1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

HD1-nl - nieuwe HD zenders?

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door pr123, 28 aug 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Was het niet "begin 2009" ??
  Ik dacht niet dat er stipt op 1 januari begonnen zou worden door de publieke omroepen ??
   
 2. hier hebben we binnenkort een overleg over met de NPO
   
 3. Dank je Anonym, long time no speak!

  Meld je het hier als je meer weet?

  Bert
   
 4. Die valt op donderdag :schater:

  sorry kon het even niet laten
   
 5. TheGrouch

  Joh! Echhhh ?

  Top!
  (ik ook niet)
   
 6. Animo voor HD

  Las net dat er onder de consumenten weinig animo zou zijn voor HD. In datzelfde bericht (digitalekabeltelevisie) las ik dat er volgens Ziggo zo'n 42.000 HD decoders zijn verkocht, waarvan de meeste in het Ziggo gebied worden gebruikt. Dan bekruipen mij een paar gedachten.
  1. Als iemand een HD decoder koopt, die toch wat duurder is dan een gewone digitale decoder, dan heeft hij kennelijk wel interesse in HD, of voorziet dat in de nabije toekomst er redelijk HD aanbod komt.
  2. Animo voor HD wordt bepaald niet gestimuleerd door de kabelaanbieders, gezien het beperkte aanbod van HD zenders. Als de omroepen in het verleden niet of nauwelijks in kleur waren gaan uitzenden, dan was de animo voor het aanschaffen van een ktv ook stukken minder geweest.
  3. In dit forum zijn er regelmatig verzoeken en -goeie- suggesties voor uitbreiding van HD zenders. Ik merk daarbij weinig respons van de kant van Ziggo.
  M.a.w. Ziggo en andere kabelaanbieders, willen jullie de consument echt enthousiasmeren voor HD, dan zullen jullie ook wat meer HD moeten aanbieden dan die lullige paar zendertjes van nu. En niet achterover gaan zitten en wachten op de PO en commerciëlen. Er draaien -volgens jullie- nu zo'n 42.000 HD decoders in Nederland. Doe daar dan ook iets mee!

  JanV.
   
 7. 42.000 is dus weinig op de getallen....... Maar inderdaad een breder aanbod zoals BBC HD zou helpen. Belangrijker is dat Ned 1, 2 en 3 op HD gaan en ook echt programma s zo uitzenden, dat creëert vraag!

  Ik heb in ieder geval kennissen die daar op wachten.

  Maar wat is Discovery toch mooi op HD!!!!
   
 8. Omroep blijft achter met HDTV

  De publieke omroep wil vijftien procent van zijn zendtijd op prime time in HD kwaliteit uitzenden. Maar op welke termijn blijft onduidelijk. Zonder extra geld gaat het niet lukken........................kijk voor het volledige artikel op: http://www.emerce.nl/nieuws.jsp?id=2769583
   
 9. Dit is allemaal politiek.

  Een goede HD professionele hand camera heb je al voor 10.000 euro.

  Een editing programma als Final Cut Pro inclusief de beste plug-ins en alle Mac hardware heb je ook voor onder de 10.000 euro

  De kosten van alle elektronische apparatuur is de laatste jaren met sprongen gezakt en zakt nog steeds.

  Zelf heb ik een amateur HD cameratje van JVC, de HD7 voor net over de 1000 euro gekocht en dat was 15 maand geleden, inmiddels heb je ze al voor minder dan 900! En het beeld is beter dan een normale DVD!

  Wat de omroepen willen zijn dure edit studios terwijl een Mac met FCP inmiddels voor 99% hetzelfde kan en voor een fractie van het geld, met full HD editing mogelijkheden.

  het gaat om politiek, om meer geld, om het beschermen van jobs die door de technologie overbodig zijn geworden, om macht van de zenderbazen.

  Het zou mij niet verbazen als de commerciële zenders wel de guts hebben versneld over te gaan op HD, onder druk van de adverteerders
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina