als je nu in ook in digitale (HD) kwaliteit wilt opnemen?
   
 4. Het lijkt mij, als Ziggo een beetje klantvriendelijk wil over komen, dat ze gewoon de CI-slot's moeten gaan ondersteunen. Tegenwoordig zit in beetje elke betere LCD tv een CI-slot, dus waarom niet gewoon ondersteunen? Alle LCD fabriekanten bouwen toch niet voor niks een CI-slot in de tv?
   
 5. Eh, wat ik begrepen heb van oa Anoniem hier op het forum is dat TVs nu nog geen CI+ kunnen ondersteunen omdat keys hardcoded zijn en keys nog niet uitgegeven zijn.
  Kortom: neem dat alle nieuwe TVs ondersteunen CI+ met de nodige bakken zout.

  Enige manier om zeker te weten dat je iets koopt wat de nieuwe standaard ondersteund is een officiële Ziggo decoder of wachten totna Ziggo CI+ heeft ingevoerd en kijken wat dan compatibel is.
   
 6. Ik denk dat de topic starter de gemiddelde MM medewerker te pakken heeft gehad.
  Zo eentje die totaal geen verstand heeft van wat hij nu eigenlijk verkoopt.

  Ziggo zal naar mijn idee niet het codeerings syteem veranderen. Als ze dit doen dienen ze alle gecertificeerde decoders die nu in gebruik zijn bij de abonees te vervangen. De gecertificeerde decoders zijn nl. allemaal Irdeto2.
  Wat Ziggo wel gaat doen, naar verluid want voor het "publiek" is er nog geen officiëel bericht geweest anders dan via oa digitalekabeltelevisie.nl, is een CAM voor CI+ introduceren.
  De huidige generatie tv's met ingebouwde DVB-C tuner (op enkele door Ziggo gecertificeerde na) beschikken over een CI slot. Zoals al opgemerkt is het CI+ systeem nog niet op de markt beschikbaar.

  Zodra er dus tv's uitgaan komen met een CI+ slot zou je naar verwachten een door Ziggo gecertificeerde CAM hiervoor kunnen aanschaffen en van je ingebouwde tuner gebruik kunnen maken.
  Jouw huidige Sony heeft een CI slot en kan dus niet / of beperkt gebruik gaan maken van deze nieuwe CAM. Ik zeg niet / bepertk omdat de backward compatibileit nog onbekend is, en tevens het onzeker is of niet alle zenders "beveiligd" gaan worden tegen het "omzeilen" van het CI+ slot.

  Mocht je ook je tv bij de MM gekocht hebben dan hadden ze juist toen je moeten waarschuwen dat de dvb-c tuner niet zomaar werkt en dat er een theoretische / technische kans bestaat dat deze "tegengewerkt" zou kunnen gaan worden.
   
 7. Dus wat MM medewerker mij heeft vertelt gaat dus over de CI+ codering? En die wordt dus einde van het jaar ingevoerd? Ik vroeg namelijk nog of iedereen dan een ander kastje van ziggo krijgt, waarop hij antwoordde: nee, die moet iedereen dan kopen.
  Ook nog een vraagje over mijn tv, een sony V4210, want ik lees hier dat huidige tv's geen CI+ ondersteunen maar ik heb de mijne 2 weken, geldt dat ook voor deze nieuwste tv's?

  @ziggofan: jammer van je eerste 2 regels die totaal niet relevant zijn.
   
 8. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Zover is het dus nog helemaal niet.
  De eerste functionele ontvanger/TV met CI+ moet nog geintroduceerd/geproduceerd worden.
   
 9. Ik denk dat als iedereen ineens nieuwe kastjes moest gaan kopen dat er wel heel erg veel klachten bij Kassa komen en dat er veel mensen zullen weglopen naar digitenne, Canal digitaal etc. Zo dom is Ziggo niet. Zeker niet, omdat ze nu nog gewoon de standaard decoders uitleveren.

  Ik denk dat onze MM medewerker een klepel klok probleem heeft. Ofwel hij heeft gehoord over CI+ en denkt daaraan, ofwel hij heeft gehoord over VOD en als je dat wil, dan heb je daar inderdaad een nieuwe decoder voor nodig. Maar dat is alleen voor interactieve dingen.
   
 10. @Angelo: Is al eerder in andere Alphacrypt gerelateerde threads gezegd: de officiële Ziggo decoders (in ieder geval de nu verkochtte) zijn middels frimware update te upgraden naar CI+ wegens gebruik van een softCAM ipv een hardwarematige CAM module.
  Wie offcieel ondersteunde Ziggo apparatuur gebruikt heeft bij overgang naar CI+ nergens last van. Hooguit hebje een issue als je een erg oude niet meer ondersteunde decoder hebt.

  TVs, Dreamboxen of PCs die met Alphacrypts werken is alleen een ander verhaal.

  Kortom: dat 'iedereen' nieuwe kastjes kopen valt wel mee. Alleen de Alphacrypt gebruikers. En dat zijn vaak nu net de veeleisende gebruikers die echt niet naar Digitenne zullen gaan met de slechte kwaliteit en weinig kanalen.
  Overigens schijnt ook Canal Digitaal CI+ te overwegen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina