1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

XP well internet, Vista niet

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door wouterhelm, 2 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb een merkwaardig probleembje bij iemand anders met Ziggo (ze hadden voorheen @home (Limburg midden)). Ze hebben een nieuwe Dell PC met Vista, oude PC is XP.

  Ik weet niet precies welk modem ze hebben, maar het is met telefonie, dus een SBV5120E of een SBV5121E. De oude XP PC heeft geen CP nummer ingesteld maar die werkt verder perfect, als ik echter de Dell PC aan het modem hangt heb ik geen internet, krijg geeneens een IP adres van het modem. Nadat ik het modem een tijdje uitzet en weer aanzet lijkt het alsof internet werkt (soms). Vista geeft ook aan dat hij verbonden is met internet, hij krijgt dan ook een correct IP adres, maar als ik het modem ping krijg ik 20% van de tijd een time-out, de andere 80% heb ik wel een goede ping. Hetzelfde gebeurt als ik een willekeurige website probeer te pingen. Surfen op het internet kan ik vergeten, kan geen pagina bereiken.

  Sluit ik vervolgens de oude XP PC weer aan werkt het internet weer.

  Bij mij thuis werkt deze Dell PC zonder problemen op internet (Telfort ADSL met een Netgear router ertussen).

  Ik heb een vermoeden dat het misschien aan de UTP kabel ligt, er ligt een 4 aderige UTP kabel. Ik weet het niet zeker omdat XP wel gewoon werkt, maar ik weet niet of Vista andere voorwaarden heeft qua bekabeling. Het lijkt me vreemd, maar ik kan me geen andere dingen bedenken waar het aan zou liggen.

  Of zou ik misschien kunnen kijken voor een update van de firmware van het modem? Ik weet niet of dit uberhaubt mogelijk is bij deze modems.
   
 2. Ik heb een vermoeden dat het misschien aan de UTP kabel ligt, er ligt een 4 aderige UTP kabel.

  ----

  Huh 4 aderig ?

  Utp is 8 aderig ( 4 paren van 2 aders ).
   

 3. Hoeft niet altijd, ik heb in het verleden wel vaker 4 aderige UTP kabels gezien. De stekker is wel gewoon 8, maar er zijn maar 4 kabels aangesloten, hoogstwaarschijnlijk een kosten besparing.
   
 4. Ja wel erg raar 4 aderige UTP lan kabel :shock: dit naar mijn weten is altijd 8 aderig geweest.
  En dan wel werken op win xp en niet op win vista. :?
  4 aderige kabel wordt alleen gebruikt bij een ISDN installatie dat vanaf de NT1 of NT2 kast binnen komt.

  Groet,

  Andre
   
 5. Toen ik internet nam van @Home zat er bij het installatiepakket een 20 m lange, 4-aderige kabel (UTP cat. 5). Ook zat er een los stekkertje bij, zodat je de kabel door loze leidingen kon trekken. Als de draden volgens de gebruiksaanwijzing worden verbonden dan werkt deze kabel perfect.

  Ik had hiervoor een computer met XP. Nu heb ik een (nieuwe) Vista computer. Internet deed het in eerste instantie niet, maar na het resetten van het modem (met de kabel in de VISTA PC) deed internet het weer. Echter nou deed het internet van mijn oude PC het niet meer. De UTP kabel vervolgens in de oude PC gestopt en het modem gereset en het internet deed het weer op de XP machine.

  Samengevat: Probeer eens het modem te resetten terwijl de UTP kabel in de vista-PC zit. Dit was bij mij de oplossing.

  pvd
   
 6. Gisteren nog even bij deze mensen geweest om te kijken of het op te lossen was. Ik had voorheen al eens jouw oplossing gechecked, dus Vista PC op modem aansluiten en vervolgens modem resetten. Dan kreeg ik idd een correct IP adres, maar pingen ging slecht (20% time-out) en internet werkte niet (terwijl Vista zei dat ik verbonden was met internet).

  De kabel die er lag was door een @home monteur aangelegd. Ik denk dat het een doodgewone kostenbesparing is geweest om een 4 aderige kabel te gebruiken. Ik heb toen even een 8 aderige kabel vanuit de zolder naar beneden gegooid en voila, het internet werkte direct. Een 4 aderige is, na wat zoeken op internet, gevoeliger voor storingen omdat de kabels niet getwist zijn. Dat zal ook een verklaring zijn waarom het pingen zoveel time-outs krijgt.

  Ik blijf het toch merkwaardig vinden dat een kabel bij de ene PC wel werkt en bij een andere niet.
   
 7. Tja... De kabels zijn niet voor niets 8 aderig en getwist, daarbuiten heb
  je ook nog kabels die van een extra shield zijn voorzien.
  Vandaar dat deze ook voor Cat5e en Cat6 geschikt zijn.

  Dat de kabel op de vista niet goed werkte, kan te maken hebben met
  de instelling van de netwerk kaart. Misschien staat deze op de Xp machine
  ingesteld op 10 Mb, en op de Vista op 100 Mb snelheid. De 100 Mb
  instelling is nou eenmaal meer storings gevoelig.

  Blij dat het voor jou, met een goede Utp kabel nu opgelost is :)
   

 8. Ik heb met mijn VISTA PC een goed werkend internet over een 4-aderige (de bijgeleverde) UTP-kabel. Bij mij is de netwerkkaart ingesteld op 100Mbps. Dus volgens mij is dat het probleem niet...

  pvd
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina