1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Meerdere Cisco's op 1 adres

Discussie in 'Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)' gestart door rkotemp, 28 aug 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Is het mogelijk om op 1 adres meerdere interactieve ontvangers te gebruiken (woonkamer en slaapkamer etc)?
  Kunnen beide dan ook echt interactieve diensten raadplegen?

  Indien dat kan dient dat dan doormiddel van een splitter gedaan te worden? En zijn daar nog eisen aan (de splitter).
  Werkt doorlussen ook?


  Rob
   
 2. Heb je geld over :wink: Duur grapje met boxen van 430 euro per stuk.

  Geen idee, lijkt me dat het moet kunnen. Wat iig wel zo is, is dat de hele bekabeling en alle splitters retourgeschikt moet zijn en wat bijna iedereen heeft liggen aan splitters en versterkers is dat dus vrijwel nooit.

  Kan dus zijn dat je alle splitters en versterkers moet vervangen door retourgeschikte versies, waar je tevens er op moet letten dat alle juiste frequenties doorgelaten worden. Je komt dan sowieso in de duurdere versies terecht.

  En kan me zo voorstellen dat signaalsterkte ook iets meer een issue is dan bij een standaard decoder.
   
 3. Het is mogelijk om meerdere ontvangers op 1 adres aan te sluiten. Je hebt dan in ieder geval per ontvanger een aparte smartcard nodig anders moet je iedere keer het provisioningsproces doorlopen. De kans is wel groot, dat je problemen krijgt met het signaal omdat je dit gaat splitsen.
   
 4. Geld heb ik niet teveel maar de vraag is meer toekomst gericht. Zal gewoon met 1 beginnen (en mijn oude samsung SD ontvanger voor de slaapkamrer).

  Kitaro1, wat betreft 2de smartcard betreft, ik heb er nu al 1 voor mijn huidige ontvanger, bij de interactieve set zit toch ook weer een smartcard? Dan heb ik er toch 2 als ik de interactieve set ontvangen heb.

  Wat signaal problemen betreft bedoel je dan alleen de problemen van te zwake signalen? Dus niet dat de 2 Cisco's elkaar dwars zitten met retour zenden?
  Als het alleen puur om de signaal sterkte gaat ben ik niet echt bang, alle aanwezige bekabeling is gedaan met echte kwaliteits kabel en zonder lassen.
  In eerste instantsie zal ik het splitsen dan ook gebruiken voor de SD en de nieuwe Cisco gezamelijk te gebruiken. Die moeten toch ook gewoon gezamelijk kunnen werken?

  Rob
   
 5. Ik bedoelde inderdaad het probleem van een te zwak signaal. Als je het aansluit met goede kabels, dan zal het geen probleem opleveren. Overigens kun je beide ontvangers aansluiten op de bijgeleverde breedbandversterker. Hetzelfde kun je doen met de Cisco in combinatie met een SD ontvanger.
   
 6. kan alleen als de versterker 2 uitgangen heeft die retour geschikt zijn. Bij het gebruik van een kabelmodem heb je zelfs 3 'data' uitgangen nodig. Of de geleverde versterker hierin (3x data) voorziet weet ik zo niet. Moet de spec van de versterker daarvoor opzoeken
   
 7. De breedbandversterker heeft meerdere uitgangen die retourgeschikt zijn. Als je ook internet via de kabel hebt, dan sluit je zowel de Cisco als de kabelmodem aan op de breedbandversterker. Dit staat ook in de installatiehandleiding.
   
 8. Ik heb inderdaad ook internet.
  Het gaat dus om het aansluiten van 2 Digitale TV kabelontvangers (in de toekomst beide interactief) en 1 internet kabel modem.
  Dus in totaal 3x een apparaat met retour mogelijkheden.

  Rob
   
 9. Op de meegeleverde breedbandversterker (Tratec FRA-752/N) staat:
  Retour: 5-65 MHz. Dit houdt in, dat alle uitgangen retourgeschikt zijn.
   
 10. Heb de spec gezien, inderdaad alle uitgangen retourgeschikt.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina