1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

HD1-nl - nieuwe HD zenders?

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door pr123, 28 aug 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Integendeel, de stelling van de commerciële omroepen is dat ze geen euro extra verdienen aan advertenties door invoering van HD. Zelfs bij invoering van 16:9 zeiden de adverteerders "we hebben extra kosten gemaakt omdat we onze reclames moeten aanpassen/opnieuw maken, daarom willen we korting op de advertentie-tarieven".

  De commerciële omroepen zullen pas hun HD kanalen gaan beginnen als ze daar extra voor betaald krijgen door de kabelaars en/of kijkers. Ziggo wil geen extra geld vragen aan kijkers voor de 'gewone' zenders, maar dan in HD-kwaliteit. (Deze zouden dus in het Z1 pakket komen). Ziggo heeft al wel extra kosten (meer bandbreedte, een HD-kanaal extra naast het gewone SD-kanaal). Lijkt me stug dat Ziggo dan ook nog uit eigen zak een extra betaling gaat doen aan de omroepen. De indruk die ik nu heb is dat het nog wel even kan duren voordat ze hier uit zijn.

  (De commercielen roepen ook al tijden dat ze klaar zijn voor themakanalen, maar dat wordt ook niets...)
   
 2. Ik weet dat de commerciële zenders dit zeggen... Maar snel zal blijken dat het opnemen van commercials in HD niet duurder hoeft te zijn dan in SD. Zodra commercials in HD worden opgenomen zullen die adverteerders druk gaan uitoefenen op de commerciële zenders, zeker als Ned1, 2 en 3 de commercials al in HD uitzenden.

  Ne zoals bij de introductie van de CD en de DVD begint het langzaam maar dan gaat het toenemend sneller.

  Het zou me niet verbazen als binnen 3 jaar de meerderheid van alle content in HD was

  Wie weet droom ik, maar ik denk het niet
   
 3. Even voor de goede orde, iig ik ben GRAAG bereid te betalen als ik daarmee alle Nederlandse zenders in HD krijg. Voor mij hoeft echt niet alles gratis.

  Als zeg 10 euro per maand nodig is om Ned 1,2,3, RTL 4,5,7,8, SBS 6 en Net 5 in HD te krijgen heb ik dat er graag voor over.

  Heb alleen geen idee of er genoeg mensen ook bereid zijn hiervoor te betalen.
   
 4. :thankyou:
   
 5. Maar dan wil ik BBC HD er ook graag bij hebben. En dan moet ziggo de mogelijkheid hebben om voor een volledige HD pakket te kiezen of SD pakket. en de zenders die dan niet HD zijn een aparte pakket of een laag tarief en zelf de zenders er stuk voor stuk bij kunnen kiezen.

  voorbeeld HD pakket 14.95

  Ned 1 HD
  Ned 2 HD
  Ned 3 HD
  RTL 4 HD
  RTL 5 HD
  RTL 7 HD
  RTL 8 HD
  SBS 6 HD
  NET 5 HD
  Veronica HD
  DIscovery HD
  NGC HD
  Histery HD
  Eurosport HD
  Brava HD
  BBC HD
  EEN HD
  FILM HD

  En dan voor het SD pakket 9,95

  of nog liever dat je de pakket volledig zelf kan samen stellen dus afzonderlijk per zender. En dan analoge tv afschaffen zodat er ruimte kan worden gemaakt om hd pakketten door te geven. indien dit juridisch en technisch haalbaar is natuurlijk.

  Misschien intressant voor ziggo om hier eens over na te denken. het is maar een idee.
   
 6. Ik doe mee!

   
 7. Helemaal eens op deze zin na.

  Zelf pakket samenstellen is waarschijnlijk altijd duurder omdat juist de zenders die je normaal nooit zou kiezen juist betalen om doorgegeven te worden. Als jij deze zenders dan dus niet kiest moet de prijs van andere kanalen omhoog omdat deze 'subsidie' gemist wordt. Pakketten zijn daarom naar ik begrijp zo goed als altijd goedkoper dan alle zenders los.

  Verder vind ik dat afschaffen van analoog alleen kan op het moment dat Ziggo elke DVB-C tuner in TVs, HTPCs of wellicht DVD recoders ondersteund zonder extra kosten. Je mag nml mensen niet opzadelen met tich decoders om ook de 2e, 3e, 4e en 5e TV, PC en Harddiskrecorder van signaal te voorzien.
  Zolang Ziggo dat niet doet is voor veel mensen het analoge signaal een must.
   
 8. als de kabelmaatschappijen en zenders HD kijken een succes willen laten worden zullen ze zelf ook moeten investeren, moeten ze de de prijs laag houden voor de klant, ik wil best betalen voor HD, boven de 10 euro is mijn interesse weg........... tenzij ze sport 1 HD en filmp 1 erbij in doen, natuurlijk dan mogen ze van mij 14.95 vragen.......
   

 9. Ik vind 14,95 een hele redelijke prijs voor z'on uitgebreid HD pakket. Je kan dan je sd pakket op zeggen dus dat scheelt dan weer.
  en dan alleen film1 HD er bij in en de rest van de film kanalen wil je dan toch niet meer omdat de sd kwaliteit dan toch een stuk minder is. Moet film1 HD wel alles uitzenden in HD wat dat gaat nog niet altijd goed. Zo zat ik laatst op die hard 4 te wachten en die werd niet uitgezonden op het HD film kanaal terwijl dit wel aangegeven werd. erg jammer.
   

 10. yja, als het SD (extra) pakket erbijin zit, dan doe ik het natuurlijk ook........... dream on.....
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina