1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Storing op transponder 25 en 26

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Mike Philippens, 1 sep 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Alle testen die je uitgevoerd hebt, hebben plaatsgevonden in combinatie met niet gecertificeerde producten. Het resultaat kan dus ook beinvloed worden door deze 'unknown products'. Als je er desondanks zeker van bent dat de oorzaak voor of in de AOP zit dan raad ik je aan om via de helpdesk een monteur te vragen voor verder onderzoek naar het signaal nivo
   
 2. Hmmm... :roll:
  Lijkt me niet. Zijn gewoon standaard spullen en alle andere zenders doen het gewoon goed. Het zijn alleen de zenders op transponders 25 en 26.

  Je klinkt als de Ziggo klantenservice. Eigenlijk is dat de reden dat ik zo bang ben om ze te bellen. Als ik zo'n verhaal te horen krijg, denk ik dat ik erg boos wordt. Iemand mag me dan een technisch verhaal geven waarom precies die apparaten die 'niet gecertificeerd' zijn invloed hebben op de ontvangst. Ze mogen mij dan uitleggen waarom bijvoorbeeld een Dreambox zo inferieur is aan een Samsung. Terwijl er meer problemen met die Samsungs waren en zijn als er ooit met een Dreambox geweest zijn. Zó slecht zijn die dingen..
  Gewoon standaard spullen, waar vele mensen over de hele wereld gewoon normaal mee kunnen kijken. Alleen de kabelaars hier willen er niet aan en dwingen de brave burger een gesubsidiëerde decoder te kopen en proberen iedereen bang te maken door steeds maar te roepen dat het niet goed werkt. En dat is gewoon niet zo. Tenzij de kabelaars bewust met het signaal gaan klooien zodat het alleen maar werkt op die castraten die 'gecertificeerd' zijn.
  Dat zal ik zeker doen. Dan kost het me maar €40. Dan weet ik het tenminste.
   
 3. Ik heb ook vage problemen gehad dat de transponders rond de 430 MHZ rare problemen gaven. Dit bleek toen wel aan de wandcontactdoos in de woonkamer te liggen. Verder ook goed opletten dat je niet van die ruk snoertjes gebruikt met aangegoten stekkers, zoals je standaard bij een video/dvdrecorder krijgt voor het doorlussen.
  Je kan het beste kwaliteits coax spullen gebruiken (hirschman) en splitters zijn al helemaal uit den boze. Gebruik dan een multitap met f-connectoren.
   
 4. Ik heb al eerder aangegeven dat ik alleen maar kwalitésnoeren heb. Bovendien zijn er talloze mensen die er ook problemen mee hebben.

  Mijn conclusie is dat Ziggo gewoon een ranzig signaal uitzendt. Een rondje langs kennissen en forums leert me dat heel veel mensen met een Dreambox 500C bijvoorbeeld die 2 transponders helemaal niet gescand krijgen. Andere Dreambox modellen lukt het wel. Ook thuis heb ik hetzelfde probleem: mijn Dreambox doet het niet, de PC vindt 'm wel, maar daar stotteren de zenders op die transponders. De rest doet het gewoon perfect. Hetzelfde patroon bij anderen.

  Mijn conclusie is dat de ene tuner duidelijk beter om kan gaan met een slecht signaal dan de ander. Alleen gaat Ziggo meteen weer zeiken dat je 'niet ondersteunde' spullen hebt. Wat zoveel wil zeggen als: spullen die niet van de standaard afwijken, en waar Ziggo geen subsidie van de leverancier op krijgt. Je moet toch sterk in je schoenen staan, als je met droge ogen wil blijven beweren dat er niets mis is met het signaal. Het valt mij op dat sinds Eredivie Live de lucht in is gegaan, en een groesstoring aangemeld is op de site van Ziggo en ze ook ineens waarschuwen voor slechte kabels...
   
 5. De ene frequentie is nu eenmaal gevoeliger voor interferentie dan de andere.
  Dat mensen vinden dat ze goede kabels hebben omdat ze eerder nooit last van storing hadden en analoog altijd goed was, zegt niets.
  Intussen is wel duidelijk dat digitale TV hogere eisen stelt aan de huisinstallatie.
  Waarmee ik niet wil zeggen dat jou kabels niet goed zijn, het is een algemene opmerking.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina